E-Okul Taktir Teşekkür hesaplama, MEB

E Okul VBS sayesinde öğrencilerinizin notlarını hesaplayarak taktir ve teşekkür için puan hesaplamasında bulunabilirsiniz.

E-Okul Taktir Teşekkür hesaplama, MEB
E-Okul Taktir Teşekkür hesaplama, MEB
GİRİŞ 08.05.2015 10:26 GÜNCELLEME 08.05.2015 10:26

E Okul VBS sistemi üzerinden öğrencilerinizin sınav notları ve devamsızlık hakkındaki tüm bilgilerine ulaşa bilirsiniz. E Okul VBS sayesinde öğrencilerinizin notlarını hesaplayarak taktir ve teşekkür için puan hesaplamasında bulunabilirsiniz. İşte taktir, teşekkür hesaplama ...

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sömestr döneminin gelmesiyle yoğun günler yaşıyor. Bir yandan karne ve yarıyıl tatilini heyecanla bekleyen öğrenciler, diğer yandan alacakları belgeyi de öğrenmek istiyorlar.  Öğrenciler e-Okul veli bilgilendirme sisteminde bulunan notlarını hesaplama sisteminde ki yerlere girerek  takdir ve teşekkür belgelerini öğrenebilirler. İşte sistem ile ilgili tüm detaylar haberin devamında...

TAKDİR VE TEŞEKKÜR HESAPLAMASI İÇİN TIKLAYIN

E okul Veli Bilgilendirme Sistemi en yoğun günlerini yaşıyor. 2015 1. yarıyıl tatili için gün sayan öğrencilerin gözü kulağı e-okul.meb.gov.tr'de. Karne notlarını belirleyecek olan son yazılı ve performans notları veli bilgilendirme sistemine yüklenmeye başladı. Bazı derslerin karne notları belli oldu bile. e okul sistemine ulaşmak artık çok daha kolay. MEB veli bilgilendirme sisteminin mobil uygulamalarını da kullanıma açtı. Hem appstore hem de android marketlerde yerini alan e okul mobil uygulaması sayesinde tüm bilgiler artık cepte.

e-Okul MEB tarafından öğrenci velileri bilgilendirme sistemi olarak hizmete açıldı. Yazılı, performans notları ile devamsızlık bilgilerinin yer aldığı e-Okul en fazla ziyaret edilen resmi sitelerden birisi. MEB uzun zamandır şikayet edilen edilen teknik soruna da çözüm buldu. Sistemin tarayıcı uyumluluğu tamamlandı. VBS sistemi bundan sonra tüm tarayıcılarla uyumlu hale geldi. VBS'deki yenilik bununla da sınırlı değil. Kullanımı çığ gibi büyüyen mobil uygulamalar da kullanıma sunuldu.e-okul VBS bundan sonra cebimizde.Ayrıca eğitime verilen kar tatili arasının ardından yoğun bir sınav macerası yaşanıyor.Tüm öğrenciler notlarını öğrenebilmek için VBS e-okul sistemine akın ediyor

e-Okul takdir teşekkür ve karne notu hesaplama işlemleri 

e-Okul veli bilgilendirme sistemi ve takdir teşekkür hesaplama son günlerde öğrenciler tarafından en çok ziyaret edilen sistemler arasında oluyor. İlköğretim ve lise öğrencilerinde takdir teşekkür telaşı başladı. Okulların kapanmasına çok az bir süre kaldı. Öğrenci ve velilerde ise son sınav sonuçları, sözlü notları ve karne notu telaşı başladı.

Takdir ve teşekkür telaşı başladı. MEB tarafından bir eğitim öğretim döneminin daha sınavlarıyla beraber sonuna geliyoruz. Öğrenciler 23 Ocak Cuma günü ara tatil dönemine girerken karne heyecanını yaşıyorlar.

Takdir ve Teşekkür Belgesi ilk ve orta öğretim öğrencilerin bir yıllık eğitim-öğretim döneminde, her dönem sonunda başarılarına göre aldıkları belgedir. Bu belge 4. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar olan eğitim dönemini kapsar. Yazılılardan alınan notların ortalaması öğrencinin takdir, teşekkür ya da belge alamama durumunu belirler.

NASIL YAPILIR?

Öğrenci notları e-Okul üzerinden kontrol edilir. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi; e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Verilen takdir ve teşekkür hesaplama belgesi sayfası açılır.

Notlar ders bölümlerine girilir

Her ders saati ve notları dikkatle yazılmalıdır.

Hesapla tuşuna basıldıktan sonra altta belge sonucu ve ortalaması çıkar.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR NEDİR?

İlköğretim 4.5.6.7. ve 8. sınıflar ile 9.10.11. ve 12. sınıflarda okuyan öğrenciler birinci yarıyıl son yazılı sınav notlarını almaya başladılar. Şimdi herkesTakdir mi yoksa Teşekkür Belgesmi alacağını merak etmeye başladı bu meraklarını gidermek için linkleri sizlerle paylaşacağız.

Öğrenci kardeşlerimize büyük hizmet Yeniulke.net eğitim editörleri tarafından hazırlanan "Takdir Teşekkür Hesaplama" robotu sitemizde! Girmiş olduğunuz notlarla 9. -10.-11. ve 12. sınıf öğrencilerin sınıf geçme durumlarını %90'a yakın bir oranla online olarak hesaplamaktadır. Robotun sizlere sunmuş olduğu not ortalaması anı zamanda lise ortalamasıdır.

E-OKUL TÜM TARAYICILARDA GÖRÜNTÜLENEBİLECEK

Diğer yandan daha önce internet explorer dışındaki tarayıcılarda görüntü bozukluğu ve işlem hataları veren e-okul sitesi, bu hatalardan arındırıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla yaklaşık 3 ay önce başlatılan çalışmalar neticesinde e-okul sistemi bütün tarayıcılarda kullanılabilir hale geldi.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ NEDİR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile ebeveynler çocuklarının eğitim durumlarını yakından takip edebiliyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler, çocuklarının notlarını ve devamsızlık durumlarını anında öğrenebiliyor. E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.

Aynı zamanda e okul veli bilgilendirme sisteminde e okul müdürü gibi yetkililerin öğrenci velilerine iletmeyi arzu ettikleri duyurular da ilan edilir. Bu duyurular bireysel veya toplu olabilmektedir.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 

E-Okul Sisteminin Amacı Nedir? 

Sistem amacı, velilerin çocuklarının bilgilerini bilmeleri ve öğrenmelerini sağlamaktır. Sİstemde öğrencinin aldığı notlar ve devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. Veliler bu sayede öğrencilerinin okula gidip gitmediğini, hangi günler gitmediğini, ne kadar devamsızlığı olduğunu, sınavlarından aldığı notları, notları ile ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, yaptıysa kaç puan aldığını öğrenebilirler. Veli bilgilendirme sistemi, velilere öğrencileri hakkında bilgiler sunmaktadır.

E-Okul Sisteminin Faydaları Nelerdir?

E-Okul sisteminin öğrenciler, öğretmenler ve veliler açısından bir çok faydaları bulunmaktadır.

E-Okul sisteminin öğrencilere faydaları şunlardır:

Öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenebilecek,
Testler çözebilecek ,
Kendilerine ait bir sayfalık internet sayfası tasarlayabilecek,
Devamsızlıklarını kontrol edebilecek,
Hastalık ders programını kontrol edebilir,
Meslek lisesi alana ve teknik lise geçiş sonuçları varsa öğrenebilir,
Seçmeli derslerini seçebilir,
Sınav tarihlerini öğrenebilir,
Sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarını öğrenebilir.

E-Okul sisteminin öğretmenlere faydaları şunlardır:

Öğrencilerin sınav sonuçlarını sisteme girebilecek,
Ders notlarını yayınlayabilecek,
Derslere önceden hazırlanabilmesi için testler hazırlayabilecek,
Öğrenciler için ölçme ve anket değerlendirmelerini hazırlayabilecek.

E-Okul sisteminin velilere faydaları şunlardır:

Öğrencinin devam ve devamsızlık durumunu kontrol edebilecek,
Öğrencinin sınavlarından aldığı notlara bakabilecek,
Öğrencinin yıl sonu notlarını öğrenebilecek,
Haftalık ders programını öğrenebilecek,
Öğretmen veya yetkililer ile yazışma yapıp iletişime geçebilecek

Veli Bilgilendirme Sistemi adın üstünde olan, öğrenci velilerini bilgilendirmek amaçlı hazırlanmış bir projesidir. Bu proje ile birlikte hem aileler hem de öğrenciler, kolaylıkla not ve devamsızlıklarını takip edebiliyor. Aile ise öğrencinin durumunu yakından takip ederek, herhangi bir sorunla karşılaşıldığında direk, okul yönetimi ile temasa geçebiliyor.

“Not Saklama Dönemi Kapandı!”

Böylece geçmişte karşılaşılan, ailelerine notlarını söylemeye çekinen öğrencilerin, psikolojik sorunlar yaşayarak, velilerinin karne günü öğrencinin notlarının öğrenmesi ile birlikte ortaya çıkan sorunların sonuna, bu uygulamalar sayesinde geliniyor.  

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne Erişim

Öncelikle  sisteme girdiğinizde karşınıza bir ekran gelecektir. Bu ekrandaki en üst kısma resimde gördüğünüz karakterleri girmeniz gerekecektir. Daha sonra 11 haneli T.C. numaranızı ve okulunuzun size vermiş olduğu öğrenci numaranızı girmelisiniz. ”Tamam” butonuna tıkladığınızda E-Okul sistemine giriş yapmış olacaksınız..

Karşınıza bir duyuru ekranı gelecektir. bugün karşımıza gelen duyuru sisteminde karşılaştığımız bilgiler PYBS konusunu kapamaktadır. E-Okul duyurularını takip etmenizi önerebiliriz, çünkü içerisinde sizi olumlu şekilde yönlendirebilecek birçok sınav ve sistemden haberdar olmanızı sağlar.

Bu projesinin veli bilgilendirme ayağı olan Veli Bilgilendirme Sistemi’ nin üç adet ana menüsü vardır.

Sınav Bilgileri

Projesinin veli bilgilendirme ayağı olan Veli Bilgilendirme Sistemi’ nin menülerinde yer alan bilgilerden ilki “Sınav Bilgileri” dir. Bu sekmeye tıklayarak sınav ile ilgili tüm bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Bilgileri

Öğrenciler ya da veliler için hazırlanan kısmın, öğrenciye ait bilgilerinin tümünü barındıran bir menüdür. Öğrenci bilgileri açılır menüsü içerisinde 12 adet uygulamayı kapsayan bir menüdür. Bu uygulamaları tek tek inceleyelim.

Duyurular: Duyurular kısmında size duyurulmak istenilen tüm bilgilere ulaşabileceğiniz bir alandır. Sistemini açar açmaz da aslında karşınıza ilk bu ekran çıkar. Bu ekrandaki bilgiler güncel olarak değişmektedir.

Devamsızlık Bilgisi: Hazırlanan devamsızlık bilgisi öğrencinin hangi günler tam gün , hangi günler yarım gün okula gitmediğini ayrıntılı bir şekilde gösterir. Ayrıca devamsızlık bilgisi öğrencinin raporlu, izinli olduğu günleri de ayrıntılı bir şekilde göstermektedir. Böylece, öğrencinizin okul takibini ayrıntılı bir şekilde gerçekleştirebilir, ve ergenlik çağından olan gençlerin bir sorun yaşadığını düşündüğünüzde onlara yardımcı olabilirsiniz.

Not Bilgisi: Veli bilgilendirme sisteminin not bilgisi kısmında öğrenciye ait ders listesini, kaç adet sınava girdiğini, bu sınavlardan kaç aldığını, performans ödevlerinden aldığı notları, varsa uygulama ders notlarını, ortalama puanlarını görebilirsiniz. Böylece geçmişte yaşanan karnelere çamaşır suyu sürme gibi öğrencileri sahtekarlığa yönlendirecek ve aileleri kandırabilecek işlemler de yapılamayacak. Böylece daha dürüst öğrenci yetiştirme için de katkı sağlamış oluyor.

Haftalık Ders Programı: Veli bilgilendirme sisteminin öğrenci bilgileri açılır menüsünde bulunan bu uygulama ile öğrencinin günlük ders saatlerini, hangi saatte ne dersini işlediğini veli biliyor, üstelik de öğrenci ona verilen ders programını kaybetmiş bile olsa sistem sayesinde internetten hızlıca öğrenebiliyor yine bu sayede öğrenci derse hazırlıksız gitmemiş oluyor.

Sınav Tarihleri: Sınav takvimi ayağı olan bu sistemi kullanarak siz de sınav tarihlerinizi öğrenebilirsiniz. Notları girilmiş dersler ile girilmemiş dersleri ayırt etmek istemiş. Bu nedenle notları girilen dersleri E-Okul’ da pembemsi bir renk ile görebilirsiniz.

Aldığı Bilgiler: Alınan belgeleri gösteren ayağı olan bir uygulamadır. Bu uygulamada taktir, teşekkür gibi belgeleri, hangi yıllar ve hangi dönemlerde aldığınızı  öğrenebilirsiniz.

Yıl Sonu Notları: Yıl sonu notları ile sizde hangi yıllar, yıl sonu not ortalamanızın ne kadar olduğunu öğrenebilir ve bu sayede hazırlandığınız sınavlar için gelecek puanları, buradaki bilgilerden faydalanarak öğrenebilirsiniz.

Sorumluluk/Ortalama Yükseltme Puanları:Öğrencilerin girdikleri ve girecek olduğu sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarını gösteren bir uygulamadır. Bu sorumluluk ve ortalama yükseltme sınavlarını almıyorsanız, bu ayağında herhangi bir bilgi bulunmayacaktır.

Meslek Lisesi Alana Geçiş Sonuçları: Meslek liselerinde alana geçiş yani, E-Okul’ un sağladığı bu uygulama ile meslek liselerinde uzmanlaşacakları alanın, tercihlere yönelik bir şekilde belirlenmesi ve bu belirlenen bilginin sisteme yansıtması ile belirlenir.

Teknik Lise Geçiş Sonuçları: Teknik lise öğrencilerinin geçişleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan bir sistemdir. Başvurunuzu ve sonucunu gösteren bir sistemdir.

Nakil Durumu: Öğrencilerin okullar arası değişikliği hakkında bilgilendirme de bulunan, nakil alma ve verme durumları hakkında bilgilendirmelerde bulunan bir uygulamadır. Bu uygulama ile ilgili nakil durumunu gösteren bir e-devlet uygulamasıdır.

E-Karne: E-Karne, kağıt üzerinde verilen karnelerimizin digital sistem üzerinde dönüşümleri hakkında bilgi veren bir uygulamadır.

İlkokul ve Ortaokul Takdir Teşekkür Hesaplama

Karne Ortalama Hesaplama

8. Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama
7. Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama
6. Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama
5. Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama
4. Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama

Lise Takdir Teşekkür Hesaplama

9. Sınıf (Lise 1) Takdir Teşekkür Hesaplama
10. Sınıf (Lise 2) Takdir Teşekkür Hesaplama
11. Sınıf (Lise 3) Takdir Teşekkür Hesaplama
12. Sınıf (Lise 4) Takdir Teşekkür Hesaplama

Seçmeli ders seçim işlemleri de sistemin hayatımıza kattığı kolaylıklardan biridir. Bu sayede seçimlik dersleri öğrencilerimiz seçip, kaydedebiliyor.Ayrıca veli bilgilendirme sistemi ile geçmiş yıllara dönük öğrenci durumları da öğrenilebiliyor. Sistem hem öğrenci hem öğretmen hem de idarecilerin hayatında büyük kolaylıklar meydana getirdi.

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi

Yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idarecilerin kolaylıkla sistemlere erişmesi ve öğrencilerine ait bilgileri girmeleri gereken bölümdür. E-Devlet görüldüğü üzere sadece öğrenci ve velilere yönelik değil, öğretmen ve idarecilere yönelik kolaylıklar da getirdi.

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ ne Erişim

Yönetim bilgi sistemine girmek için ilgili adrese gidiniz. Resimde gördüğünüz kodu giriş kodu sekmesine yazınız. Kullanıcı adınız ve şifrenizi de girdikten sonra “Giriş” sekmesine tıklayınız. Böylece, E-Devlet Yönetim Bilgi Sistemi’ ne giriş yapmış bulunacaksınız. Buradaki sekmeleri kullanarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Okul Sisteminde Okulların Durumu

Sistemde okullarımız şube ve öğrenci listelerini tam ve doğru bir şekilde girmeliler. Nakil işlemlerini hızlıca halledip, bu uygulama ile bunları işlemeliler. Sınıf listelerinde yapmaları gereken düzenlemeleri yapmalılar ve sistemde istenen tüm bilgileri doğru, eksiksiz bir biçimde girmeliler. 

E-Okul sistemlerine öğrenci fotoğraflarını acilen kaydetmeliler. Sınav belgelerinde, sistemde bulunan fotoğraflar kullanılmaktadır.

Devamsızlık bilgilerini  sisteme hızlı ve günlük olarak işlemeliler.

Okul ve idarecileri  sistemi bulunan, öğretmenlere şifre vermek ve not girişi yetkilendirme işlemlerini zamanında yapmaları için yetkilendirmek zorundadırlar.

Okullar sistemde yer alan resim, yazı, açıklama ve duyuruları takipte kalmalı ve zamanında iş ve işlemleri yerine getirmeliler.

E-Okul Sisteminde İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin Durumu

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bu kapsamında okulların yapmaları gereken işlemleri sağlamak ve kontrol etmeleri gerekmektedir.
Devamsız öğrencileri takip etmek ve sisteme girişlerini takip etmekle görevlendirilmişlerdir.

Ve işlemleri zamanında yapmayan okulları uyarmak ile görevlendirilmişlerdir.

E-Okul sistemi günümüz Türkiye’sine ayak uydurmak için hazırlanmış ve çok çok verimli olan bir uygulamadır. Bu uygulamayı kullanan tüm vatandaşlarımız, başta veliler olmakla birlikte hallerinden çok memnunlar. Çünkü, çalışan bireylerin yoğunlukla yaşadığı günlerde velilerin okullara giderek kontrollerini yapmaları çok zaman alıyor. Veliler de bu kontrollerini online bir şekilde gerçekleştirerek, gerekli görülen yerlerde okul ile irtibata geçebiliyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı