Cizre'de Kürtçe eğitim verilen okulda Atatürk yok

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Kürtçe eğitim veren Berivan İlköğretim Okulu'ndaki 72 öğrenci, bugün Kürtçe yazılı karnelerini aldı.

Cizre'de Kürtçe eğitim verilen okulda Atatürk yok
Cizre'de Kürtçe eğitim verilen okulda Atatürk yok
GİRİŞ 13.06.2015 07:53 GÜNCELLEME 13.06.2015 08:44
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde geçen yıl tamamlanarak eğitime başlayan, 3 kez mühürlenmesine rağmen Kürtçe eğitime devam eden Berivan İlköğretim Okulu'nda öğrenciler bugün karne aldı.

Cizre ilçesinde Kürtçe eğitim veren Berivan İlköğretim Okulu'nda (Dibîstana Sereteya Berivan) eğitim-öğretim yılının sonunda düzenlenen törenle öğrencilere karneleri verildi. Karnelerde olması gereken Atatürk resminin kullanılmaması dikkat çekti.

"TÜRKÇE EĞİTİM VEREN OKULLARDAN MEMNUN DEĞİLİZ"

Karne törenine, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra, aileler ile STK temsilcileri katıldı. Karneler verilmeden önce öğrenciler, koro halinde Kürtçe şarkılar seslendirdi. Yöresel kıyafetleri ile törene katılan öğrencilere, tek tek isimleri okunarak karneleri verildi. Öğrenci velilerinden Hatice Demirtaş, Türkçe eğitim veren okula 5 çoçuğunun gittiğini ancak buradan aldıkları eğitimden memnun olmadığını belirterek, "Biz Kürtler için çok sevindirici bir durum. Barış, biz Kürtler başarılı olursak çok iyi olacak. Çocuklarımız Kürt okullarına gitse çok iyi. Kürt okulumuzdan memnunuz, diğer okulardan daha iyi. Okumasından, yazmasından her şeyinden, bu gelecek yıl Allah nasip ederse 2'nci sınıfa gidecek, okulundan çok memnunum" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ HER ZAMAN BARIŞÇILDIR"

Kürtçe eğitim veren öğretmen Narin Satıcı da bir yılı geride bırakmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını belirterek, "İlk olarak bu okulu açtığımızda, büyük heyecan bizi tutmuştu. Kürt dili, ana dili çocuklara öğretiyoruz. Şimdi de biz okulun bittiği güne geldik. O yüzden çocuklarımız her zaman barışcıldır, okuma dilinde, konuşma dilinde, yazma dilinde, ahlak dilinde; bu barış bizim barışımızdır" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 79
  • tkk 8 yıl önce Şikayet Et
    Buna dur diyecek siyasetçi yokmu
    Cevapla
  • Erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Okullar PKK çekirdekten yetiştirme kamplarına dönmuş amblemler kıyafetler bunu gösteriyor eğitim ise muemma
    Cevapla
  • CERKEZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu kürtçe kürtüz muhabbeti yok açılımmış.Bende çerkezim Türkiyem herşeyim Bayrağım Ay Yıldız Kırmızı Beyaz,Marşım İstiklal Marşı.Bu vatanın ekmeğini yiyip hainlik yapan kürtleri anlamıyorum.Hepsi dahil değil.
    Cevapla
  • yzk 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz neyi boluyonuz kardesim.anadolunun ne zaman TÜRK yurdu oldugunu bilmeyen acsin tarih kitaplarina bakdin.hadi boldunuz ulkeyi batidaki ic anadolu,ege,akdeniz,karadenizdeki kürtleri ne yapacaksiniz.doguya guneydoguyami cagiracaksiniz onlari
    Cevapla
  • haha) 8 yıl önce Şikayet Et
    tarih kitabını kim yazıyor kanki
    Cevapla
  • hmm 8 yıl önce Şikayet Et
    Hep birlik birlik diyorsunuz ortaya kurtce bir şey atılınca bölücülükle suçluyorsunuz.. Ruhban okullarına lafı gecmeyenler Ricam burda zırvalamasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'