Üniversiteler ne zaman açılacak? 2016 - 2017 eğitim dönemi

Milyonlarca üniversite öğrencisi bu sorunun yanıtını arıyor. Üniversiteler ne zaman açılacak? Öğrencilerin merakla beklediği yeni 2016 - 2017 öğretim yılı okulların açılma tarihleri belli oldu mu?

Üniversiteler ne zaman açılacak? 2016 - 2017 eğitim dönemi
Üniversiteler ne zaman açılacak? 2016 - 2017 eğitim dönemi
GİRİŞ 22.09.2016 08:35 GÜNCELLEME 22.09.2016 08:36

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullar ne zaman açıklanacak? Geçen sene Kurban Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle üniversiteler açılma tarihide değişmişti. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? İşte detaylar

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversite öğrencileri yeni eğitim sezonunun hangi tarihte başlayacağını merak ediyor. Her üniversitenin açılış tarihi farklılık gösterebilir. Bu nedenle öğrencilerin kendi üniversitenin resmi sitesinden akademik takvimlerini incelemesi gerekiyor. Üniversite web sitenizin öğrenci işlerinden ve ya akademik takviminden üniversitenizin açılış tarihini öğrenebilirsiniz. Genelde tüm üniversitelerin başlangıç tarihi eylül sonu – ekim başı gibi olmaktadır. Eğer akademik takvim yoksa ve ya bulamadıysanız üniversitenin öğrenci işlerini arayarak da öğrenebilirsiniz.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan çalışma takvimine göre 19 Eylül 2016'de başlayacak olan 2016-2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017'de sona erecek. 
Takvimde yer alan tarihlere göre ikinci kanaat dönemi 6 Şubat'ta başlayacak.

ÜNİVERSİTELERDE E-KAYIT DÖNEMİ

Devlet üniversitelerine yerleşmeye hak kazananlar, e-devlet Kapısı üzerinden güvenli şekilde üniversite kayıtlarını yapabilecek.
 
Türksat AŞ'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile şirket arasında yapılan iş birliği çerçevesinde ilk olarak 32 devlet üniversitesinde başlatılan e-Devlet Kapısı üzerinden e-Kayıt uygulamasının kapsamı bu yıl genişletildi.
 
Tüm devlet üniversiteleri kayıtlarının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına ilişkin çalışmaların, Türksat ile YÖK tarafından tamamlanmasıyla 106 devlet üniversitesine yerleşme hakkı kazanan öğrenciler e-Devlet Kapısı mobil ve web uygulamaları üzerinden üniversite kayıtlarını yapabilecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu