Mahkemeden 2010 KPSS'sine kısmı iptal

Ankara 1. İdare Mahkemesi, usulsüzlük iddiaları nedeniyle 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmını iptal etti.

Mahkemeden 2010 KPSS'sine kısmı iptal
Mahkemeden 2010 KPSS'sine kısmı iptal
GİRİŞ 01.08.2016 16:00 GÜNCELLEME 02.08.2016 07:16
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

Ankara 1. İdare Mahkemesi, soruların sınavdan önce dışarıya sızdırıldığı iddiaları üzerine "Eğitim Bilimleri" kısmı iptal edilen 2010'daki Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) "Genel Yetenek ve Genel Kültür" bölümü de iptal edildi.

SORULAR ADAYLARA SIZDIRILDI

Usulsüzlük iddiaları nedeniyle bazı bölümleri iptal edilen 2010'daki KPSS'ye kızı giren Avukat Cemal Yeşilyurt, sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine, bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı.

DAVA ÖNCE REDDEDİLDİ

Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin davayı reddetmesi üzerine, Yeşilyurt kararı temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Danıştay 12. Dairesi, İdare Mahkemesi'nin kararını bozmuştu.

Bozma üzerine dosyayı tekrar görüşen Ankara 1. İdare Mahkemesi, 2010 KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarını oy birliğiyle iptal etti.

HUKUKA UYGUN DEĞİL

İdare Mahkemesi'nin kararında, soruların sınavdan günler öncesinde sızdırıldığı, soruları alan kişilerin ikrar içeren ifadeleri ile teknik incelemeler sonucu düzenlenen bilirkişi raporlarıyla sabit olduğundan 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarında hukuka uyanlık bulunmadığı sonucuna varıldığı kaydedildi.

YORUMLAR 184
  • Mazlumun ahi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan haran zikkim olsun kendi kendinizi nede guzel akliyorsunuz, yok aradan 6 yil gecmis yok coluk cocuga karismislar mis, cocuklarinizdan bulasiniz haranzadeler, iki cihanda ellerim yakanizda
    Cevapla
  • Vatandas. 7 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumun ahi sonuçla hakkıyla kazananda var hepsini bir tutamazsin benim tanıdığım girmişti bu sınava ve tamamen hakkıyla kazandı dershaneye bile gitmeden bi odaya tikılıp kaldı annesi ağlıyordu artık çik gez kafayı yiceksin diye ama o kazanmak için full çalıştı onun hakkı nolacak pekii
    Cevapla
  • Vatandas. 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun faturası 150.000 kişiye kesilez çok büyük bir haksızlık olur kopya çekenleri ayirrmaniz gerekiyor 150.000 kişinin hakkına göremezsiniz onlar sonuçta aile kurdular çocukları var 6 yıl geçmiş aradan simdi mi kopya aklınıza geldi en azından hakkıyla haksizi ayırın lütfen hepsine faturayı kesmeyin
    Cevapla
  • Salih 7 yıl önce Şikayet Et
    çalışıp kazananlar var ama birde çalışıp kazanabilcekken kazanamayanlarda var. zaten eğitim bilimleri iptal edildiydi gk gy de edilmeliydi çok söyledik ama adalet yeni geldi.
    Cevapla
  • abdurrahman 7 yıl önce Şikayet Et
    İyice araştırmak gerekir. Binlerce masum var.Bizde onlar gibi zulüm etmiş oluruz.Aman dikkat.
    Cevapla
  • zandan 7 yıl önce Şikayet Et
    o zamanki ösym başkanı na hesap sorulacak. o vermeden oradan kimse soru sızdıramaz. balık baştan kokar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı