Öğretmen olmak için yeni sistem nasıl olacak? Öğretmenlik için şartlar...

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında yapılacak çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Buna göre öğretmenlik sisteminin değişeceğini açıklayan Bakan Selçuk eğitimde yeni döneme gireceklerini ve artık fakültelere alımın daha zor olacağını ifade etti. Peki yeni öğretmenlik sistemi nasıl olacak?

Öğretmen olmak için yeni sistem nasıl olacak? Öğretmenlik için şartlar...
Öğretmen olmak için yeni sistem nasıl olacak? Öğretmenlik için şartlar...
GİRİŞ 09.11.2018 09:58 GÜNCELLEME 09.11.2018 09:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sözleşmeli öğretmenliğin kalkmayacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, mülakatlarda iyileştirme olacağını belirtti. Bununla birlikte yeni öğretmenlik sisteminin devreye gireceğini vurgulayan Bakan Selçuk "Eğitim fakültelerini tercih eden öğrencilerin daha yüksek puanlarla girmesi için birtakım düzenlemeler yapmalıyız" şeklinde konuştu. Buna göre yeni öğretmenlik sisteminin detayları belli olmaya başladı.

KOLEJLERDE ÇALIŞAN ÖĞRETMENLER...

Kolejlerde düşük ücretle çalışan öğretmenlere destek verileceğini de açıklayan Ziya Selçuk, öğretmen sisteminin baştan ele alınacağını ifade etti.

 

 

"ÖĞRETMENİN GELDİĞİ KAYNAĞI DÜZENLEMELİYİZ"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenin geldiği kaynağın düzenleneceğini söyledi.

Hürriyet gazetesine konuşan Bakan Selçuk, "12 Eylül’den beri öğretmen yetiştirme sistemi köklü bir değişikliğe uğramamış. Öğretmenin geldiği kaynağı düzenlemeliyiz. 

"EĞİTİM FAKÜLTELERİNE GİRİŞ KOLAY OLMAYACAK"

Eğitim fakültelerini tercih eden öğrencilerin daha yüksek puanlarla girmesi için birtakım düzenlemeler yapmalıyız.

"AZ SAYIDA ÖĞRENCİYLE İYİLEŞTİRME YAPILABİLİR"

Çıtayı yükseltip, az sayıda öğrenci mezun etmeliyiz. Şu anda 40 binin üzerinde öğrenci mezun oluyor. Daha az sayıda öğrenciyle eğitimde istihdamı iyileştirmek mümkün.

Eğitimin niteliğinin arttığı durumlarda öğretmen adaylarının gelir seviyesinin artması gibi başka olasılıklar olacak. Orta vadede yüksek lisans yapmayanın öğretmen olmaması gerekir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Xxx 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanin ogretmenlige bakisi iyiymis ama sorunlari cozer mi bilmem.ben yine de yuksek lisansa karsiyim.saygilar.yanlis anlasilmak istemem.bu okudugum farkli bir metin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü