2020 Ocak LGS örnek soruları yayımlandı! Liseye Geçiş Sınavında çıkacak soru ve cevaplar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Ocak LGS örnek soruları yayımlandı. Liseye Geçiş Sınavına hazırlanan 8.sınıf öğrencileri her ay örnek soru ve cevapları belirtilen tarihlerde resmi siteden görüntüleyebiliyor. Sınava kadar yayınlanacak olan örnek sorular ve cevaplar LGS'de çıkacak konuları kapsıyor. Geçen sene yürürlüğe konan bu uygulama sayesinde öğrenciler LGS sınavına daha vakıf bir şekilde giriyor.

2020 Ocak LGS örnek soruları yayımlandı! Liseye Geçiş Sınavında çıkacak soru ve cevaplar
2020 Ocak LGS örnek soruları yayımlandı! Liseye Geçiş Sınavında çıkacak soru ve cevaplar
GİRİŞ 30.01.2020 13:16 GÜNCELLEME 30.01.2020 13:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

LGS Ocak örnek soruları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan LGS örnek soruları geçtiğimiz ay paylaşıldı. Buna göre yeni örnek soruları bekleyen öğrenciler gözünü MEB'e çevirdi. Yapılan açıklamalara göre LGS Ocak örnek soruları 24 Ocak cuma günü açıklandı. Örnek soru kitapçıklarında ilk ünitelerde yer alan konulara ağırlık verilmekle birlikte diğer ünitelerden de örnek sorular yer almaktadır.

 

PDF haline ulaşmak isteyen öğrenciler Google üzerinden araştırma yapmaya başladı. Haberimizde bulunan link ile liselere giriş sınavı örnek sorularının PDF halini indirebilirsiniz. Örnek sorulara Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden de olan odsgm.meb.gov.tr'den ulaşabilirsiniz.

LGS Ocak ayı örnek soruları;

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınava Yönelik Örnek Sorular için tıklayınız (Sözel)

 

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınava Yönelik Örnek Sorular için tıklayınız (Sayısal)

2020 LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020 yılı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tarihini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre yeni yılda LGS 7 Haziran 2020 tarihinden yapılacak.

7 Haziran tarihinden düzenlenecek sınavda 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. İki bölüm halinde düzenlenecek sınavda çoktan seçmeli olmak üzere toplamda 90 soru sorulacak. 75 dakika sürecek olan ilk bölüm sözel alandan oluşan 50 sorudan oluşacak. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak

2020 LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS başvuru tarihi hakkında henüz bir bilgi vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın, geçtiğimiz yılki uygulama takvimi göz önünde bulundurulduğunda;

LGS Başvuru Tarihi 03-14 Nisan 2020

Sınav Giriş Belgelerinin Yayım Tarihi 22 Mayıs 2020 (Öğrenciler ayrıca e-Okul sistemi üzerinden sınava girecekleri yerleri öğrenebilecekler.)

2020 LGS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.

Türkçe: 20
T.C. İnkılap: 10
Din Kültürü: 10
İngilizce: 10

Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.

Matematik: 20
Fen Bilimleri: 20 

YORUMLAR 2
  • YENER 4 yıl önce Şikayet Et
    uzgunum
    Cevapla
  • YENER 4 yıl önce Şikayet Et
    Oy Oy
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi