Üniversiteler ne zaman açılıyor? Tatil kaç gün daha sürecek?

MEB tarafından okulların 30 Nisan’a kadar kapalı olması kararı alındıktan sonra gözler üniversiteler için karar verecek Yüksek Öğretim Kurumu’na çevrilmişti. Öğrenciler ve aileler tarafından merakla beklenen açıklama YÖK Başkanı Saraç’tan geldi. Üniversitelerde bahar dönemi tatil edildi. Peki üniversiteler yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? İşte uzaktan eğitim detayları ve yaşanan son gelişmeler...

Üniversiteler ne zaman açılıyor? Tatil kaç gün daha sürecek?
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Tatil kaç gün daha sürecek?
GİRİŞ 28.03.2020 10:01 GÜNCELLEME 28.03.2020 10:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında gerçekleşen Koronavirüs (Covid-19) hastalığına karşı alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda Yükseköğretim Kurumları’nın  16 Mart’tan  itibaren eğitime 3 hafta ara vermesi kararı çıkmıştı. YÖK yaptığı açıklamada 3 haftalık tatil süresi sonrasında Sağlık Bakanlığı ve devlet kademelerinde yapılacak değerlendirme sonrası alınacak kararları işaret etmişti. Peki  üniversitelerde tatil süresi uzayacak mı? Üniversitelerde eğitim ne zaman başlayacak? İşte üniversite öğrencilerini ilgilendiren gelişmeler...

 

ÜNİVERSİTELERDE BAHAR DÖNEMİ TATİL EDİLDİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında YÖK Başkanı Prof. Dr.Yekta Saraç  üniversitelerde bahar döneminin tatil edildiğini açıkladı. Bahar döneminde üniversitelerde eğitim uzaktan eğitim ile devam edecek. YÖK Başkanı Saraç, " Bu sene bahar dönemi eğitim-öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim imkanlarıyla yapmaya karar verdik. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak. Uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sunulmayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak."dedi. Ayrıca 2020 YKS'nın  (üniversite sınavı) 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağını duyuran Saraç, sınava hazırlanan adaylar için "Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır."dedi.

TEDBİRLER ALIYORUZ!

Yapılan Bilim Kurulu’nun ardından Milli Eğitim Bakanı üniversitelerin tatil olup olmayacağı hakkında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada “Genel olarak sınavların ertelenmesi  ya da ertelenmemesi bilimsel metodolojinin doğrultusunda belli olacak” diyen Selçuk bu kararların YÖK veya ÖSYM tarafından alınacağının altını çizdi. İki kurumlada fikir alışverişi yaptıklarını belirten Selçuk “Öğrencilerimizin sınav stresini en asgari düzeye indirecek tedbirleri alıyoruz.”dedi.

ÜNİVERSİTELERDE TATİL UZAYABİLİR!

Türkiye’de koronavirüs vakalarının artış göstermesiyle öğrenciler 16 Mart’ta üniversitelerde başlayan tatilin uzayıp uzamayacağını araştırmaya başladı. Yükseköğretim Kurumu yaptığı açıklamada koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğini belirtmişti.  Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) yaptığı yazılı açıklamada koronavirüs hastalığına yönelik süreçte  YÖK’ün koordinasyonunda “ devletimizin konuya ilişkin almış olduğu ve alacağı kararlar çerçevesince hareket edilecektir”. ibaresine yer vermişti. Türkiye’de görülen koronavirüs vakalarının artış göstermesiyle üniversitelerin tatilinin uzaması gündeme geldi. Henüz konuyla ilgili YÖK’ten resmi bir açıklama gelmezken bu hafta içinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın  açıklama yapılması bekleniyor.

ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI!

23 Mart Pazartesi günü öğrencilerin eğitim süreçlerinin kesintiye uğramaması ve yaşanan sürecin en az hasarla aşılması için üniversitelerde uzaktan eğitim süreci başladı. YÖK bünyesinde farklı üniversitelerden, alanında uzman hocalar tarafından oluşturulan “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Komisyonu” tarafından hazırlanan  Pandemi Dönemi Uzaktan Öğretim Uygulamaları öğrencilerin  öğrenme süreçlerinin kesintiye uğramasının önüne geçmek amacıyla uygulamaya konuldu.

 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta  Saraç yaptığı açıklamada "123 üniversitemizde Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) bulunmaktadır. Altyapı konusunda eksiği olan üniversitelerimizin ihtiyaçları da YÖK koordinasyonunda diğer üniversitelerle işbirliği içerisinde giderilecektir. Bu istikamette de planlamalarımız vakit geçirilmeksizin hayata geçirilecektir" dedi.

YORUMLAR 8
  • BASKANIM 3 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel oldu, gidiyorz bişeye de yaramıyodu hoca cahil ögrenci zır cahil. sagollun boyle daha güzel oldu. ayrıca, hocalara bu dönemde calısmadıkları için maaş verilmemeli veya kesinti yapılmalı. cok haksızlık oluyor.
    Cevapla
  • Seda 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitim mi uzaktan ödev mi anlamadım. Ödev vermek dışında başka bir şey yok
    Cevapla
  • Merve 3 yıl önce Şikayet Et
    Piskolojimiz alt ust kimimiz memleketine donemedi kimimiz ksrantinada online egitimi daha hocalar bile kavrayamamisken .. lutfen bu eziyeti daha fazla yapmayin bize tatil verin rger bu beladan kurtulursak doneme yazin devam edelim.
    Cevapla
  • Buse 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar ne şekilde olcak bi bilgi verilse
    Cevapla
  • çekici 3 yıl önce Şikayet Et
    nolcak böyle bşeü ye selamlar bm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...