Tezsiz Yüksek Lisans için ALES kaldırıldı

Tezsiz Yüksek Lisans programları için uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) kaldırıldı.

Tezsiz Yüksek Lisans için ALES kaldırıldı
Tezsiz Yüksek Lisans için ALES kaldırıldı
GİRİŞ 15.09.2012 09:52 GÜNCELLEME 15.09.2012 09:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Üniversitelerarası Kurul 'un aldığı karara göre, üniversitelerde Tezsiz Yüksek Lisans yapmak için aranan ALES şartının, Tezsiz Yüksek Lisans programları için kaldırıldığı bildirildi.

THK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ünsal Ban, twitter adresinden geçtiğimiz günlerde "Ales sınavı kalkmalı, hayat boyu eğitimin önündeki engel kalkmalı!" çağrısında bulunmuştu.

Bununla da kalmayan Prof.Dr. Ünsal Ban Üniversiteler Arası Kurul'un (ÜAK) dünkü toplantısında bu yönde bir teklif sundu.

Prof.Dr. Ban'ın teklifini değerlendiren ÜAK, tezsiz yüksek lisans için ALES sınavının kalkmasını uygun gördü. Böylece "hayat boyu eğitimin" önündeki en büyük engellerden biri ortadan kalkmış oldu.

YORUMLAR 5
  • Asım Şenyuva 11 yıl önce Şikayet Et
    yökü aradım. yanlışlık olmuş dediler.. bugün yök'ü aradım. telefonda karşıma çıkan şahıs, yök başkanının tezsiz yüksek lisans'da alesin kaldırılması konusunda yanlış ifade vermiş olduğunu, böyle bir şeyin doğruluğu olmadığını. yanlışlık olduğunu söyledi. aradığım numara, 0312 298 78 17. sanırım mutlu yada murat bey. hatta telefonda duraksayınca, karşıdan şöyle bir ses geldi, cevabınızı aldını daha ne bekliyorsunuz.
    Cevapla
  • pretty 11 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi olmuş zaten tamamen engel olan bir sınavdı. ne alaka şimdi kriter miriter meselesi zaten bu sınav saçma sapan bir sınavdı sorular kesinlikle zor değil jet hızıyla soru çözme gibi salakça bir uygulama olup süre çok kısıtlıydı. burada amaç insanların eğitimlerini devam ettirmesi daha bilimsel yönden kendilerini yetiştirmesi. ona kalırsa üniversite okuma mantığı daha eleştirilecek bir konu. yüksek lisansın ayrıcalık statüsü değil insanların bu yönde tercihleri ile kendilerin daha geliştiren bireyler olup doktora ile bilimsel kariyerlerine adım attıklarının göstergesi olmalıdır. yüksek lisans ve doktoradaki engeller kalkmalı. bir sürü diploma alıp kenara koyma mantığı olmamalı. ama malesef bizde işin içeriğine bakılmayıp belgelere bakılıyor bu yüzdende insanlar belge yarışına giriyor sonuçta verimsiz amaçsız boş nesiller yetişiyor. doktorasını yapıpda dalında bir gelişme yapmayacak insanı diploması ile değerlendiriyorsanız öncelikle size yazık.
    Cevapla
  • han 11 yıl önce Şikayet Et
    doktora. asıl sorun bir türk vatandaşının doktora yapabilmesi için başka bir ülkenin dilini bilmesinin zorunlu olmasıdır. söz gelimi bir alman, fransız yada ingilizin doktora yapabilmesi için almanın fransızca bilmesi; fransızın ingilizce bilmesi; ingilizin almanca bilmesi şartı var mıdır?tüm ülkeler doktora için kendi ülkelerinin dili ya da(bilinmiyorsa) ingilizceyi şart koşarken bizde durum nasıl?anabilimdalı yabancı dil olmayan birinden yabancı dil istemek ne kadar doğru?bilim ile uğraşmak yerine y. dil çalışmak zorunda kalan akademisyenler ne kadar bu ülkeni ilerlemesine katkıda bulunabilir?"e yabancı dilde yayınlanan makale vs. leri bilim insanlarımız nasıl takiip edecek?" diyenler için çeviri büroları ne işe yarar? sorusunu sormak gerekir. daha da iyi biir fikir ileri sürecek olursak üniversiteler bünyesinde uzmanlardan kurulan çeviri büroları, test teknikleri vs. ile sınav geçen akademisyenlerden iyi çeviri yapmazlar mı?
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    saçma. krıter ne olcakmış? not ortalması ercıyes mezunun ıle alparslan mezununun not ortalmasının bır bırı ıle kıyas edılmesı haksızlıklıtır.erciyese hakarettır:)
    Cevapla
  • Cabir 11 yıl önce Şikayet Et
    doktora'ya da kolaylık yapalım. doktora basvurularında istenen dil belgesini mezun olana kadar tez bitene kadar verme şartı getirseler herkes dr olur valla forexample ben:)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!