Hürriyet'in Diyanet'le ilgili 'milyonluk' yalanı

Hürriyet gazetesinde bugün çıkan 'Diyanet İşleri Başkanı'na 1 milyon TL'lik makam aracı' haberi yalan çıktı.

Hürriyet'in Diyanet'le ilgili 'milyonluk' yalanı
Hürriyet'in Diyanet'le ilgili 'milyonluk' yalanı
GİRİŞ 13.12.2014 13:34 GÜNCELLEME 13.12.2014 13:34
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı haberin asılsız ve medya etiğinden uzak olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi;


13.12.2014 tarihli bazı basın yayın organlarında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Mehmet Görmez’e ve Başkanlık merkezindeki yetkililere Diyanet Vakfı bütçesinden lüks makam aracı alındığı şeklinde haberlere yer verilmesi üzerine milletimizin doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması, zorunluluk arz etmiştir. 

Milletimizin emaneti olan bağışlarla Sayın Diyanet İşleri Başkanına veya Başkanlık merkezindeki yetkililere lüks makam aracı alındığını veya benzeri lüks harcamalar için kullanıldığını düşünmek dahi, Diyanet İşleri Başkanlığını ve onun milletin emanetine duyduğu derin saygıyı idrak etmemekle ilgilidir. 

HABER ASILSIZ VE İYİ NİYETTEN UZAKTIR

Bu itibarla; söz konusu haberlerde yer verildiği şekliyle Türkiye Diyanet Vakfı imkânlarıyla Sayın Diyanet İşleri Başkanına ve Başkanlık merkezindeki diğer yetkililere makam aracı alındığı iddiası asılsız ve mesnetsiz olduğu gibi, medya etiği açısından da iyi niyetten uzaktır. 

Haberde yer verilen tüm araçlar, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunuyla verilen izinlere ve Maliye Bakanlığının bilgisi dahilinde, Devlet Malzeme Ofisi tarafından gerçekleştirilen ihalelerle satın alınmış olup, satın alma bedelleri Devletin resmi belgelerinde saydam bir şekilde kayıtlıdır. Harcanan rakamlar bahsi geçen haberde yer verilen rakamların çok altındadır. Ayrıca harcamaların tamamı Türkiye Büyük Millet Meclisinin yanı sıra kamuoyunun denetimine de açıktır. 

Türkiye Diyanet Vakfının son yıllara yaptığı etkin faaliyetlerle ülkemizde ve dünyada edindiği çok kıymetli ve saygın konumunun milletimizin vicdanında uyandırdığı derin heyecanın her geçen gün arttığı bir dönemde, çirkin ve gayr-ı ahlakî bir algı operasyonun bir parçası olarak tamamı bütçe kanunu ile sağlanan imkanlarla gerçekleştirilen harcamaları Diyanet Vakfıyla ilişkilendirmek, insaf ve hakkaniyetten uzaktır. Bu gerçek dışı haberlerle ilgili hukukî işlemler ivedilikle başlatılacaktır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR 94
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    peki iyi de bu araba 1 milyon TL değilse kaç lira imiş? 999 bin lira mı?
    Cevapla
  • sadık toprak 9 yıl önce Şikayet Et
    israfla bereket aynı yerde olmaz... başkası bizi bağlamaz.israf size yakışmaz... aynı aracın eski serileri de iş görür. 40bin tl'ye ESKİ KASA S320 var.. yeter de artar bile..
    Cevapla
  • karaşahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendinize papayı mı örnek alacaksınız yoksa Hz.Ömer r.a mı? Tüm mesele burada. Alınan aracın markası modeli söylenir ne olduğu çıkar. Makam aracı olarak aslı şeyh-ül İslam olan yetki sahibine 300bin liralık araç da israftır. Onun makamı örnek olma makamıdır ki en başta çözmesi gereken elzem iş de Konya nın nasıl Edirne den sonra imsak a girdiğidir.
    Cevapla
  • Aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 157 lira, yoksulluk sınırı 3 bin 770 lira olduğu bir ülkede milli gelirin on bin doların altında olduğu bir ülkede Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in 345.000 euro luk yani 986.000 bin tl denk gelen bir araba alması bu millete fakire fıkaraya haksızlık deyilmidir.Malı, dinin ve mürüvvetin uygun görmediği yerlere dağıtmaya ne denir.israf.Allah fakir fıkaranın hakkını yanınıza bırakmasın.
    Cevapla
  • Serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Arabanın piyasa fiyatı için internetten araştırma yaparsanız 1.milyon TL çıkar. Sanırım bir kısım vergilerden muaf olarak alınmış. Bu yüzden 750.bin TL
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor