İBB: Taksim'de ağaçlar kesilmiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Taksim'deki çalışmalarda ağaçların kesilmediğini, duvar yapımı nedeniyle 5 ağacın sökülerek farklı bir yere taşındığını belirtti.

İBB: Taksim'de ağaçlar kesilmiyor
İBB: Taksim'de ağaçlar kesilmiyor
GİRİŞ 28.05.2013 15:47 GÜNCELLEME 28.05.2013 16:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Taksim meydanında dün geceden bu yana devam eden protestolar üzerine İBB tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Taksim Meydanı Yayalaştırma çalışmasının yüzde 70 oranında tamamlandığının belirtildiği açıklamada, "Divan Oteli önünde tünel çalışması nedeniyle yol genişletme çalışması yapılıyor. Gezi Parkı'nın Divan Oteli tarafına bakan kısmında yaya geçişini engelleyen duvar yıkılıyor. Çalışma sırasında ağaç kesimi yapılmıyor. Duvar yıkımı ve yol genişletme çalışması nedeniyle 5 adet ağaç sökülerek farklı bir yere taşınıyor. Çalışma kapsamında daha önce yıkılan yaya köprüsü de yeniden inşa ediliyor" denildi.

Açıklamada çalışmalarla ilgili bilgiler de verilerek, "Cumhuriyet Caddesi üzerinde, Tarlabaşı-Harbiye yönünde 400 metre, Harbiye-Tarlabaşı yönünde ise 320 metre uzunluğunda, tek tünel olarak inşa edilen Tünel/Altgeçidin; tüm kazı çalışmaları, fore kazık ve tabliye imalatı tamamlandı. Çalışma alanındaki, (İGDAŞ, İSKİ, TÜRK TELEKOM, BEDAŞ) gibi altyapı kurumlarına ait deplase çalışmaları da eş zamanlı olarak sonuçlandırıldı. Çalışma alanı dışında kalan bölgelerde yağmursuyu ve atık su imalatları tamamlanmak üzere" ifadeleri kullanıldı.

İBB tarafından yapıla yazılı açıklama şöyle devam etti:

"Altgeçit üstü, meydan kaplaması beton çalışmaları devam ediyor. Tünelin yapımının tamamlanmasının ardından, Taksim Cumhuriyet Anıtı etrafındaki araç trafiği, otobüs ve duraklar meydandan kaldırılacak. Gezi Parkı, AKM önü, Talimhane ve İstiklal Caddesi'ne yayalar trafik kesintisi olmadan ulaşabilecek. Araç altgeçidi, Tarlabaşı Bulvarı istikametinde mevcutta bulunan araç otoparkından, Divan Oteli önüne kadar devam edecek. Böylece Taksim, yaklaşık 100.000 m2 ‘lik yayalaşmış bir meydana kavuşmuş olacak"

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • üye 10 yıl önce Şikayet Et
    planı baştan kamuya açıklasalar da . gizli iişler dönüyor lafı dolaşmasa, herkes rahatlasa...
    Cevapla
  • zeki hakim 10 yıl önce Şikayet Et
    fidan. bugün ağaçları kesin yetkililer yarın yeni fidanlar dikmeyi düşünecek iradeye sahip
    Cevapla
  • selim aklı 10 yıl önce Şikayet Et
    madem öyle. ne diye gece yarısı yapıyorsun bu işleri, nereye kadar kandıracaksınız vatandaşı başbakan demedi mi kızılcahamam kampında "kim ne derse desin oraya AVM yapacağız " diye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu