Kaçan boğa sahibini yaraladı

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ipinden kurtulan boğa, sahibininin göğsüne ayağı ile vurduktan sonra kaçtı.

Kaçan boğa sahibini yaraladı
Kaçan boğa sahibini yaraladı
GİRİŞ 15.10.2013 15:00 GÜNCELLEME 15.10.2013 15:00

Sahibi yaralanan boğa, yaklaşık bir saat süren kovalamacanın ardından uyuşturucu iğne vurularak yakalanıp, kesildi.

Çorlu'da bayram namazının ardından vatandaşlar, kurbanlıklarını kesmek için belediye mezbahası ve Sağlık Mahalesi'nde belediye tarafından belirlenen kesim yerlerinde kurbanlıklarını kestiler. Selim Akbudak'ın kurban için alarak kesim yerinde kamyonetten indirdiği üç yaşındaki boğası, bir anda ipinden kurtuldu. Boğa, Akbudak'ın göğsüne ayağıyla vurup yaraladıktan sonra kaçtı. Ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Selim Akbudak, tedavisinin ardından taburcu edildi.

BİR SAAT SONRA YAKALANDI

Çorlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşlar kaçan boğayı yakalamak için seferber oldu. Yaklaşık bir saatlik kovalamacanın ardından boğa, belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne vuruldu. Sakinleşen boğa yakalandığı yerde kesildi.

ÇOCUKLAR İZLEDİ

Sağlık Mahallesi'nde belediyenin kesim için uygun gördüğü alanda vatandaşlar, kasaplara küçük ve büyükbaş kurbanlıkları kestirdi. Kesim alanında bazı çocuklar, kurbanlıkların kesilmesini izlerken, bazıların ise elindeki bıçak ile yardımda bulunduğu gözlendi. Edirne'de ise kurbanklık hayvanlar, Edirne Belediyesi mezbahasında ve Edirne Ticaret Borsası Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi'nde kesildi. Kentte, mahalle aralarında ise izinsiz kurban kesimi yapılmadı. Tekirdağ ve Kırklareli'nde kurbanlık hayvanlar, belediye mezbahasında sırayla kesildi. Etler parçalandıktan sonra sahiplerine teslim edildi. İki kentte de istenmeyen görüntüler ortaya çıkmadı. Edirne,Tekirdağ ve Kırklareli'nin bazı köylerinde, vatandaşlar kendilerine ait bahçelerinde kurbanklıklarını kasaplara kestirdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri
Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde: Bizi en zayıf noktasından vurdu