Japon turist cinayetinde flaş gelişme

Nevşehir'in Göreme Beldesi'nde geçen 9 Eylül'de bisikletle gezinti yapan Japon turistlerden 22 yaşındaki Hoshie Temakatsu'yu yaraladığı ve aynı yaştaki Mai Kurihara'yı da öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 23 yaşındaki Fatih Uyar'ın yargılanmasına başlandı.

Japon turist cinayetinde flaş gelişme
Japon turist cinayetinde flaş gelişme
GİRİŞ 30.10.2013 18:29 GÜNCELLEME 30.10.2013 18:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sanık Uyar, "Daha önce verdiğim ifadem doğru değil. Tehdit ettikleri için öyle ifade verdim. Japon turistlere cinsel saldırıda bulunan, öldüren ve yaralayan, soyadını bilmediğim Mustafa Mehmet isimli Avanos'ta oturan arkadaşım" iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, Mustafa Mehmet ismindeki kişinin araştırılmasına karar verip duruşmayı erteledi.

Bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Nevşehir Adliyesi'ne getirilen tutuklu sanık Fatih Uyar'ın, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. İlk olarak, savcılık tarafından hazırlanan iddianame okundu.

"ÖLDÜREN DE YARALAYAN DA BEN DEĞİLİM"

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Fatih Uyar, "Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 12 Eylül günü alınan ifadesini reddetti. Uyar, şunları söyledi: 

"Okunan ifadem doğru değildir. Beni tehdit ettikleri için önceki ifadeleri böyle verdim. Japon turiste cinsel saldırıda bulunan öldüren ve yaralayan ben değilim. Soyadını bilmediğim Mustafa Mehmet isimli Avanos İlçesi'nde oturan araba yarışları yapan bir arkadaşım. Kendisini çok yakından tanımıyorum. Birkaç kez Avanos'taki caminin altındaki cafeteryada konuşmuşluğumuz var. Olay günü Zemi Vadisi'nde arkadaşım Mustafa Mehmet ile birlikte kullandığım otomobil ile gittik. Benim gitme amacım orada bulunan peribacalarının fotoğraflarını çekip facebook'ta paylaşıp bilgisayarıma atmaktı. Yolda giderken turist kızlar da bisikletle bizim gideceğimiz yönü doğru ilerliyorlardı. Turistlerden birine vurdum, yere düştü. Arabadan indim, nasıl olduğuna baktım. Arkadaşım da onlarla bir şeyler konuştu. Onların dillerinden ben anlamıyordum. Sonra onlar vadide ilerledi. Biz döndük. Vadi girişinde bir yerde oturduk. Sonrasında arkadaşım birkaç dakikalığına aracımı istedi. Ne yapacağını sorduğumda da turistlerle bir şeyler konuşacağını söyledi. Birkaç dakika istemesine karşın yarım saat sürede gelmeyince ben yaya olarak vadiye doğru yürümeye başladım. Olay yerine ulaştığımda arkadaşımın aracı geriye döndürmeye çalıştığını gördüm. Üzerindeki elbiseleri kanlı idi. Elinde bıçak kanlıydı ve titriyordu. Onu hafifçe silkeledim. Ve aracı kullanarak Avanos'a doğru yola çıktık. Araçta ne olduğunu sordum, o da olayı bana anlattı. Ama ismini kimseye söylememem gerektiğini belirterek, beni tehdit etti."

Turistlerden gasp edilen çantayı kendisinin korktuğu için yaktığını, fotoğraf makinesi ve parayı da arkadaşına ait olduğunu düşünerek eve getirdiğini söyleyen Fatih Uyar, Mahkeme Heyeti Başkanı Sinan Akdoğan'ın mağdurun kendisini teşhis ettiğini hatırlatması üzerine, "Yaralı turisti arkadaşım Mustafa Mehmet ile birlikte gördük. O da bizi gördü, bu yüzden beni teşhis etmiş olabilir" yanıtını verdi.

Önceki ifadelerini polislerin yönlendirmesi ile verdiğini iddia eden Fakih Uyar, "Polisler beni yakaladıklarında arabada turistlere tecavüz ettiğimi ve çukurda bıçakladığımı söyledikleri için böyle ifade vermemi istedikleri için bu şekilde bir beyanım oldu. Önce emniyette, daha sonra da savcının yanında da bu şekilde ifade vermem gerektiğini söyledikleri için ifade verdim. Polisler beni aldıklarında olayı bu şekilde anlatmamı söylediler. Polisler 'Zaten sperm örneği kalır, eğer sen yapmadıysan açığa çıkar' dediler" dedi.

"POLİSLER OMUZLARIMA VURDU SUÇLAMALARI KABUL ETTİM"

Sanığa Mahkeme Başkanı Sinan Akdoğan'ın "Peki daha önce ifadeler alınırken, neden arkadaşının ismini vermedi?" sorusu üzerine sanık Uyar, "Polisler beni yakaladıklarında omuzlarıma vurdular, ben de bu nedenle suçlamaları kabul ettim. O gün Avanos'a giderken arkadaşım beni tehdit etmişti. Bana 'Nasıl olsa seni bulamazlar, benim ismimi söyleme' demişti. Polis beni bulduktan sonra 'Ben yapmadım' dedikçe polis tekrar sordu, ben de Mustafa Mehmet'in ismini söylemedim" dedi.

Ardından söz alan sanık avukatı Ayhan Şahin, müvekkilinin yaptığı savunmalara katıldığını, teşhisin sağlıklı bir şekilde yapılmadığını düşündüklerini söyledi. DNA eşleşmesinin de sağlıklı olmadığı kanaatini paylaştığını söyleyen Şahin, bu nedenle yargılamanın genişletilmesini, Mustafa Mehmet isimli şahsın ifadesinin alınmasını, Uyar'ın da tahliye edilmesini talep etti.

Savcı ise Uyar'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme Başkanı Sinan Akdoğan da sanığın suçu işlediği yönünde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması ve eylemin CMK'nın 100/3 maddesinde belirtilen suçlardan olması nedeniyle tahliyesinin isteminin reddine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ayrıca Avanos'da yaşadığı belirtilen Mustafa Mehmet ismindeki bir şahsın bulunup bulunmadığının da araştırılması ve varsa zorla mahkemeye getirilmesine karar verdi.

Ayrıca mahkeme heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından davaya katılma hususu ile ilgili değerlendirme yapılacağı yazısı üzerine de bakanlığa duruşma gününü bildirir yazılı bilgi verilmesini ve duruşmanın 3 Aralık 2013 tarihine ertelenmesine karar verdi.

İDDİANAME

Nevşehir Cumhuriyet Savcısı Recep Özcan tarafından hazırlanan iddianameye göre tutuklu sanık Fatih Uyar'ın, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve bir suçu gizlemek veya başka bir suçu delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek veya yakalanmamak için öldürmeye teşebbüs cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, nitelikli cinsel saldırı, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, nitelikli yağma' suçlamaları ile cezalandırılması isteniyor.

YORUMLAR 6
  • asabi_adam 10 yıl önce Şikayet Et
    FARKETMEZ. öyleyse katil iki kişi. ne farkeder. suçu örtbas etmeye çalışmakta suç işlemek gibidir. polis omuzuna dokunmuş. gerçeği söylememiş ama yalan söylemiş.. asın gitsin.
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    HAPİSHANE GÜNLERİ BAYA VERİMLİ GEÇMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR. Düşünüp iyi bir hikaye yazmaya bol vakti olmuş, bağlamaları iyi yapmış, yok kız onu teşhis edebilirmiş çünki arkadaşıyla beraber vurmuşmuş, yok arkadaşının soyadını bilmiyomuş, evrakları arkadaşı yakmışmış, yahu zaten tıp o kadar ilerledi ki neden hala sperm örneği alıp araştırma yapmamış ki mahkeme? Beni pek inandıramadı mahkeme iyi yapmış salıvermemekle yoksa bi daha bulamazlardı bence bunu.
    Cevapla
  • mfatihim 10 yıl önce Şikayet Et
    Antisosyal kişilikler (psikopatlar).... Çok kolay yalan söylerler ve ilginçtir bir süre sonra da dediklerine kendileri de inanır.Bu şahıs okuduğum habere göre en tehlikeli kişilik türüne sahip...Bu işi yapması kauuvetle muhtemel.Tabi nihai kararı mahkemesi verecek...
    Cevapla
  • ebu fikr 10 yıl önce Şikayet Et
    ahmet türkmen seni anlamak daha güç. bu adama nasıl inandın. ya çok iyi niyetlisin ya da polisi suçlamak için yer arıyorsun.bu devirde kim bir cinayeti üstlenir de yapanın adını ilk sorguda söylemez???
    Cevapla
  • Aydın EFESİ 10 yıl önce Şikayet Et
    İhale. Anlaşmışlar, suçu başkasına ihale edecekler. Gariban adam da kabullenecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar