Yunan tacizine helikopterle müdahale

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük Beldesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları bölgesiyle Çavuş Adası açıklarında avlanan Türk balıkçılara ve uluslararası sularda seyreden yük gemilerine Yunan sahil güvenlik botları tacizde bulundu. Tacize, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait 5 helikopterle müdahale edildi.

Yunan tacizine helikopterle müdahale
Yunan tacizine helikopterle müdahale
GİRİŞ 12.11.2013 18:07 GÜNCELLEME 12.11.2013 18:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gümüşlük'e 4.5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları ve 2 mil uzaklıktaki Çavuş Adası arasındaki bölgede avlanan Türk balıkçı teknelerine, Yunanistan'a ait Leros ve Kilimli (Kalimnos) adalarından gelen Yunan sahil güvenlik botları tarafından tacizde bulunuldu. Bazı balıkçılar Gümüşlük ve Turgutreis limanlarına döndü. Yunan sahil güvenlik botları bir süre sonra uluslararası sularda seyreden Türk kuru yük gemilerine tacizde bulunmaya başladı. Bunun üzerine Imsık Askeri Havaalanı'nda kalkan TSK'ya ait 5 helikopter bölgeye gelerek, Yunan sahil güvenlik botlarının üzerinde uçmaya başladı. Yunan sahil güvenlik botları da Kilimli Adası önlerine çekildi. TSK'ya ait helikopterler de geri döndü.

Saat 16.30 sıralarında da Yunan sahil güvenlik botlarının yanı sıra Leros Adası'ndan gelen bir savaş gemisi de uluslararası sularda seyreden Türk kuru yük gemilerine tacizlerini sürdürdü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • mustafa demirdelen 10 yıl önce Şikayet Et
    tek çaresi var kim vurduya götürmek. devlette iş yok ki yunanlıların zamanında yaptığı gibi hiç kimsenin haberi olmadan bir savaş uçağını bir savaş gemisini vuracak hiç bir şeyi kabul etmeyecek bakalım yunanistan bir daha cesaret ediyor mu
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. yunanistanı israil tarafından maşa olarak kullanıldığı aşikardır bir aya kalmaz israilogulları ile yapılan anlaşmalar su yüzüne çıkaçaktır .. dün yunanistanı kullananlar bugunde tekrar kullanmaya başladılar yakın zaman içinde ermenileride harekete geçirirler . rabbim yardımcımız olsun dunya tekrar dunya bir araya geliyor uyuyan ulusu sindirmek için.. korkum dışardan gelecek saldırılar deyil içimizdeki nifakcılardır..
    Cevapla
  • Muhammed 10 yıl önce Şikayet Et
    akıllı olsunlar gömeriz :D. Hey yavrum hey kime kafa tutmaya çalışıyor bu veletler
    Cevapla
  • cafer mutlu 10 yıl önce Şikayet Et
    YUNANIN KAYBEDECEK BISEYI YOK. turkıye daha cok kayb eder .
    Cevapla
  • memedali karabekir 10 yıl önce Şikayet Et
    adalara turistik gezi yapıp da yunanlılara ekonomik krizde destek olmak için gitmekten vazgeçmeliyiz. dünya da bazı devletler var ki hiçbir zaman dostluk kurmak ve insani yaklaşmak mümkün olmuyor.Bu bakış açısına da en güzel örnek olan YUNANİSTAN'a asla güvenilmez ve dayanışmaya girip birlikte barışı pekiştirmek mümkün değil çünkü zihinlerindeki art niyetlerin kodlarını bozacak özgüvenlerini geliştirmekten çok uzak bir millet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!