Başbakan Erdoğan'ın ses kaydının analiz raporu

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık'ta yapıldığı iddia edilen ses kaydı ile ilgili New York'taki dünyaca ünlü kriminal laboratuarında kayıt üzerinde yapılan inceleme sonuçlarına Haber 7 ulaştı.

Başbakan Erdoğan'ın ses kaydının analiz raporu
Başbakan Erdoğan'ın ses kaydının analiz raporu
GİRİŞ 26.02.2014 14:50 GÜNCELLEME 27.02.2014 09:36
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Ses kaydı üzerinde yapılan teknik analizin ön raporu Türkiye'deki ilgili mercilere ulaştırılırken, ses kaydının dört beş farklı zamanda yapılan telefon konuşmalarından derlendiği tespit edildi.

Haber 7'nin ulaştığı ön rapor, konuşmanın parça parça kesilerek hazırlanmış bir montaj olduğunu ortaya koyarken, eksik cümlelerin Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan'ın sesine benzeyen bir sesin stüdyo ortamında yapılmış kayıtlarıyla tamamlandığı anlaşıldı.

Raporda farklı ses kayıtlarının birleşme noktasını gösteren ses kırılmaları da dakika dakika belirtildi.

'Time-code'u dakika dakika ayrıştırılan ses dökümünün, stüdyoda genişletilmiş bir ses kaydı da hazırlandı. Bu ayrıştırılan kayıtlar, montajlanan bölümleri, arada kalan temizlenememiş sesleri ve deformasyon çabalarını da ortaya koydu.

Ayrıştırılan seslerin dosyası da ayrı ayrı kamuoyu ile paylaşılarak, bu telefon konuşmasının tamamen bir montaj olduğu gerçeğinin de önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi.

İşte Haber 7'nin ulaştığı laboratuar raporundaki dikkat çekilen noktalar:

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE OĞLU BİLAL ERDOĞAN ARASINDA 17 ARALIK'TA YAPILDIĞI İDDİASI İLE İNTERNETE DÜŞEN SES KAYITLARININ ÖN TEKNİK ANALİZİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR

- Ses kaydının en az 4-5 ayrı zamanda yapılan telefon konuşmalarından derlendiği tespit edilmiştir.

- Cümle oluştururken, eksik hecelerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sesine benzeyen bir sesle tamamlanma yoluna gidildiği açıkça belli olmaktadır. Aynı teknik, Bilal Erdoğan'ın sesine de uygulanmıştır.

- Ses bandının digital ortamda ''Cubase 7'' ve ''Wave 9'' isimli profesyonel ses programlarında, genişletilerek dinlendiğinde, telefon konuşma kayıtlarının arasına stüdyo ortamında kaydedilmiş bir çok sesin ilave edildiği gözlemlenmiştir.

- Stüdyo seslerinin gizlenmesi için telefon konuşmasına benzer efektler verilerek sesler deformasyona uğratılmış ancak çok amatörce yapılan bu uygulama, konunun uzmanlarının gözünden kaçmayacak kadar aşikardır.

Dublaj yolu ile yapılan ekleme ve dezenformasyonların time-code dökümü saniye saniye şöyledir:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 78
  • OKTAY KILINÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    MONTAJ OLDUĞUNU BEN BİLE ANLADIM. Arkadaşlar takın kulaklığı açın sesi sonuna kadar dinleyin aradaki sesleri tam söylenememiş kelimeleri dinleyin sizde anlarsınız MONTAJ olduğunu,Delinin biri kuyuya taş attı biz çıkarmakla uğraşmayalım, SAYIN BAŞBAKANIMIZ' IN Dediği gibi: Onlar bizim yaptıklarımızı hayal bile edemezlerdi biz yaptık. 30 Mart sabahını bekleyelim ALLAH'IN İzniyle en güzel cevabı vereceğiz, O zaman merak ediyorum bu CHP ne yapacak.
    Cevapla
  • Mürsel Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Montaj. Montaja falan gerek yok hacılar bazı şeylerin ortaya çıkması için. Buyrun; Youtube'a "Dini esaslara dayalı bir devlet anlayışını kabul etmiyoruz" yazın ve izleyin...
    Cevapla
  • granit cekic 10 yıl önce Şikayet Et
    KÜÇÜK İSRAİL. bir ses kasetinin orjinal mi değilmi sorgulamak yerine karalamak ark niyetli kişilerin işidir. karaktersizsiğin göstergesidir.saatlerce kendi kanallarında servis edilmesi ise suça ortak olduğunun kanıtıdır. montajlı, dublajlı sesin orjinal gibi göstermek munafıklığın göstergesidir. tayipi siz zavallı yalancılara yedirmeyiz. israilin bir sözünüyle bitireyim."başarıya giden her yol mubahtır"
    Cevapla
  • karaşahin 10 yıl önce Şikayet Et
    Farzedelim. Montaj değil gerçek. Ne olacak yani. 1 milyar doları pompalayanlar daha dün 1 haftada 150 milyar doları kimin cebine uçurdu bunun hesabını versin. Şu devirde hala daha milleti gerzek zannetmek hangi zekanın ürünü. Ne çıkarırsanız çıkarın sonuç değişmeyecek. Benim paramı yedilerse benden yanı helal olsun, dinime söven, beni ezmeye kalkan yiyeceğine bu adamlar yesin. Bizdeki son durum bu. Anlayabilene...
    Cevapla
  • cripto adam 10 yıl önce Şikayet Et
    newyorktaki dunyaca unlu kriminal laboratuvari. o kadar unlu ki isim vermeye gerek yok. herkes biliyor canim, sen hala duymadin mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler