Milli piyade tüfeği kışlalarda

Test aşamasını başarıyla tamamlayan Milli Piyade Tüfeği MPT-76 kışlalarda göreve hazır.

GİRİŞ 09.09.2014 11:04 GÜNCELLEME 09.09.2014 12:01
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterindeki 500 bin G-3 piyade tüfeğinin yerini alacak olan yerli üretim MPT-76'nın test aşaması bitti. MPT-76 piyade tüfeği artık kışlalarda.

İşte yerli üretim olan MPT-76 piyade tüfeği ismini Milli Piyade Tüfeği'nin baş harflerinden oluşan kısaltmadan alıyor.

4.1 kg ağırlığındaki MPT-76, 600 metre etkili menzile ve dakikada 650 mermi atım hızına sahip.

MPT-76 piyade tüfeği yerli

YORUMLAR 16
  • Firat Boyan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli Aynı Filim. Her seferinde aynı haberler! Hiçbir yenilik yok! G3 dediğin silah neredeyse 40 yıllık! TSK gelişiyor, sürekli yeni silahlar envantere giriyor ama piyade tüfeklerinde bir değişiklik yok!
    Cevapla
  • Mehmet Çik 9 yıl önce Şikayet Et
    Namlu ömrü az!!. Dakika da 650 mermi atabilen bir silah için 10 bin mermi Teoride 20 dakikadan az bir zaman demek.
    Cevapla
  • fahri aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok arge ye devam... savunma için füze,füze,füze yanlış bilmiyorsam adamlar da füze bakanlıgı var. tank, top, helikopter hatta uçaklar füzeler için kolay hedef .yine yazıyorum FÜZE,FÜZE FÜZE.başka yolu yok...
    Cevapla
  • yusuf hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    artı vs eksi. askerliğini yapanlar bilir. g3 ve ak47 ler solak arkadaşlara hem silahı kurarken hemde ateş ederken zorluk çıkaran silahlardı..bu yönden mpt 76 avantajlı olmuş.ayrıca silahın bu kadar tepmesinin sebebi 7.62 çaplı mermi..( g3 lerle yerden atış yapıp gözünü morartanlar iyi bilir)...5.56 lık versiyonda bu sorun daha az görülür. amerikan m16 larının rus ve alman tüfeklerine göre daha az tepmesinin sebebide m 16 ların 5.56 lık mermiler kullanması. ayrıca kundak altındaki el kabzası sayesinde tüfeğin ayaktayken kontrolü kolay..ayrıca 30 luk şarjör hem ağırlığı artırır hemde yer atışlarında uzunluğu sebebiyle askeri olumsuz etkiler.. ancak yer atışlarında ' ayaklı mandal' denen parça biraz yüksek geliyor gibi. açık durumdayken namlu yukarı bakıyor. bunun yanında nişan alırken tüfeğin üstündeki el tutacağının deliklerini kullanmak varken gez ve arpacıkla bu deliklerin önü arkası kapatılmış. .ama yinede hayırlı olsun..inşallah bundan sonraki versiyonlar daha kusursuza yakın olur..
    Cevapla
  • adiga 81 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence ideal silah olmamış.. G3 lere göre bazı avantajları var ancak günümüz teknolojinden beklenti daha fazla. Elbette 2014 yılında üretilen bir tüfek 1964 dizaynı G3 e göre daha iyi olacak. Ancak silah teknolojisini takip edenler ABD gibi ülkelerde hiç tepmeyen, tutukluk yapmayan çok kalite tüfeklerin üretildiğini bilir. Bu tüfek biraz fazla tepiyor ve şahlanıyor. Başlangıç için iyi ama bütün orduyu bunla donatmadan daha iyileştirmeler yapılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor