TEİS Genel Başkanı Saydan:

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Medula sistemindeki sorunun hizmeti aksattığını belirterek, "Eczanelerimiz 24 saat açık ama kesintisiz çalışmayan sistem yüzünden hizmet veremiyoruz. Bizler kaliteli hizmet veren kesintisiz çalışan bir sistem istiyoruz'' ifadesini kullandı.

TEİS Genel Başkanı Saydan:
TEİS Genel Başkanı Saydan:
GİRİŞ 18.11.2014 13:36 GÜNCELLEME 18.11.2014 13:36

Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, Eczane Medula Provizyon sisteminin, özellikle son iki gündür eczacılara ve hastalara sıkıntılı anlar yaşattığını ileri sürdü.

Sistemde dün başlayan, bugün de devam eden sorun nedeniyle eczanelerin ilaç veremez duruma düştüğünü ifade eden Saydan, "Sekteye uğrayan sistem yüzünden eczacılar hastaların hiçbir bilgisine ulaşamıyor, ilacını alamayan hastalar ciddi anlamda mağdur oluyor, hasta ve eczacı yine karşı karşıya geliyor" ifadesini kullandı.

Hastaların e-Reçete ile eczanelere geldiğini ancak sistem çalışmadığı için hiçbir bilgiye ulaşamadıklarını belirten Saydan, "Eczanelerimiz 24 saat açık ama kesintisiz çalışmayan sistem yüzünden hizmet veremiyoruz. Bizler kaliteli hizmet veren kesintisiz çalışan bir sistem istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Saydan, sisteme yüklenen yeni bir uygulama veya yapılandırma çalışmasının eczanelerde kaosa neden olduğunu, Medula sisteminin yedeğinin yapılması gerektiğini savundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'