''Cezai ehliyeti yok'' raporu tahliye ettirdi

Adana'da iş ortağını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, cezai ehliyeti olmadığına dair verilen rapor üzerine tahliye edildi

''Cezai ehliyeti yok'' raporu tahliye ettirdi
''Cezai ehliyeti yok'' raporu tahliye ettirdi
GİRİŞ 26.12.2014 15:00 GÜNCELLEME 26.12.2014 15:00

İş ortağını bıçak ile öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen ''cezai ehliyeti yok" raporu üzerine tahliye edildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Diyadin G. (51), maktul Muhittin Kalkan'ın (47) yakınları ve avukatlar hazır bulundu.

''Tasarlayarak kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan sanık, cinayeti, namus için işlediğini ileri sürdü.

Maktulun, İstanbul'daki evine sık sık geldiğini iddia eden Diyadin G, ''Elbiselerimi, ev eşyalarımı kullandığını hatta eşimin bu kişiye para da verdiğini öğrendim. Çocuklarımın, eski ortağımdan olma ihtimali üzerine DNA testi yapılmasını istiyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Başkanlığı'nın sanık hakkında gönderdiği ve ''hezeyanlı bozukluğa rastlandığından cezai ehliyeti olmadığı" yazılı rapor üzerine Diyadin G'nin tahliyesine, tedavisi için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevkine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Merkez Seyhan ilçesi Alidede Mahallesi'nde bir iş merkezinde cep telefonu satan Muhittin Kalkan, iş yerinin otoparkında 11 Nisan 2012'de, İstanbul'daki ortağı Diyadin G'nin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, tutuklu yargılanan sanık hakkında ''cezai ehliyeti yoktur'' raporu vermiş, müşteki avukatlarının itirazı üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. Adli Tıp İhtisas Kurulu da sanık için ''cezai ehliyetinin tam'' olduğu yönünde rapor göndermiş, mahkemeye heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Başkanlığından çelişkinin giderilmesini talep etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün