Erzurumlu esnafa teşekkür belgesi

Erzurum'da gıda hijyeni sağlayan esnafa teşekkür belgesi verildi.

Erzurumlu esnafa teşekkür belgesi
Erzurumlu esnafa teşekkür belgesi
GİRİŞ 28.01.2015 17:58 GÜNCELLEME 28.01.2015 17:58

Erzurum Ticaret Borsası salonunda, "Yakutiye İlçesi Başarılı Gıda Satış ve Toplu Tüketim Yerleri 1. Belge Dağıtım" töreni düzenlendi.

Mahallebaşı ve Gülahmet semtlerinde gıda hijyeni sağlayan esnafa teşekkür belgesi verilen törende konuşan Vali Ahmet Altıparmak, gıda hijyeninin çok önemli olduğunu belirterek, ciddi denetimler yapılması gerektiğini söyledi.

Ceza yerine ödül vermek istediklerini belirten Altıparmak, "İnsan kendi vicdanının polisi olmak durumundadır. Tüketicinin bilinçli, esnafın da dürüst olması, hijyen kurallarına uyması gerekiyor" dedi.

Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen de gıda alanında önemli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, tarım ve hayvancılığın stratejik bir sektör olduğunu belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar ise 8 bin 645 gıda denetimi yaptıklarını ve 104 iş yerine idari para cezası uygulandığını ifade etti.

Alo Gıda hattına da 404 başvuru yapıldığını anımsatan Akar, "Bu yapılan başvuruların hepsi sonuçlandırıldı" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!