Murat Karayılan ÖLDÜ mü? - PKK elebaşlarından Karayılan'ın öldürüldüğü haberi geldi!

Bebek katili PKK terör örgütünün sözde iki liderinden biri olan Murat Karayılan'ın Kandil'de, TSK'nın son zamanlarda sıklaştırılan hava harekatları sonucu öldüğü iddia edildi. Murat Karayılan'ın ölüm haberi yerel, sosyal medya ve terör örgütüne yakın kaynaklar tarafından aktarılıyor. İşte terörist başı Murat Karayılan ile ilgili tüm son dakika gelişmeler..

Murat Karayılan ÖLDÜ mü? - PKK elebaşlarından Karayılan'ın öldürüldüğü haberi geldi!
Murat Karayılan ÖLDÜ mü? - PKK elebaşlarından Karayılan'ın öldürüldüğü haberi geldi!
GİRİŞ 30.05.2016 10:59 GÜNCELLEME 30.05.2016 11:01
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin son 35 yılına sansansyonel eylemlere imza atarak damga vuran ve çocuk, kadın yaşlı ve sivil demeden insanları hunharca katleden terör örgütü PKK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanıp hapse kapatılmasının ardından terör örgütünün başına geçen Murat Karayılan'ın Kandil'de, TSK'nın son zamanlarda iyice sıklaştırdığı hava harekatları sonucu öldüğü iddia edildi.

Yerel, sosyal medya ve örgüte yakın kaynaklar tarafından iddia edilen bu flaş gelişme örgütün kaynakları tarafından da doğrulanmaya başladı. Murat Karayılan'ın baya bir süredir basına yönelik röportajlarda görünmemesi bu iddiaları güçlü kılıyor. Kürt, Türk, alevi, sünni kısaca din, dil, ırk ve mezhep  ayırt etmeden toplu bir şekilde bile katliamlara imza atan PKK terör örgütünün 7 Haziran sonucu çözüm sürecini sabote ederek polise askere saldırılar düzenlemesi sonucu başlayan süreçte, temizleme operasyonları bugün hala devam ediyor. Tüm bunlar ışığında son birkaç aydır verdiğimiz şehit sayısında artışla birlikte devlet yönetiminin örgütün karargahı Kandil'e operasyonları sıkılaştırma kararı alması ardından TSK'nın bu dağlık bölgeleri akıllı bombalarla adeta yerle yeksan etmesi sonucu Murat Karayılan'nda bu operasyonlarda ölme ihtimalini güçlendiriyor.

ASKERİ KAYNAKLAR YALANLADI

Murat Karayılan öldü haberi sosyal medyada konuşulmaya başladı.  Ancak Murat Karayılan'ın öldürüldüğüne ilişkin iddialar askeri kaynaklar tarafından yalanlandı.

PKK ELEBAŞI MURAT KARAYILAN KİMDİR?

Kürt, Türk, müslüman, hristiyan kısaca din, dil, ırk ayırt etmeden toplu bir şekilde katliamlara imza atan PKK terör örgütünün sözde lideri Abdullah Öcalan'ın 2000 yılında yakalanıp cezaevine kapatılmasıyla örgütün başına geçen 1954 Birecik doğumlu Murat Karayılan, PKK Örgütüne 1979'da katıldı. Kod adı Cemal olan Karayılan, Yüksekokul makine bölümü mezunu.Uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül’de Suriye’ye kaçtı.

Abdullah Öcalan cezaevine girince PKK terör örgütünü sözde liderliğine getirilen Karayılan, uzun bir dönemde örgütün Avrupa kanadından görev yapmıştı. İlk başlarda silahlı saldırıların ön planda olmasını savunan örgüt içindeki farklı bir kanadın önderi olarak tanımlanan Karayılan, son süreçte silahsızlanma adına önemli açıklamalarda bulunduğu söyleniyordu. Bu nedenle örgütün derinlerinin sürekli tehdit ve eleştirilerine maruz kalıyor. Lakin militanlar tarafından sevilen bir isim olduğu için Karayılan’a yönelik aleni bir saldırı yapılamıyor' şeklinde iddialar ediliyordu.

Avrupa görmüş ‘kravatlı’ PKK olarak da isimlendirilen Karayılan, gelişen süreçte sözde lider konumunda ancak derin yapının baskıları karşısında çaresiz. Bu nedenle, suikast ihtimaline karşı sürekli yer değiştiriyor.' şekilinde yorumlar da yapıllıyordu.

 

YORUMLAR 37
  • dadaş metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Darısı meclisteki teröristlere başına Onlarda gebertilsin
    Cevapla
  • jöh 7 yıl önce Şikayet Et
    Başlarına koyulan ödülü askerlerimize versinler inşallah ölmüştür
    Cevapla
  • Denizci 7 yıl önce Şikayet Et
    Geberdi ise geberdi. Sıkıntı yok.
    Cevapla
  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    doğrudur inşallah
    Cevapla
  • Kral 7 yıl önce Şikayet Et
    Sıra meclisteki teröristlere geldi. Onlarda gebertilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı