Enis Berberoğlu kimdir? Kaç yaşındadır? Aslen Nerelidir?

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu kimdir? Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak şuçundan yargılanan Enis Berberoğlu aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Enis Berberoğlu kimdir? Kaç yaşındadır? Aslen Nerelidir?
Enis Berberoğlu kimdir? Kaç yaşındadır? Aslen Nerelidir?
GİRİŞ 04.06.2020 17:35 GÜNCELLEME 04.06.2020 17:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Kadri Enis Berberoğlu 5 Haziran 1956 tarihinde dünyaya geldi. Berberoğlu doğma büyüme İstanbulludur. Türk gazeteci, yazar ve siyasetçi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı.

Lise eğitimini  Avusturya Lisesi tamamlayan Berberoğlı, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirmiştir. Ekonometride yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP'nin Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle düşürüldü.

GAZETECİLİK HAYATI

Gazeteciliğe 1981 yılında Dünya gazetesinde başladı. CNN Türk ekonomi müdürü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde yazar olarak çalıştı. 29 Aralık 2009 tarihinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi. Bu görevi 5 yıl sürdürdükten sonra siyasi baskılar yüzünden 10 Ağustos 2014 tarihinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifa etti.

SİYASİ HAYATI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 5-6 Eylül 2014 tarihleri arası Ankara’da yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne seçildi. 14 Eylül 2014 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. TBMM XXV. ve XXVI. dönem İstanbul milletvekilidir.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle milletvekilliği düşürüldü.

ÖZEL HAYATI

Kendisi gibi gazeteci olan Oya Berberoğlu ile evli ve bir kız çocuk babasıdır. Almanca ve İngilizce bilen Berberoğlu'nun, “Susurluk: 20 Yıllık Domino Oyunu”, “Kod Adı: Yüksekova. Susurluk, Ankara, Bodrum, Yüksekova Fay Hattı” ve “Öbür Türkler” adlı kitapları var. Boş zamanlarında matematik, tarih ve triller tarzı kitaplar okumayı seviyor.

24 Nisan 2005 tarihli köşe yazısında, aile boyu suç ve meziyete inanmadığını kaydedip, çarpıcı örneği kendi köklerinden verdi: “Berberoğlu (cumhuriyetten önce Berberzade) soyadının geçmişi, vakıf kayıtlarında 200 yıl geriye kadar takip edilebiliyor. Dedem İzmir'de Rufai ve Kadiri tekkesinin şeyhiydi, babam imanlı bir sosyalist. Ablam siyasete hiç bulaşmadı, bendeniz tescilli sosyal demokratım.”

 

 

YORUMLAR 18
  • erdal erman amasya 3 yıl önce Şikayet Et
    merhaba çok ama çok üzülmüştüm,tahliye olmanıza çok ama çok sevindim,bi CHPli olarak gözünüz aydın saygılarımla...
    Cevapla
  • Murat Akçoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın kemal beye sormak istiyorum, Bu görüntüleri basına vermek suçmudur degilmidir
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlete yapılmış ihanete bende adalet istiyorum.Cezası az bile
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    babam imanlı bir sosyal-i(s)t.lafa bak hizaya gel
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasihat: imanlı sosyalist olmaz. tabir tamamen aldatıcı ve yanlış.bir kimsede hem iman hemde sosyalistlik olamaz. olanında imanı olmaz. Allah ın c.c hükümlerinin dışındaki her hüküm,, ŞİRK tir. benden söylemesi. iblisin oyununa gelip bende müslümanım sakın olaki demeyesin.yani sosyalist iman ehli müslümanlık ,, yok böyle bişey.. kafanızdan terimler uydurmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır