Telefonu cevapsız bırakmak tazminat sebebi!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi açılan boşanma davasında “Eşin telefonlarına cevap vermemek boşanma davasında manevi tazminat verilmesini gerektirir” kararını verdi.

Telefonu cevapsız bırakmak tazminat sebebi!
Telefonu cevapsız bırakmak tazminat sebebi!
GİRİŞ 16.12.2017 06:28 GÜNCELLEME 16.12.2017 12:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşin telefonlarına cevap vermemeyi, boşanma davasında manevi tazminatla cezalandırırken, Yargıtay 8. Hukuk Dairesi de yasal mal rejiminin tasfiyesi konusunda ilginç bir karara imza attı.8. Hukuk Dairesi, mahkemelerin tüketme kriterine göre diğer eşin edinilmiş mal üzerindeki alacak hakkının belirlenmesini istedi. Daire, “Edinilmiş malı boşanma davasından önce satan eşin bu parayı boşanma dava tarihine kadar tüketip tüketmediği; tükettiyse, hayatın olağan akışına uygun olup olmadığı araştırılmalıdır” dedi.

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi de 26 Eylül’de boşanma davası öncesi edinilmiş mal olan taşınmazı eşinden habersiz satan, parasını harcayan bir eşle ilgili verdiği bozma kararı mahkemenin mal tasfiyesini nasıl yapacağı konusunda yol haritası niteliği taşıyor.

TELEFONUNU AÇMAMAK TAZMİNAT SEBEBİ

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin örnek kararında ise “Eşin telefonlarına cevap vermemek boşanma davasında manevi tazminat verilmesini gerektirir” denildi. Bu karar ışığında, arayan eşinin telefonlarına cevap vermeyen ya da meşgule atan eşe boşanma davası sırasında manevi tazminat cezası verilebilecek. 

YORUMLAR 6
  • galatasar 6 yıl önce Şikayet Et
    algi operasyonu,
    Cevapla
  • ccc 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle yapa yapa haftada 5 kadını hukuk mezara gömüyor eğitim falan hikaye yanlış hukuk yanlış adalet Türkiye Adalet sistemi....
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    birde okumustan zarar gelmez diyorlar okumusta ne okumus nasil okumus belli degil insan esiyle bosanma asamasina geldiyse pisikolojik olarak onun ne sesini duymak nede yuzunu gormek istemez o yuzden cevap vermez es sms atsa okur yargitay belki kendi yakinin davasina baktigi icin bu karari vermis sanki sen benin akrabamin telefonunu nasil acmazsin al sana ceza gibi bir karar.
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    her gun yeni bir sey icat ediyorlar.komedi bunlar
    Cevapla
  • Deli Dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz alıştık sizde alişin. On yıllar süren mahkemelerin, haklı olarak konusunu unutuyorlar. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu