Bitcoin Cash nedir? BCC neden sürekli çıkıyor? Türkiye'den nasıl alınır?

Son dönemde değeri sürekli artan Bitcoin Cash nedir? Binlerce yatırımcının merak ettiği Bitcoin Cash Türkiye'den nasıl alınır? Fiyatı adeta fırlayan Bitcoin Cash ile ilgili detaylar haberimizde...

Bitcoin Cash nedir? BCC neden sürekli çıkıyor? Türkiye'den nasıl alınır?
Bitcoin Cash nedir? BCC neden sürekli çıkıyor? Türkiye'den nasıl alınır?
GİRİŞ 20.12.2017 09:30 GÜNCELLEME 20.12.2017 09:30

Kripto para yatırımcısının yakında ilgilendiği Bitcoin Cash nedir? Son dönemde fiyatı fırlayan ve yük ilgi gören Bitcoin Cash Türkiye'den nasıl alınır? Bitcoin'in altcoini olarak çıkan ve kısa süre 3 bin doların üzerine çıkan Bitcoin Cash büyük rağbet görüyor... İşte Bitcoin Cash ile ilgili tüm merak edilenler...

BİTCOİN CASH NEDİR?

2008 yılında hayat geçirilen ve 2017’ye gelindiğinde oldukça popüler olan dijital para birimi Bitcoin’in bölünmesi ShapeShift’in CEO’su Erik Voorhees’in dediği üzere kripto para dünyası için tarihi anlardan biri oldu. Dün yaşanan bölünmesi sonrası bitcoin madencilerinin nasıl bir yol izleyecekleri merak ediliyor. Bölünme sonrası bitcoin toplulukları herhangi bir işleme izin vermediler. Bölünmenin açıklanmasından bir saat sonra bitcoin sahipleri bitcoin alışverişine kaldığı yerden devam ettiler.

Uzmanlar alım satımlarda bitcoin cash’e dikkat edilmesini öneriyor. Bunun nedeni ise bitcoin ile bitcoin cash arasındaki değer farkı.

Fikir ayrılıkları ve transfer yavaşlaması bölünmeye neden oldu.

Blok boyutunu 1MB'den 2Mb'ye çıkarmak isteyenler ve boyutu doğrudan 8MB'ye yükseltmeyi düşünen madencilerin fikir ayrılıkları bitcoinin iki farklı birime bölünmesine neden oldu. SegWit2x yazılımı ile blok boyutunu 2MB'ye çıkaran madenciler bildiğimiz bitcoin(BTC) ile yollarına devam ederken farklı bir yazılım ve farklı bir blok zinciri ile mevcut blok boyutunu 8MB'ye çıkaran madenciler ise bitcoin cash(BCH) birimini oluşturdu.

Bölünmenin yaşanmasının ardından bitcoin cash’i kabul eden ve etmeyen topluluklar arasında bir ayrışma oldu. Bitcoin cash'i kabul eden bazı bitcoin ticaret platformları, müşterilerin hesaplarındaki kripto parayı ikiye böldü ve müşterilerin her iki para biriminde de(BTC ve BCH'de) işlem yapmasına izin verdi. Dünyanın en popüler kripto para ticaret platformu olan pek çok platform ise bitcoin cash'i kabul etmedi ve bölünme sonrasında müşterilerin sadece bitcoin üzerinden işlem yapmasına izin verdi.

Fikir ayrılıklarının yanında transfer işleminin aşırı yavaşlaması da yeni para biriminin habercisi oldu. Daha önce Blok değeri 150 GB’ın üzerine çıkan Bitcoin’de yapılan işlemlerde ciddi yavaşlama söz konusuydu. Tek bir transfer işlemi için bile 10-20 dakikalık bir onaylama süreci geçiren para birimi, bu yeni hamlesi ile transferleri rahatlatmayı hedefliyor. Uzmanlara göre Bitcoin ikiye bölünmeseydi, yakın gelecekte tek bir transfer işlemi için saatlerce beklemek gerekecekti.

bitcoin-cash-nedirr

BİTCOİN CASH NE KADAR? - 20 ARALIK

1 Ağustos 2017 tarihinde piyasaya 175 Amerikan Doları seviyelerinden giriş yapan Bitcoin Cash, ilk günlerinde hızla büyüyerek 465,45 dolara kadar yükseldi. Sonrasında ise hızlı büyümenin verdiği etkiyle kullanıcıların kar etme amaçlı bu para birimini satmaya başlamalarıyla 300 dolar seviyelerine kadar geriledi. Bitcoin Cash şu sıralar 3.656,53 Amerikan Doları seviyelerinden işlem görüyor.

BİTCOİN CASH'İ DESTEKLEYEN YABANCI BORSALAR

Türkiye'de henüz satışı bulunmayan Bitcoin Cash'i yabancı borsalardan temin edebilirsiniz. İşte Bitcoin Cash'in satıldığı yabancı borsalar...

Bitfinex

Japon menşeili bir kripto para birimi borsası olan Bitfinex, Bitcoin’inize eşdeğer oranda Bitcoin Cash verecek. Yani 1 BTC’nin varsa 1 BCH alacaksınız. Ancak borsa ilk aşamada Bitcoin Cash ile ticaret yapılmasına imkan vermeyecek. Bu konu forktan sonra netleşecek.

Bitstamp

Bitstamp, Bitcoin Cash’i desteklemeyeceklerini açıkladı.

Gemini

Gemini de Bitcoin Cash’i desteklemeyeceklerini ancak gelecekte bunun olabileceğini belirtti.

Coinbase/GDAX

Coinbase ve GDAX, Bitcoin Cash’i desteklemeyeceklerini net bir şekilde ifade ettiler.

Kraken

San Fransisco menşeili bir borsa olan Kraken, Bitcoin Cash’i destekleyecek ve Bitcoin’inize eşdeğer oranda size Bitcoin Cash verecek. Platform, aynı zamanda Bitcoin Cash ticaretine de izin verecek.

itBit

itBit, Bitcoin Cash’in bir altcoin olduğunu belirterek desteklemeyeceklerini açıkladı.

OkCoin

OkCoin, Bitcoin Cash’i destekleyecek ve Bitcoin‘inize eşdeğerde Bitcoin Cash verecek. Platform, Bitcoin Cash’in ticaretine de izin verebilir. Bu henüz belirsiz.

Huobi

Huobi, Bitcoin Cash’i destekleyecek ve bakiyenizdeki Bitcoin’iniz kadar Bitcoin Cash verecek. Site, Bitcoin Cash ticaretine de imkan tanıyacak.

BTCC

BTCC, Bitcoin Cash’i destekleyecek. Bakiyenizdeki Bitcoin’ler kadar ücretsiz Bitcoin Cash alabileceksiniz ancak Bitcoin Cash için al-sat imkanı henüz belirsiz.

Korbit

Korbit, Bitcoin Cash’i destekleyecek ve Bitcoin’inize eşdeğerde Bitcoin Cash verecek. Bitcoin Cash ticareti de muhtemel olarak başlatılacak.

Bithumb

Bithumb, Bitcoin Cash’i destekleyeceğini açıklayan borsalardan. Bitcoin’inize eşdeğerde Bitcoin Cash verecek ve Bitcoin Cash ticareti yapılabilecek.

Poloniex

Poloniex’in tutumu henüz netleşmedi. Şu aşamada desteklemiyorlar ancak son güne kadar tutumularını değiştirebilirler.

Bittrex

Bitrex, Bitcoin Cash’i destekleyecek ve Bitcoin’inize eşdeğerde Bitcoin Cash verecek. Bitcoin Cash ticareti de yapılabilecek.

Sormak istediğniz soru ve ekleme yapmak istediğiniz konular için aşağıda bulunan yorum bölümünü kullanabilirsiniz.

bitcoin-cash-ne-kadar

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler