e-Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Bordro Maaş Bilgisi (2018)!

Devlet kurumlarında çalışan memurlar, ayrıntılı şekilde maaş bilgilerini öğrenebilmek açısından e-Bordro hizmetinden faydalanmaktadır. Maliye Bakanlığı tarafından sunulan bir sistem olan ve e-Devlet kapısı aracılığıyla erişebilme olanağının bulunduğu e-Bordro Sorgulama işlemi nasıl yapılır? 2018 e-Bordro Maaş Sorgulama Ekranı!

e-Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Bordro Maaş Bilgisi (2018)!
e-Bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Bordro Maaş Bilgisi (2018)!
GİRİŞ 29.12.2018 11:11 GÜNCELLEME 29.12.2018 11:11

Maliye Bakanlığı bünyesinde devlet memurlarına yönelik geliştirilen bir sistem olan e-Bordro, çalışan kişilerin maaş bilgilerini/ücret ve kazanç tutarlarını detaylı olarak içerisinde barındırmaktadır. Maaşla alakalı tüm bilgilerin tek bir yerden hem kolay ve hızlı hem de güvenli biçimde ulaşabilme gibi avantajları bulunan e-Bordro hizmeti özellikle, düzenli şekilde maaş ödeme tarihinin gelmesiyle birlikte devlet kurumlarında görevini icra eden memurlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, devlet memurlarının e-Devlet uygulaması sayesinde aylık kazanç, SGK primi, brüt ücret ve toplam kazanç gibi ayrıntıları görüntüleyebilme olanağı sağlayabildiği e-Bordro Sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, sistem üzerinden yıl ve ay tercihi gerçekleştirilerek tüm maaş bilgilerinin elde edilebildiği 2018 e-Bordro Maaş Sorgulama Ekranı!

e-Devlet uçuş bilgileri nasıl öğrenilir? Uçuş yeri sorgulama (2018)!

 

E BORDRO SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle www.turkiye.gov.tr sitesi üzerinden ana sayfanın üst bölümünde mevcut olan "Sisteme Giriş" seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza çıkan sayfada ise e-Devlet Şifresi, e-İmza, Mobil İmza, T.C. Kimlik Kartı ya da İnternet Bankacılığı alternatiflerinden herhangi birini tercih ederek sisteme ulaşabilirsiniz.

Emeklilik için şartlar, evraklar! Emeklilik başvuru işlemi nasıl yapılır?

Şayet e-Devlet şifresi aracılığıyla sisteme giriş yapmak istiyorsanız, belirtilen kısımlara T.C. Kimlik Numaranızı ve PTT şubelerinden temin ettiğiniz e-Devlet şifrenizi yazmanız gerekmektedir. Akabinde "Sisteme Giriş Yap" butonunu tıklayınız. e-Hizmetler bölümünde ya da yukarıda yer alan arama butonundan faydalanmak istediğiniz hizmetin adını girmeniz yeterlidir. Buraya e-Bordro yazmanızın sonrasında bu hizmetin adı sizi karşılayacaktır. Ardından Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama seçeneğine tıklayın. Açılan sayfadan öğrenmek istediğiniz bordroyu tercih edin.

SGK-SSK Prim Sorgulama (4A, 4B, 4C)! Hizmet Dökümü Alma Ekranı...

MAAŞ BORDROSUNDA HANGİ BİLGİLER YER ALMAKTADIR?

Brüt ücret

Toplam kazanç

Kişisel bilgiler( Ad,soyad, TC kimlik numarası, sicil numarası)

SGK primi

İşe giriş ve çıkış tarihi

Aylık kazanç

İşsizlik sigortası primi

Çalışan gün sayısı

Prime esas kazanç

Diğer gelirler

Gelir vergisi matrahından düşülecek tutarlar

E BORDRO HİZMETİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

e-Bordro hizmetinden faydalanabilmek istiyorsanız maaşınızın Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi üzerinden ödenmesi ve 657 sayılı kanuna tabi memur olmanız lazım gelmektedir. 2006/4 sayılı Başbakanlık genelgesi kapsamında 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu hizmetten faydalanamamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları haricinde yani özel sektörde çalışan vatandaşlar da maaş bordrolarını, çalıştıkları şirketlerin finans ve muhasebe birimlerinden ya da insan kaynakları departmanından isteyerek görüntüleyebilirler.

2018 e-Bordro Maaş Sorgulama Sistemi (e-Devlet)...

e bordro

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...