Minibüs şoförleriyle üniversite öğrencileri arasında ölümüne kavga

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde minibüs şoförleriyle üniversite öğrencileri arasında ücret verilmediği iddiasıyla çıkan kavga güvenlik kameralarına yansıdı.

GİRİŞ 16.05.2019 16:02 GÜNCELLEME 16.05.2019 16:09
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Adapazarı Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Camili- Adapazarı hattında sefer yapan minibüs şoförü Muhammed A. arasında ücret verilmediği gerekçesiyle tartışma yaşandı.
Tartışmanın büyümesi üzerine iki üniversite öğrencisi ile Muhammed A. ve şoför arkadaşları arasında okulun önünde kavga çıktı. Okulun güvenlik görevlileri ve diğer öğrencilerin müdahalesiyle kavga sonlandırıldı. 

 

 

Yaralanan öğrenciler ve minibüs şoförleri, emniyete giderek şikayetçi oldu. 
Olayın ardından okulun yakınındaki durakta bir araya gelen üniversite öğrencileri, minibüse binmeme eylemi yaptı. 

Okul ve minibüsün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şoförle üniversite öğrencilerinin okulun önüne kadar tartışması, diğer minibüs şoförlerinin kavgaya müdahil olması ve güvenlik görevlilerinin kavgayı sonlandırmaya çalışması yer alıyor. 

 

 

"Nefretle kınıyoruz"

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da öğrencilere destek amacıyla durağın önüne geldi. 

Sarıbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanda böyle bir hadisenin yaşanmış olmasından dolayı son derece üzüntü duyduklarını söyledi. 
Öğrencilere böyle bir davranış sergilenmesini, kendilerine yapılmış hakaret kabul ettiklerini belirten Sarıbıyık, "Bu olayı kınıyoruz. Minibüsçülerin görevi, toplu taşıma yapmak, bu öğrencilere hizmet etmek. Öğrenciler de zaten buraya okumaya gelmiş insanlar. Bizim bunlara sahip çıkmamız gerekiyor. Bunlar bizim emanetimiz. Dolayısıyla hiç kimsenin öğrenciye bu şekilde davranmaya hakkı yok." diye konuştu.

Öğrencinin parayı verdiğini iddia ettiğini dile getiren Sarıbıyık, sözlerini şöyle tamamladı: 
"Bunu dolmuşta yaşanabilecek normal bir hadise olarak düşünüyorum ama dolmuşçuların toplanıp üniversiteyi basması, 3-4 dolmuşla üniversite önüne gelip öğrenciyi darbetmiş olması kabul edilebilir bir şey değil. Olayı nefretle kınıyorum. Onlara yapılan bu tür tepkileri kesinlikle tasvip etmiyoruz. Olay zaten savcılığa intikal etmiş, bundan sonra da takip edeceğiz."

Olay sırasında arkadaşlarının yanında olduğunu söyleyen Muaz Berne de arkadaşlarından parayı alıp vermesine rağmen dolmuş şoförünün, "Aranızdan bir kişi parasını vermedi, inince onu uyaracağım." dediğini ileri sürdü.

Şoförün indikten sonra arkadaşını durdurup yolculuk ücretini vermediğini söylediğini aktaran Berne, "Arkadaşım da bunu kabul etmeyip beni çağırdı. Parayı verdiğimizi söyledim. Sözlü münakaşa oldu, takmayıp okula gittik. Arkamızdan korna çaldı, okul önüne geldi. Hemen arkasından 3-4 minibüs geldi, içlerinden 4 kişi inip hiçbir şey demeden direkt darbetmeye başladılar." ifadelerini kullandı. 

"Şoförün suçu varsa özür diliyoruz ama bizim suçumuz yok"

Camili Hattı Durak Başkanı Hikmet Altun ise ekmek kavgası verdiklerini belirterek, şoförün üniversite öğrencilerince darbedildiğini savundu. 

Kamera görüntülerinden şoförün suçunun olmadığını anladıklarını öne süren Altun, "Bizim şoförün suçu varsa şimdiden özür diliyoruz ama bizim suçumuz yok. Biz inceledik, karakola da vereceğiz. Bu olayı birileri kasıtlı olarak bize yönlendirmiş, biz bunu tasvip etmiyoruz. Rektör hocalarımdan rica ediyorum, başıboş insanları oraya koymasınlar." şeklinde konuştu. 

Minibüs şoförü Muhammed A. da o öğrencinin para vermediğini gördüğünü, o nedenle araçtan inerken uyardığını söyledi.

Daha sonra aralarında tartışma çıktığını anlatan Akduman, şunları ifade etti:
"2 liradan ne olacak?' dedi. Ben de '2 lirayla akşama kadar para topluyoruz, evimize ekmek götürüyoruz.' dedim. Duraktan sorumlu kasacıya söyledim. 'O arkadaşları çağır, kameraları izleyelim.' dedi. Ben de okula gittim, 'Arkadaşlar, duraktan sorumlu kasacımız var, kameraları hep beraber izleyelim, kimin verip vermediğini görelim diye sizi durağa davet ediyor.' dedim. 'Sen kimsin, beni buradan alıyorsun.' dedi. Aşağı indim, inmemle bana vurmaya kalktı, ben de sarıldım, canım yanınca ben de kendimi korumaya aldım."

YORUMLAR 127
  • Verf 4 yıl önce Şikayet Et
    Mesele 2 tl degil cahil, Adam gibi abi param yok deseydi bizim insanimiz merhametlidir hele birde șu mubarek günlerde kesinlikle sorun olmazdi. Öğrenci kabadayi edasiyla küstah ve saygisiz davraniyor. Olaya objektif bakin lütfen.
    Cevapla
  • Hadi kardeşim hadi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi kardeşim hadi hatlı dolmuşunu da al siteyi terket, ne mal olduğunuzu bilmiyoruz sanki
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle binlercesi var,ne oldu şimdi 20 yaşındaki genci dövùnce adam mı oldun?
    Cevapla
  • Sussss 4 yıl önce Şikayet Et
    Sacmalama, Șöförü zorla gel beni güzel bi döv diyor ,iyi izle viedoyu
    Cevapla
  • kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    şoför bizim suçumuzun olmadığını kamera kayıtlarından görüyoruz diyor. öğrenci suçlı olamazmı. üni.öğrencileride biraz fazla havalılar belkide gerçekten vermedi parayı. adam hakkını istemiş.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar beceriksiz boş beleş işe yaramayan vasıfsız eleman varsa ya minibüs ya da serviscidir....Nokta
    Cevapla
  • Saglik 4 yıl önce Şikayet Et
    Toplu taşıma yapan şoförlerin mutlaka her yıl sağlık raporu özellikle psikiyatri alınında tam inceleme yapılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi