Bakanlıktan Doğa Koleji açıklaması

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı: Doğa Koleji ile ilgili kamuoyuna yansıyan tüm gelişmeler Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir.

Bakanlıktan Doğa Koleji açıklaması
Bakanlıktan Doğa Koleji açıklaması
GİRİŞ 07.12.2019 16:06 GÜNCELLEME 07.12.2019 19:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Doğa Koleji ile ilgili kamuoyuna yansıyan tüm gelişmeler Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir" denildi. Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

“Doğa Koleji” ile ilgili kamuoyuna yansıyan tüm gelişmeler Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Söz konusu özel öğretim kurumunun bazı kampüslerinde ‘maaş ödemelerinin yapılmadığı’ gerekçesiyle öğretmenlerin derslere girmemesi ile ilgili 4 Aralık 2019 tarihi itibariyle Bakanlığımıza ulaşan başvurular hakkında gerekli inceleme/soruşturma işlemleri hemen başlatılmıştır. 

Doğa Koleji adında 51 ilde toplam 411 özel okul bulunmaktadır. Kamuoyuna yansıyan söz konusu sorunlar, kurucu işletmeye ait olan 15 ildeki 214 okulda yaşanmaktadır.

41 ildeki 197 okul ise imtiyaz hakkı kullanımı (franchising) yöntemiyle eğitim öğretim faaliyetlerini düzenli bir şekilde sürdürmektedir. 

GEREKLİ TEDBİRLER ALINIYOR

Bir özel okulun kurum açma şartlarını kaybetmesi sonucu, Bakanlığımız tarafından kapatılması halinde öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinin aksamadan devamı için İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından gerekli tedbirler alınmakta, velilerin de talepleri doğrultusunda öğrenciler resmi veya özel okullara nakledilerek olası mağduriyetleri önlenmektedir. 

Özel okullarda görev yapan bir personelin ücretinin tam ve zamanında ödenmemesi veya sigorta primlerinin yatırılmaması gibi hususlar hakkında işverene uygulanacak idari yaptırımlar ilgili kanunlarda açıkça düzenlendiği gibi görev yapan personelin karşılanmayan özlük haklarını dava yoluyla ilgili okulun kurucusundan talep etme hakları da bulunmaktadır. 

Bir özel öğretim kurumuna devam ederken kurumdan ayrılan öğrencilere, daha önce ödenen ücretlerinin ne şekilde iade edileceği hususu Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddesinde düzenlenmiştir. 

Bakanlığımız, söz konusu özel öğretim kurumunda yaşanan finansal sorunun yol açtığı sıkıntıları ilgili kanun ve yönetmeliklerin verdiği imkan ve yetkiler dahilinde çözmek için gerekli her türlü tedbiri almaktadır. Eğitim öğretim sürecinin aksamaması için tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak gerekli önlemler alınmıştır. Olası bir durumda öğrencilerimizin resmî veya özel okullara nakillerinin gerçekleştirilebilmesi için tüm planlamalar yapılmıştır. 

YORUMLAR 10
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün özel okullara el koyun öğrenci ve devlet zarar karşılığı el koysun... Bir daha özel okul duymayalı... Maaş konusunda yasa çıkmalı her ay vermeyen kapatsın gitsin
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet bence el atmak zorunda degil . yil icin kisi basi 35 bin tl veren veliler dusunsun
    Cevapla
  • Hüsnü 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğrencileri devlet okuluna alsınlar
    Cevapla
  • Deli Dumrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben devletin gerekli tedbirler aldığına inanmıyorum. İstanbul da öğrenci başı yıllık 150 bin lira alıp, uçan kuşa borcu olan özel okul var. Hizmet veren tüm firmalar mahkemelik, vergi dairesine ve sgk ya milyonlarca borcu var. Okul üzerine kayıtlı kıytırık iki araçtan başka bir şey yok. Nasıl tedbir almışlar anlamış değilim. Biri çıksın anlatsın da biz de bilelim.
    Cevapla
  • Brhm 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu aileler çocuklarını devlet okuluna gönderse ve okul on TL bağış istese ortalığı birbirine katarlar ama yirmi bin, otuz bin, elli bin TL yıllık ücret ödeyip özel okula gönderirler. Devlet bunlara niye sahip çıksın. Bakanlık bu işe niye el atsın. Sonuçta bilerek ve isteyerek çocuklarını oraya göndermişler. Devlet okullarını beğenmeyip özel okullara gönderenler ki bunlardan bir kısmı sırf çevresine hava atmak için bunu yapıyorlar, o zaman ağlamayacaklar, sızlanmayacaklar.
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    özel okullara para verende ne bileyim ama devlet okullarında öğrenciden para alınmaz alınamaz çünkü devlet okuludur ve sosyal bir devlet olduğuna göre para almaması lazım ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması