Meteoroloji'den İstanbul için turuncu uyarı! İlk görüntüler geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir yaptığı son dakika uyarıları gerçekleşti. İstanbul'da yüksek kesimler beyaza bürünürken İzmir'de yağmur var. Kar yağışı Ankara'da ise etkisini sürdürüyor. Meteoroloji bugün ve yarın (29-30 Aralık 2019) için ise İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kar yağışının kuvvetli olacağı uyarısında bulundu. İstanbul için fırtına konusunda turuncu uyarı yaptı. Öğrenciler ise 30 Aralık Pazartesi günü okullar tatil mi? sorusunun yanıt bulmasını bekliyor.

GİRİŞ 29.12.2019 16:15 GÜNCELLEME 30.12.2019 08:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurtta son hava tahminini paylaştı. Eldeki son verilere göre özellikle doğu bölgelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Iğdır, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Erzurum, Ardahan, Kars, Hakkari, Muş, Bitlis, Şırnak ve Bingöl gibi şehirlerde okullar tatil edilecek mi? sorusunun bu akşam yanıt bulması bekleniyor.

Yoğun kar yağışı alan bu bölgelerde, valilikler okullar için son dakika tatil haberi verebilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da bugün şiddetli fırtına beklendiğini duyurdu. İstanbul ve Ankara'nın yüksek kesimleri dün geceden beri kar yağışı almaya devam ediyor. Yarın (30 Aralık Pazartesi) okulların tatil edildiği şehirler haberimizde olacak...

 

KAR YAĞIŞI İSTANBUL - MALTEPE'DE ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da etkisini gösteren yağmur, bazı noktalarda zaman zaman sulu kar yağışına dönüştü. Maltepe'nin yüksek kesimlerinde sulu kar yağışının ardından bazı evlerin çatılarının ve arabaların üzerlerinin karla kaplandığı görüldü. 

İSTANBUL'UN YANIBAŞI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Marmara Bölgesi’nde beklenen kar yağışı Kocaeli’de sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde etkili oldu. İlk defa kar gören üniversite öğrencileri ise büyük mutluluk yaşadı. Kocaeli’nin yüksek kesimleri beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada İstanbul ve çevresi için beklenen kar Kocaeli’de etkili olmaya başladı. Kentin alçak kesimlerinde yağmur etkili olurken, yüksek kesimleri beyaza büründü. Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, Kartepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 37 santimetreye ulaştı.

MARMARA İÇİN SON DAKİKA FIRTINA UYARISI

Meteoroloji, Marmara Bölgesi’nde bu gece saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-100 Km/saat) beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Rüzgarın, Marmara Bölgesi’nde bu gece saatlerinden itibaren salı günü sabah saatlerine kadar kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden fırtına yer yer kuvvetli fırtına (70-100 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

AYDOS ORMANI BEYAZA BÜRÜNDÜ

İstanbul’un yüksek kesimleri dün gece yağan karın ardından beyaza büründü. Beyaz örtüyle kaplanan Aydos Ormanı havadan görüntülenirken, manzarasıyla hayran bıraktı.

DOĞU'DA ŞİDDETLİ KAR UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışlı olacak. Erzincan geneli ile Erzurum'un kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar, diğer illerde ise kar yağışı bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzey yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

MALATYA-PÜTÜRGE YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Malatya'da Pütürge ilçesinin yolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Pütürge'de sabah başlayan kar yağışı, öğleyin yerini tipiye bıraktı. Malatya-Pütürge kara yolu, Kubbe Dağı mevkisinde tipi nedeniyle kapandı. Kara yolları ekipleri Kubbe Dağı mevkisini tekrar trafiğe açabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi ekipleri de Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan 13 mahallenin yolunu açmak için karla mücadele ediyor.

 

GECE BU İLLER DONDU

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, Erzincan ve Tunceli'de 1, sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Erzurum'da 4, Ardahan'da 5, Kars'ta 7 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığının Iğdır'da 8, Erzincan'da 6, Tunceli'de 4, Ardahan'da 2, Erzurum'da 1, Kars ve Ağrı'da sıfır derece olması öngörülüyor.

BÖLGEDE KAR KALINLIĞI

Bölgede kar kalınlığı Erzurum ve Kars'ta 8, Ağrı'da 10, Ardahan'da 1, kayak merkezlerinden Palandöken'de 27, Cıbıltepe'de 26 ve Ergan'da 23 santimetre ölçüldü.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara’nın doğusu,Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinden sonra Konya ve Karaman'ın güneyinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: İç Anadolu’nun güneyi ile Akdeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde (1000 m. üzeri) kar şeklinde görülecek olan yağışların, zamanla etkisini artırarak Konya ve Karaman'ın güneyinde kuvvetli (10 ila 20 cm), yüksek kesimlerinde yoğun (20 ila 40 cm) olarak Pazartesi (30.12.2019) akşam saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden başta Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan Alacabel ve Sertavul geçitleri ile karayollarında yaşanabilecek buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'ye göre 5 günlük hava tahmini...

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli,Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İstanbul'un yüksek kesimleri ile Kırklareli, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Güney ve iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde kar şeklinde görülebileceği tahmin ediliyor.

BAZI FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Kuzey Ege'de etkisini gösteren poyraz fırtınası nedeniyle, Gökçeada-Kabatepe arasında bazı feribot seferleri iptal edildi. Bu nedenle Gökçeada'dan saat 07.00, Kabatepe'den ise saat 09.00 seferleri yapılamadı. Gestaş firması tarafından yapılan açıklamaya göre; Gökçeada'dan saat 13.00 ve 18.00'de, Kabatepe'den ise, saat 20.00'deki tarifeli seferler de yapılmayacak. Günün tek seferi ise, Gökçeada'dan saat 10.00, Kabatepe'den saat 15.00'de gerçekleşecek.

Bozcaada-Geyikli, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Lapseki-Gelibolu arasındaki seferlerde ise şu an için iptal bulunmuyor.

YÜKSEKOVA'DA KÖY YOLLARI KAPALI

akkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yollarının açılması için çalışmalar sürüyor.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ ?

Ankara'da günlerdir beklenen kar yağışı etkili olurken öğrenci ve veliler okulların tatil edilip edilemeyeceği konusunda meraklı. Ankara'da okullar tatil mi konusunda Valilik'ten henüz bir açıklama yapılmadı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında özellikle hafta sonu, sıcaklık değerlerinin daha da düşeceği vurgulandı. Buna bağlı olarak pazar günü kent genelinde Pazar günü karla karışık yağmur beklendiği belirtildi. Salı günü ise İstanbul'da yüksek kesimlerde kar yağışı görülebilir..

KONYA'DA KAR ETKİSİNİ GÖSTERİYOR - KONYA'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

İç Anadolu bölgesinde soğuk hava kar şeklinde kendini gösterirken Konya'da da dün geceden itibaren etkili oluyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre kar yağışı hafta başına kadar Konya'da etkili olacak.

Konya'da okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili Konya Valiliği'nden henüz bir açıklama gelmedi.

KARAMAN'DA OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Karaman'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kent merkezi, gece başlayan kar yağışı sonrası beyaza büründü. Kent merkezinde 10 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 25 santimetreye ulaştı.

Karaman'da okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili Karaman Valiliği'nden henüz bir açıklama gelmedi.

KAYAK MERKEZLERİNDE HAREKETLİLİK BAŞLADI

Sarıkamış ilçesinde de kar yağışı nedeniyle evlerin çatısı ve ağaçlar karla kaplandı.  Kar kalınlığının istenen seviyeye ulaşmasıyla ilçedeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne gelen vatandaşlar, uzun süre sonra kayak yapmanın keyfini yaşadı.

TUNCELİ'DE 125 KÖY YOLU KAPANDI

Tunceli'de etkili olan kar ve tipi nedeniyle 125 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kent genelinde hafta içinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini artırdı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışma başlattı.

BİNGÖL'DE AMBULANS KARA SAPLANDI

Bingöl'de hasta almaya gittiği bölgede kara saplanan ambulans, karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Dirilis 4 yıl önce Şikayet Et
    Aklima geldi televizyonlarda boy boy poz veripte yok küresel ısınma yok son 100 yılın en az yağışı olacak diyen uzmanlar haberlere bakıyor mu acaba
    Cevapla
  • hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    şimdi mobese kamerasına baktım hiçbirşey yok
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğuya selamlar
    Cevapla
  • Aystgn 4 yıl önce Şikayet Et
    istanbulun yüksek kesimlerinde kar diyor..İstanbula uyarı diyor..bu ne la..
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kar yağmasa, kuraklık olacak, Türkiye çölleşiyor diye nara atarlar. Kar yağınca da uyarı yaparlar, buzul çağı geliyor derler. Biz ne ara bu hale geldik, Allah’ın rahmeti ne zaman tehlikeli oldu, bırakın bu işleri. Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler
    Cevapla
  • Life is hard 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardeş Allahın rahmetini de kötüler oldular. Yağmur yağmazken dereler barajlar kurudu diye söylenirler yağınca da tehlikeli yok şu yok bu Allahın rahmeti bu. Siz Rabbimin azabından korkun kendinize gelin ey insanoğlu uyanın artık! Rabbim bizi kaç defa uykudan uyandırıyor ama biz hala farkında olmuyoruz! Vay halimize.. Ahireti düşünen müslüman var mı!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!