Prof. Yaşar Nuri Öztürk'ün feryadı

Prof. Yaşar Nuri Öztürk, kendisini 20 yıl boyunca manşetlerden indirmeyen, her gün televizyonlara çağıran ulusal basına, şimdi uyguladığı ambargordan dolayı isyan etti.

Prof. Yaşar Nuri Öztürk'ün feryadı
Prof. Yaşar Nuri Öztürk'ün feryadı
GİRİŞ 25.05.2006 14:21 GÜNCELLEME 25.05.2006 14:21

Halkın Yükselişi Partisi(HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, kendisini 20 yıl boyunca manşetlerden indirmeyen, her gün televizyon programlarına çağıran ulusal basının, parti kurduktan sonra kendisine akıl almaz ve insafsız bir ambargo uyguladığını söyledi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Yaşar Nuri Öztürk, Erzurum ve Sivas Kongreleri'ne katılan delegelerin mezarlarının tek tip ve anıt şeklinde yapılmasını öngören kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Öztürk'ün hazırladığı kanun teklifine göre, her iki kongrenin delegelerinden asker olmayanların mezarları, İçişleri Bakanlığı tarafından tespit edilecek ve bu mezarlar tek tip olarak yeniden yapılacak. Mezarın yeri yapıma uygun değilse, mezar uygun bir yere taşınabilecek. Teklife göre tüm bu işlemler için, delegelerin yasal mirasçılarından izin alınması gerekiyor.

Kanun teklifi hakkında bilgi verdikten sonra basınla ilgili bir değerlendirmede bulunan Yaşar Nuri Öztürk, ulusal basının kendisine ve partisine "akıl almaz, insafsız" bir ambargo uyguladığını söyledi. Basının diğer parti sözcülerine yer verirken kendisinin konuşmalarına hiç yer vermediğini ifade eden Öztürk, "Bu, Türk basının törelerine, ahlakına yakışmayan zalim bir ambargodur" dedi.

23 Nisan'da TBMM'de 5 siyasi parti genel başkanıyla birlikte kendisinin de konuştuğunu hatırlatan Öztürk, en uzun konuşmayı kendisinin yapmasına rağmen, basında diğer parti başkanlarının konuşmalarına yer verilirken, kendi konuşmasına tek satır bile yer ayrılmadığına dikkat çekti.

Bir zamanlar medyada çok büyük ilgi gördüğünü, medyanın kendisini 20 yıl boyunca manşetlerden indirmediğini vurgulayan Öztürk, 'Daha önce sık sık televizyon programlarına çağrılıyordum. Ama örneğin Danıştay'daki saldırıyla ilgili televizyon programlarına, Meclis içi ve Meclis dışı partiler davet edilirken, biz davet edilmiyoruz' şeklinde konuştu.

Daha önce kendisini mahşetlerden indirmediğini ifade ettiği basın kuruluşlarını ve mensuplarını da eleştiren Yaşar Nuri Öztürk, 'Sağcısı, solcusu, dincisi bize ambargo koymuş. Bu basını, dincilere karşı en fazla ben savundum. Ama şimdi dincilerle birlik yaparak bize ambargo uyguluyorlar" dedi.


(Cihan)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1 Mayıs’ta polis tekmeleyen provokatör Basel’miş!
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı