Mahkemenin seçiminde kriz çıktı

Tuğcu’nun halefinin belirleneceği seçim, mahkemelik oldu. Anayasa Mahkemesi yedek üyeleri ile Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’nı, davalı-davacı konumuna getiren anlaşmazlık:

Mahkemenin seçiminde kriz çıktı
Mahkemenin seçiminde kriz çıktı
GİRİŞ 12.06.2007 09:59 GÜNCELLEME 12.06.2007 09:59
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ersin BAL'ın haberi


Anayasa Mahkemesi yedek üyeleri ile Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’nı, davalı-davacı konumunda karşı karşıya getiren anlaşmazlık şöyle gelişti: Bugün emekliye ayrılacak olan Tülay Tuğcu’dan boşalacak başkanlık görevine kimin geleceğinin belirleneceği seçimde, oy kullanmak isteyen Anayasa Mahkemesi yedek üyeleri bu taleplerini önce sözlü olarak bildirdi.

TALEP REDDEDİLDİ

Girişimlerinden sonuç alamayan yedek üyeler, konuyu bu kez yazılı taleple dile getirdiler ve hazırladıkları resmi başvuruyu Anayasa Mahkemesi Başkanlık makamına sundular. Emekli olmasına sayılı gün kala gelen başvuruyu inceleyen Başkan Tülay Tuğcu, başkanlık seçiminin, Anayasa Mahkemesi Kuruluş Kanunu hükümlerine göre, asıl üye sayısının salt çoğunluğu ile yapılacağını, bugüne kadar gerçekleşen uygulamanın böyle olduğunu, gerekçe göstererek talebi reddetti. Bu gelişme üzerine Ankara İdare Mahkemesi’ne başvuran Yedek Üye Fettah Oto, Anayasa’da bu konuda açık hüküm bulunmadığını ileri sürerek, talebin reddine ilişkin işlemin ‘iptali’ ve ‘yürütmesinin durdurulması’ isteminde bulundu.

Böylece, Anayasa Mahkemesi’nin yeni başkanının belirleneceği seçim, daha yapılmadan mahkemelik oldu. Mahkeme, Fettah Oto’nun açtığı dava konusunda Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’ndan savunma isteyecek ve başvuruyu karara bağlayacak.

YORUMLAR 36
  • seğmen Beyi 16 yıl önce Şikayet Et
    BU MAHKEME KALDIRILMALIDIR. Evet,anayasa mahkemesi kaldırılmalıdır!! Çünkü şu anki yapısıyla 7 üye tamamen \"TARAFI BELLİ KİŞİLER ARASINDAN\" ahmet necdet sezer tarafından seçilmiştir ve 367 tartışmasında kendilerini seçen iradenin verdiği yönde oy kullanıp Türkiye yi kilitlemişlerdir.Bundan sonra verecekleri kararlar tarafsız olamaz-a.n.sezer ne yönde ararsa o yönde oy kullanacaklardır.Tarafsız olmayan mahkeme derhal kapatılmalı yerine \"AKİL KİŞİLERDEN\" OLUŞAN \"\"\"TARAFSIZ\"\" BİR MAHKEME İHDAS EDİLMELİDİR!Bu en önemli konudur günümüzde!
    Cevapla
  • burak ılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    biraz daha hassasıyet. arkadaslar ulkenın karısık oldugu yada karıstırılmaya calısıldıgı bu donemde ust duzey yonetıcılerden tutunda vatandasına kadar hepımızın bıraz olsun hassasıyet gostermemız gerekmektedir.özellıklede seçime yaklastıgımız donemlerde ulkesını seven herkes bu konularda bıraz daha hassas davranmalıdır bence
    Cevapla
  • Muzaffer Eker 16 yıl önce Şikayet Et
    bu mahkeme.... Yüce milletimizin dikkatine.... Cumhurbaşkanlığı seçiminde oturum için 367 şartını isteyen işte bu mahkeme.... Başka yoruma hiç gerek yok!!!
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 16 yıl önce Şikayet Et
    HUKUKDA KOKMUŞ OLDU. Tuz kokmadan hukuk kokmazdı. Anayasa TBMM kararını hiçe saymassadı, yedek üye bu seçime karşı gelmezdi. Vatandaşın anladığı bu hukuda kokmaya başladı, 367 ile
    Cevapla
  • Feti ŞİMŞEK 16 yıl önce Şikayet Et
    Kadı makamı. Alma milletin ahını çıkar tuğcu tuğcu Rabbim kiminin zulmünü ahirete kiminikinide ibreti alem için bu dünyaya bırakır DEŞİFRE OLDUNUZ KADILIK MAKAMINIZIDA SİYASİ RANTA ALET ETTİNİZ yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam