Türk Solu'ndan çarpı yeme tepkisi

Türk Solu dergisinin 'Herkesi birleştirip oyları bölen kahraman ulusalcı' diye suçladığı Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Hulki Cevizoğlu, eleştirlere yanıt verdi.

Türk Solu'ndan çarpı yeme tepkisi
Türk Solu'ndan çarpı yeme tepkisi
GİRİŞ 12.07.2007 16:25 GÜNCELLEME 12.07.2007 16:25
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kemal Doğan'ın haberi


Türk Solu'nun 'Ver Hulki'ye gitsin Tayyip'e' dediği Hulki Cevizoğlu, köşesinde, neden bağımsız aday olmak zorunda kaldığını anlattı.

Cevizoğlu; 'Sadece CHP ve MHP'nin tabanından oy alacaksınız. Onların oyu azalmayacak mı?'sorusuna yanıtı, 'Hayır'oldu.

Cevizoğlu şunları kaydetti: 'Çünkü, benim aday olduğum Ankara 1. bölgenin dışında tüm Türkiye'de 42 milyona yakın seçmen var. Benim bölgemin dışındaki oyların tamamı CHP ve MHP'ye helali hoş olsun. Bu 42 milyon oyu alsınlar.'

'Ben de onları benim bölgemin dışında- destekliyorum. AKP'den kesinlikle kurtulmak gerekiyor. Kimse bahane aramasın... Ayrıca ben, seçime girmeyen ya da barajı geçemeyecek tüm partilerimize oy verme niyetinde olanların da oylarına talibim.'

'Onlar da bana bu sözü veriyorlar. Yani, 'Hem sağı hem solu, ama mutlaka Mustafa Kemal'in yolu' diyerek her kesimin oylarına talibim.'

ADAY YAPMADILAR


Soru: Sizin çizginizde olan hiç bir parti adaylık teklifi yapmadı mı?
Cevizoğlu, hiç bir partiden adaylık teklifi almadığını açıkladı. Kendisi partilerin kapısına gittiğinde ise aldığı yanıt; 'Hayır, istemiyoruz' olmuş.

Cevizoğlu, 'Ama ben yine de, küsmeden, kızmadan AKP'ye karşı CHP ve MHP'yi kendi bölgemin dışında destekliyorum. Çağırırlarsa mitinglerine de gider, o bölgelerde onlara oy isterim. Onlar da beni Ankara 1. bölgede desteklesinler.'diyor.

İnternet sitesinde, seçmene Atatürk gibi, 'Sevgili yurttaşlarım' diye seslenen Hulki Cevizoğlu, 'Allah utandırmasın' diyerek oy istemeyi de ihmal etmeyor.

TÜRK SOLU NE DEMİŞTİ?

Tartışmayı başlatan Türk Solu Dergisi, Hulki Cevizoğlu için ne demişti? İşte o yazı..

'Herkesi birleştirip oyları bölen kahraman “ulusalcı” Ver Hulki’ye gitsin Tayyip’e!

Türkiye onu yıllar önce Aziz Nesin’den fırça yerken tanıdı. O sıralar “İyi tivi heyç biy bi”de yayın yapıyordu. Aklı sıra Aziz Nesin’i sıkıştıracaktı. Tıpkı Sivas katliamını yapan mürteci sürüsü gibi, lafı Aziz Nesin’in olayların tek sorumlusu ve gerçek kışkırtıcısı olduğuna getiriyordu. “Hata bizde, sizin gibi gençleri biz yetiştiremedik” deyip kestirip atmıştı Aziz Nesin. Bir de karşısında “heyç biy bi” deyip duran keçi sakallıya Türkçe dersi vermişti. “Ne demek bu? Habebe desenize şuna!”

Bugünlerin en hızlı ulusalcısı ve öz Türkçecisi, Hulki Cevizoğlu’ndan bahsediyoruz. Ulusalcılığı her niyetle yenebilen bir muza dönüştüren bu programcı yıllarca en Maocusundan en Şeriatçısına kadar herkesi tek bir çatı altında topladığını iddia etti. Ama devrimci ve gerçek Atatürkçü isimlerle hiç anlaşamadı.


Türk Solu Dergisi, CHP milletvekili adayı ve İstanbul Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Nur Serter'in de üzerine çarpı koymuştu..

Atatürkçü gençlere PKK’lılar Yıldız Teknik Üniversitesi’nde saldırıp linç etmeye kalkınca ortaya çıkan görüntüler tüm ekranları kapladı. Hulki Bey de hemen Atatürkçü gençleri ekrana çıkardı. Peki ama niçin? Amacı Diyarbakır’daki DTP’li belediyeden para ve salon alan, ADD’yi temsil ettiğini savunan birini ve Atatürkçü gençlere düşman bir Kanada vatandaşını telefona bağlamakmış meğer.

ADD Başkanı Halil İbrahim Şahin bile gençlere kefil olup, Diyarbakır’dan ve Kanada’dan bağlanan telefonlara şaşırıp kalırken, Hulki’nin araştırmacılık hevesi programı PKK propagandasına çevirir. ADD Başkanı’nı ve ADD’yi küçük düşürmeye çalışır. Gençlere saldırmaya devam eder.

Atatürkçü gençlere yönelik PKK’lıların saldırı ve linç görüntülerini adeta Hıncal Uluç ve Erman Toroğlu gibi tekrar tekrar oynatan Hulki, ne önündeki TÜRKSOLU gazetesinde okuduklarını, ne de gazetenin genç Genel Yayın Yönetmeni Erkin Yurdakul’un söylediklerini anlamaktan aciz, önündeki kağıtlarda yazan üç beş soruyu yineleyip durur.

Hulki Bey’e göre İstanbul’un ortasında yüzlerce PKK’lının Atatürkçü gençlere saldırması ve linç etmeye kalkması doğaldır ama gençlerin direnmesi provokasyondur: “Niye kavga ettiniz, bu gazeteyi niye çıkardınız, adına niye TÜRKSOLU dediniz, kitaplarınızı niye sattınız, niye devrimcisiniz vs.”

Yıllar önce babası yaşındaki Aziz Nesin’den iyi bir fırça yiyen Hulki Bey, bu sefer oğlu yaşındaki rahmetli Erkin Yurdakul’dan sağlam bir fırça yer. Erkin arkadaş çeker gider. Hulki Bey programının önemsenmemesine şaşırır. Bir iki kelime geveler. Sararır. Mason Atatürkçülerin ve PKK’lıların ekran provokasyonları ellerinde kalır.

Her programını bir kitaba dönüştüren Hulki Bey bu programı kitaplaştırmaz. Ama bu program kendisi için bir milat olur. Bundan sonra Hulki Bey ulusalcıdır. Hep dip dalgasından bahseder. Sağı ve solu ikinci bir emre kadar iptal ettiğini, artık ulusalcıların kendi sayesinde birleşeceğini duyurur.

Sürekli herkese birleşin, herkese dip dalgası olun diyen biri, 22 Temmuz seçimlerinden önce ne hikmetse gitti tek başına Ankara’dan bağımsız aday oldu. Seçilemeyeceği kesin. Oylarını çalacağı partiler ise büyük ihtimalle AKP karşıtı olanlar, yani CHP, MHP, GP gibi partiler. Kısacası ulusal “saf”lardan Hulki Bey’e gidecek her oyu AKP’liler kendi hanelerine yazmış olacaklar. Hulki Bey’e AKP’nin “ulusalcı, uzlaştırmacı, birleştirici, araştırmacı, gazeteci” bağımsız adayı da diyebiliriz.

Yıllarca “birleştiricilik ve uzlaştırıcılık” şampiyonluğu yapan bir ulusalcılık tüccarından da bu beklenirdi. Kendisine tepki gösterenlere de bakın ne demiş: “Ben bütün ulusalcı partilere adaylık için başvurdum ama hiç biri beni aday göstermedi. Son çare olduğu için bağımsız aday oldum.”

İnsaf. Bu kadar kişisel hırs olmaz. Partilerin hepsi sanki sabah akşam bekliyor: “Hulki bize gelse de, hemen aday yapsak, hem partimiz hem dip dalgası şahlansa.”

Hulki Bey’in bağımsız adaylık nedeni, sürekli “Önce Türkiye, ayrımlarımızı kaldıralım” diyen biri için aşırı bencil bir gerekçe değil mi? Partiler Hulki Bey’i illa aday mı göstermeli? Ya da Hulki Bey mutlaka Meclis’e girmeli diye değişmez maddesi olan bir ulusalcılık anayasası mı var?

Ankaralı seçmene çağrımız: Uyanık olun. Melih Gökçek’in ilk seçilişi bu tür aptalca hatalar ve birkaç yüz oy sayesindeydi.

Hulki Cevizoğlu’na oy yok! AKP’yi sevindirme, oylarını bölme ve çöpe atma. Hem Hulki Bey değil miydi herkese birleşin diyen? Çağrımızın altına kendisinin de imza atacağına eminiz. “Söz konusu olan vatan ise gerisi teferruattır!” Hulki Bey’in hırsları ve saplantıları bile…'

YORUMLAR 19
  • turan alptekin 16 yıl önce Şikayet Et
    kafası çalışan hulki.... hulkinin gerçekten kafasının çalıştığını sanıyordum. ne bilim ekrandan en azından öle görünüyordu. adam hala 30 yıl öncesinin kafasını taşıyormuş ya. bunlara bi de aydın yaftasını yapıştırmışlar. bence o yaftayı arkalarına yapıştırsalar daha anlamlı olur...
    Cevapla
  • sevecen karasendag 16 yıl önce Şikayet Et
    . sn.cevizoğlu bükemediğin bileği öpeceksin yalan iftira ederek biryere varamazsın önceleri seni izlerdim ancak gerçek içyüzün bir oy için apaçık ortaya çıktı sende diğerleri gibi mert bir insan değilmişsin işte fark bu seni hiçbirzaman onunla kıyas etmem ancak onun gibi sn. ERDOĞAN gibi Mert ol biz onun için onu çook seviyoruz tam adam gibi Adam .sizler gibi karalama yapmıyor icraatlarını anlatıyor .
    Cevapla
  • mesut taş 16 yıl önce Şikayet Et
    vaybe. yıllar yılı düşmandı chp mhp sol vs nasılda birliklermiş şimdi vaktiyle sanırım bahçelinin ailesinin koyu bir chp taraftarı olmasının payıda yok değildir herhalde bu işlerde sanki türkiyeyi uzaylılar işgal etmiş gibi mutlak kurtulmak lazım havasına giriverdiler oysa aynı hamurun parçalarımıymış vay
    Cevapla
  • MEHMET KASIM 16 yıl önce Şikayet Et
    akpnin bilmedigi. AKPNİN karşısında %75 gibi bir cogunluk var,akp kendisini çogunluk olarak görüyorsa büyük bir yanılgı içindedir
    Cevapla
  • yorum lu yorum 16 yıl önce Şikayet Et
    Oyum sana olurdu. Sayın Cevizoğlunun bu tür haber sitelerinde kendisi ile ilgili yazılmış haberleri ve yapılan yorumları mutlaka okuyacağına eminim,Sayın cevizoğlu eğer bir siyasi partiden aday olsaydınız kesinlikle size oy vermezdim ancak Bağımsız,Atatürkçü,Milliyetçi ve son derece kültürlü bir insan olarak her zaman özlediğimiz ve mecliste görmeyi istediğimiz bir vekilsiniz keşke benim oy kullancağım bölgeden aday olsaydınız,o zaman ilk defa bir vekile severek oy kullancaktım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı