Erdoğan'ın MHP'ye beyanname golü

Erdoğan, Bahçeli'nin hükümete yönelttiği 'vatanı satıyorlar' suçlamasına MHP'nin 2002 seçim beyannamesindeki maddelerle yanıt verdi. İşte bu ne tezat dedirten ifadeler:

Erdoğan'ın MHP'ye beyanname golü
Erdoğan'ın MHP'ye beyanname golü
GİRİŞ 20.07.2007 09:20 GÜNCELLEME 20.07.2007 09:20
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerini geçmiş dönemde savunduğu fikirleri ile vuruyor. Erdoğan'ın eleştirilerinden MHP de nasibini aldı.

Devlet Bahçeli'nin hükümete yönelttiği 'vatanı satıyorlar' suçlamasını hatırlatan Başbakan, MHP'nin 2002 seçim beyannamesindeki çelişkisine gönderme yaptı.

Buna göre MHP, 2002'de kâr eden KİT'lerin özelleştirilmesini, kâr etmeyenlerin sıfır bedelle çalışanlara verilmesini öngörüyor. MHP, yabancı sermayeyi desteklediğini de deklare ediyor. Erdoğan, 'Şu anda Sayın Bahçeli meydanlarda ne diyor? Bunların tamamının tersini konuşmuyor mu?' diye soruyor.

Erdoğan, özelleştirme polemiğini Kanal A'da gazetecilerin sorularını cevaplandırırken alevlendirdi. MHP, seçim kampanyası çerçevesinde meydanlarda başta en son yapılan Petkim ihalesi olmak üzere özelleştirmeleri sert bir dille eleştiriyor. Parti, Başbakan Erdoğan'a 'Yüce Divan'da yargılanacağı' uyarıları gönderiyor. Bahçeli'nin, kendisi hakkında, 'vatanı satmaktan terör örgütünü korumaya varıncaya kadar suçlamaları ortaya attığını' ifade eden Erdoğan ise, 'Sayın Bahçeli dürüst değil, doğru konuşmuyor.' dedi. Ardından, MHP'nin 2002 seçim beyannamesinden bazı bölümleri okudu. Erdoğan, beyannamede kâr eden KİT'lerin vakit kaybedilmeden özelleştirileceğinin, alıcısı bulunmayan KİT'lerin ise sıfır bedelle çalışanlara terk edileceğinin yazıldığını bildirdi. Beyannamede, Ziraat Bankası ve Halkbank'ın yeniden yapılandırılarak özelleştirilmesinin öngörüldüğünü aktaran Erdoğan, yine beyannamede, yabancı sermayenin destekleneceğine dair ifadelerin yer aldığını kaydetti.

MHP'nin 2002 seçim beyannamesinde 'Özelleştirme' başlığı altında şu vaatler yer alıyor:

Devletin asli fonksiyonlarına kavuşturulması esas olduğundan, nihai aşamada özelleştirme veya tasfiye yoluyla devletin KİT sisteminin dışına çıkması sağlanacaktır.

Halka arz yoluyla yapılacak özelleştirmelerle sermayenin tabana yayılmasına ve rekabetçi piyasaların oluşumuna katkı sağlanacaktır. Devlet tekellerinin yerini özel sektör tekellerinin almasının önüne geçecek piyasa düzenleyici çalışmalara devam edilecektir.

Özelleştirmeyi yönlendiremeyen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yeniden yapılandırılacaktır.

Kâr eden KİT'ler, pazar fiyatı mümkün olduğunca yüksek tutularak vakit kaybedilmeden özelleştirilecektir. Zarar eden KİT'lerden rehabilite edilebileceklerin gerekli yatırımları gerçekleştirilecek, rehabilitasyonu mümkün olmayanların -en az beş yıldır faaliyet zararı eden kuruluşlar gibi- ise tasfiyesi sağlanacaktır.

Alıcısı bulunmayan kamu iktisadi teşebbüslerinin sıfır bedellerle çalışanlarına terk edilmesi uygulamasına hız verilecektir.

YORUMLAR 108
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    BU ESKİDE KALDI DİYENLER!. Ne zamanın belgesi bahsedilen 2002!O tarihte kim vardı mhpnin başında bahçeli!O gün yabancı sermayeye satışı destekleyen artırılmasını amaçlayan mhp ye bugün ne oldu da bu yöndeki çalışmaları kötülemeye başladı!Yoksa kendi yapmadıkları yapılıyor diye mi bu hazımsızlık!Dün dündür bugün bugündür ayaklarına mı yatıyorsunuz demirel abiniz gibi!Azıcık objektif bakmaya çalışın gerçekler gün gibi ortada. Ayrıca o programı seyrettim Tayyip bey yanlış falan okumadı okuduğu maddelerde çok çarpıcı ifadeler vardı.
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    kolayı var. İsteyen açıp atv arşivinden seyretsin programı olanları burda saptırmayalım!
    Cevapla
  • fırat turna 16 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RIZASI İÇİN OKUYUN. buraya kendi yorumumu yazmayacağım.sadece vakit gazetesinden HASAN KARAKAYAnın bugünkü yazısını okuyun.eski MHP nasıl bu hale getirilmiş.çok acı.
    Cevapla
  • fırat turna 16 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RIZASI İÇİN OKUYUN. buraya kendi yorumumu yazmayacağım.sadece vakit gazetesinden HASAN KARAKAYAnın bugünkü yazısını okuyun.eski MHP nasıl bu hale getirilmiş.çok acı.
    Cevapla
  • ABDULSAMET ÇAKIR 16 yıl önce Şikayet Et
    TAMAMEN GERÇEK. üsküdarda mhp stantına sordum mhp chp koalisyon kurarmı diye bana verdikleri cevap akp ye karşı değilmi herşeyi yaparız diyor geçmişi ne çabuk unuttunuz mhp li kardeşlerim size eli kanlı katiller diye itham eden bi zihniyetle nasıl beraber olursunuz ç bir dönem vefatına yakın eceviti başbakan yaptınız şimdide ömür boyu başbakan olamayacak baykalı basbakan yapacaksınız öylemi yazık size acıyorum vatan severlik bu herşey mübah öylemi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller