WP: Orduya karşı AK parti'ye destek

The Washington Post, AK Parti'nın açık farklı zaferinin, birçok seçmen ve gözlemci tarafından 'Ordunun nisan ayındaki siyasete müdahale girişimine karşı Erdoğan'in desteklenmesi' olarak değerlendirildiğini yazdı.

WP: Orduya karşı AK parti'ye destek
WP: Orduya karşı AK parti'ye destek
GİRİŞ 23.07.2007 11:52 GÜNCELLEME 23.07.2007 11:52
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

WASHINGTON POST: 'TÜRKİYE'DE İKTİDAR PARTİSİ AÇIK FARKLA KAZANDI'

ABD'nin önde gelen gazetelerinden The Washington Post, Türkiye'deki genel seçim sonuçlarını değerlendirirken, ülkenin ekonomik durumunu önemli ölçüde ilerleten AK Parti'nin açık farklı bir zafer kazandığını yazdı.

Gazetenin İstanbul çıkışlı haberinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim sonuçlarının belli olmasından sonra yaptığı açıklamada dile getirdiği 'bu demokrasi sınavını geçtik ve dünyaya örnek olacağız' sözüne yer verildi.

Haberde, AK Parti'nın yaklaşık beş yıllık iktidarında, daha önce çok yükseklerde seyreden enflasyonu dizginlediği, yüzde 7'lerden fazla yıllık büyüme sağladığı ve ülkeye kaydadeğer ölçüde refah getirdiği ifade edildi. The Washington Post, AK Parti'nın açık farklı zaferinin, birçok seçmen ve gözlemci tarafından 'Ordunun nisan ayındaki siyasete müdahale girişimine karşı Erdoğan'in desteklenmesi' olarak değerlendirildiğini yazdı.

Haberde, kuzey Irak'taki gelişmelere ilişkin kamuoyunda oluşan kızgınlığın, Milliyetçi Hareket Partisi'nin TBMM'ye girmesine katkı sağladığı dile getirilerek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de sandalye kaybetmesine karşın Meclis'e girdiğine işaret edildi.

MAKALENİN İNGİLİZCE TAM METNİ İÇİN BAKINIZ

YORUMLAR 23
  • Ayhan Tüzün 16 yıl önce Şikayet Et
    GENEL YORUM. Arkadaşlar benim düşüncemi paylaşmakzorunda değilsiniz doğal olarak ama anlaşılıyorki bir kısmınız demokrasiden nasiplenmemişsiniz.Ben size hakaret içeren birşey yazmadım.sizden yorumuma yorum ile karşılık vermenizi isterdim amane yazıkki bu kültürden yoksunmuşsunuz.Mevlana hazretleri ne demiş \"Ne kadar bilirsen bil bildiğin karşındakinin anlayabileceği kadardır\".Onun için dünyayı okuyamayan tarihini bilmeyen hemen anlaşılıyor.Aradan sıyrılıp çıkıyor.
    Cevapla
  • Ayhan Tüzün 16 yıl önce Şikayet Et
    FATİH KIRAÇ A CEVAP. Erkan Mumcu\'nun varlığı yokluğu ile ilgili yorum yapmadım.Söylediği üzerinde düşünülmesini istedim.Anlayana !!!
    Cevapla
  • Ayhan Tüzün 16 yıl önce Şikayet Et
    ŞABAN EFENDİYE CEVAP. Şaban efendi üslubuna dikkat et ! Kafanı çalıştır benim derdim bu ülkenin yükselmesi ileri gitmesi.Görücez bakalım budış politika ile nereye kadar gidecek bu durum.Nereye kadar satılacak bu ülkenin değerleri.Görmezden geliyorsun bir mrnfaatin var herhalde.
    Cevapla
  • Ayhan Tüzün 16 yıl önce Şikayet Et
    MURAT ŞEHİDOĞLU. Bir kere unutma ! Düşman hiç bir zaman bitmeyecek dünya düzeni böyle.İnşallah dediğin gibi pkk biter ne iç düşman ne dış düşman kalır.Bir başbakan bu ülkede Kürt sorunu var diyorsa senin bunu düşünmen lazım ! Senin bir sorunun varmı ? Benim yokkk ! Neden böyle söyledi düşün düşün düşün.Ben hazımsızlık çekseydim askerde dağa çıkmazdım arkadaşım sen yatağında uyurken ben 9 ay dağdan inmedim !
    Cevapla
  • Ayhan Tüzün 16 yıl önce Şikayet Et
    METİN YAZAR A CEVAP. Ne demek istiyorsun kışla dışına çıkan askeri içeri sokarız.Sen kimsinde Türk Askerini kışlaya sokuyorsun ! Sen tarihi tersten okumuşsun ordu siyasete girince Osmanlı dağılmış mış.Senin okuduğun kitapları hazırlayanlardan haberin yok senin.Doğru bilgiyi doğru kaynaktan al sana tavsiyem olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...
Son dakika: Meteoroloji uyardı, mayıs ayında çok sayıda il için kar alarmı verildi!