Diyanet'ten Milli Piyango fetvası

Yılbaşı çekilişine az bir zaman kala gündeme gelen 'Piyango haram mı, helal mi?' tartışması için Diyanet İşleri'nden Prof. Yeprem açıklama yaptı. İşte Diyanet'e göre piyango:

Diyanet'ten Milli Piyango fetvası
Diyanet'ten Milli Piyango fetvası
GİRİŞ 29.12.2007 22:12 GÜNCELLEME 29.12.2007 22:12
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Yeprem, İslam dininin şans oyunlarına olumlu bakmadığını, haram olduğunu söyledi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Saim Yeprem, İslam dininin şans oyunlarının hiçbirine olumlu bakmadığını belirterek, 'İslam dinine ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e göre, piyangonun her türlüsü haramdır' dedi.

Milli Piyango'nun 25 milyon YTL büyük ikramiyeli yılbaşı çekilişine az bir zaman kala, 'Piyango haram mı, helal mi?' tartışması büyüdü. Milli Gazete'nin dünkü sayısında yer alan, 'Müslümanın piyango ile işi olmaz' başlıklı haberde görüşlerine yer verilen Prof. Yeprem, Müslümanların piyangodan uzak durmaları gerektiğini savundu.

Demecinde, İslam'ın emek karşılığı kazancı helal gördüğünü anlatan Yeprem, herkesin kendi kararını vermekte hür olduğunu, ancak Müslümanların piyangodan uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Haberde, 'Alo Fetva Hattı'ndaki Diyanet yetkilisinin de konuya ilişkin görüşlerine şöyle yer verildi:

'Piyango, loto, toto, iddia gibi her türlü şans oyunları haramdır. Piyango bileti almak dahi haramdır. Marketlerden ve benzin istasyonlarından alınan piyango biletleri de haramdır. Market size şarap verse alır mısınız? Haramdır. Aynen burada alınacak olan piyango bileti de haramdır. Harama götüren şey haramdır.'

YORUMLAR 88
  • serkan 9 yıl önce Şikayet Et
    şans oyunları haram doğru,fakat bazı insanlar düşük maaşlara çalışıyorlar helal kazanıyorlar az kazandığı helal paradan bile şikayetçi oluyorlar buna ne demek gerekir
    Cevapla
  • Okan 9 yıl önce Şikayet Et
    keşke piyangolar yasaklansa
    Cevapla
  • Recai IRMAK 16 yıl önce Şikayet Et
    % 1500. 200 kuruşa mal edilen benzin\'i 3 liraya satanlara,Günde 14 liraya adam çalıştıranlara,8 saatlik mesaiyi 12 saat olarak uygulayanlara,Tazminat ödememek için her sene işçileri ssk\'dan girdi çıktı yapanlara,devlet eliyle faiz dağıtanlara\'da Şans oyunu oynamak haram mı ?
    Cevapla
  • ayşe gül 16 yıl önce Şikayet Et
    biraz mantık yeterli. biraz mantıklı olsak diyanetin fetvasına bile gerek kalmadan anlayacağız bunun haram olduğunu ama malesef bazı kardeşlerimizin bakış açısı yanlış ne diyelim rabbim akıl fikir versin bu zamana kadar milli piyangoda kazanmış hangi insan o paradan hayır görmüş kiiii
    Cevapla
  • sıradan vatandaş 16 yıl önce Şikayet Et
    DİNDAR AKP\'LİLERDEN YORUM BEKLEYEN MALUM PARTİLİ\'YE. sizler geldiğinizde piyango içki kumar zina hırsızlık cinayet kapkaç uyuşturucu fuhuş ne güzel bıçak gibi kesilmişti dimiiiiii? ard niyetli at gözlüklü nice nice yeni yıllar diliyorum size... Allah c.c. gönlünüze göre versin... ve veriyor zaten....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı