Hocanın MSN'inde örgütün şifreleri

İÜ öğretim üyesi Doç. Ümit Sayın’ın eski asker ve kuvvacılarla yaptığı yazışmalar operasyona yepyeni boyut kattı. Bu yazışmaları ortaya çıkaran isimler ise çok daha ilginç.

Hocanın MSN'inde örgütün şifreleri
Hocanın MSN'inde örgütün şifreleri
GİRİŞ 29.01.2008 09:02 GÜNCELLEME 29.01.2008 09:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Taraf’ta ortak köşe yazan Polis Akademisi Dekan Yardımcısı Önder Aytaç ile Utah’ta araştırmalar yapan emniyetçi Emre Uslu... İkilinin diğer bir ortak yönü de askerin TESEV’le ilgili uyarılarına hedef olmaları


Tutuklama sayısı 13’e çıkan Ergenekon Operesyonu’nda iddianame hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, ortaya atılan yeni iddialar da kafaları karıştırmaya devam ediyor. Son olarak, 2.5 yıl önce Doçent doktor Ümit Sayın’ın bilgisayarında polisin ele geçirdiği bazı yazışmaların “Ergenekon örgütlenmesinin” ilk işaretlerini verdiği önü sürüldü. Bu yazışmaları gündeme getiren kişinin Polis Akademisi’nde Dekan Yardımcılığı yapan Doç. Önder Aytaç olması ise konuyu iyice tuhaf hale getirdi. Zira polislerin hocası olan Doç. Aytaç, TESEV’in raporunda TSK’yı kötülediği için Genelkurmay Başkanı Büyükanıt tarafından eleştirilen bir isimdi.


Yine bir dosya daha


Gündeme gelen yeni olayı kavramak için biraz gerilere gitmek gerekiyor. 2005 yılı ortalarına... O tarihte İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, kendisine gönderilen ’tehdit’ dolu e-mailleri polise verip, işlem yapılmasını istiyor. Polis, bu bilgisayarın aynı üniversiteden Doç Dr. Ümit Sayın’a ait olduğunu tespit ediyor. Ve savcılık kararıyla Doç Sayın’ın evindeki bilgisayar alınıyor. İçindeki binlerce yazışma taranıyor. Tehdit mektubunun dışında askerlerle ve kuvvacılarla yapılan ’Haydi silahlanalım’ türü çok ilginç yazışmalara da rastlanıyor. Bunlar inceleniyor, ancak herhangi bir işlem yapılmıyor.


Sadece para cezası alıyor


Mahkeme, Doç. Dr. Sayın’a hakaret dolu e-postalardan dolayı 11 ay 20 gün hapis cezası veriyor; ancak Yargıtay cezayı paraya çeviriyor. Ve İstanbul Üniversitesi Soruşturma Komitesi Doç. Dr. Sayın’ın öğretim üyeliğinden çıkarılmasına karar veriyor. Fakat Doç. Sayın alınan karara itiraz edince YÖK Disiplin Kurulu öğretim üyeliğine devam etmesi yönünde karar alıyor.


Şaşırtıcı konuşmalar..


Polis, Doç. Dr. Sayın’ın bilgisayarını inceledikçe ’silahlı güçler oluşturmayı’ isteyen, bu amaçla planlar yapan kişilerin ifadelerini dikkatle izledi. Ve suikast kurbanı Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmeden önce bu kişilerce ’Güvenilmez, ikili oynuyor’ diye eleştirildiği saptandı. Hablemitoğlu öldürülünce bu belgeler Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi ve cinayet soruşturmasına eklendi.


Polislerin hocası yazdı


Ergenekon Operasyonu’nda 13 tutuklama olduktan sonra bu belgeler dün Taraf gazetesinde gündeme geldi. Bu konuşmaları ortak köşe yazılarında yazanlar ise 5 yıldır Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüten Önder Aytaç ile ABD Utah’ta araştırmalar yapan emniyetçi Emre Uslu. Bu iki ismi yazarlık dışında bir araya getiren bir nokta da Genelkurmay Başkanı’nın suçlamalarına hedef olmaları. TESEV’in bir almanağına destek olan bu ikiliyi Org. Yaşar Büyükanıt, “Polis akademisi mensuplarının olması dikkat çekici” diye uyarmış, emniyet de bu kişiler hakkında inceleme başlatmıştı.


Bunlar da mı doğru?


İşte bu ikili, Taraf Gazetesi’ndeki köşesinde bu yazışmaları ’Tanrı aşkına bunlar da mı doğru’ başlıklı yazısıyla kaleme aldı. Doç. Dr. Sayın’ın Binbaşı O.T, üsteğmen Z.Y., Yarbay M.S. ve C.K. gibi kişilerle yaptığı ’chat’ görüşmeleri Ergenekon Operasyonu dosyasına girdi.


REKTÖR PARLAK’AT EHDİT E-MAIL’İ ATMIŞTI


İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nde öğretim üyesi olan Doç. Ümit Sayın’ın bazı askerler ve kuvvacılarla yaptığı bilgisayar yazışmaları, o tarihte İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak’a gönderdiği bir tehdit mektubunun ardından ortaya çıkmıştı. Tehdit e-mail’ini Sayın’ın yolladığını tespit eden polis, bilgisayarda bu şaşırtıcı yazışmalara da rastlamış, ancak bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştı.


TESEV ALMANAĞINA DESTEK VERDİ


5 yıldır Polis Akademisi


Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüten Önder Aytaç,


Genelkurmay’dan büyük tepki alan TESEV’in Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim almanağına destek vermişti.


HOCANIN MSN'İNDE ÖRGÜTÜN ŞİFRELERİ


Doç. Dr. Ümit Sayın'ın, Binbaşı Oğan Türkmen ve Üsteğmen Zafer Yener ile bilgisayarda yaptığı görüşmeler Ergenekon örgütünün çözülmesinde yardımcı oldu


İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nden Doç. Dr. Ümit Sayın'ın İstanbul Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak'a e-mail yoluyla yaptığı hakaret nedeniyle incelenen bilgisayarında, "Ergenekon terör örgütü" nün şifrelerine rastlandı.
Taraf gazetesinde yayımlanan, Doç. Dr. Ümit Sayın, Binbaşı Oğan Türkmen ve Üsteğmen Zafer Yener arasındaki MSN'de yapılan yazışmalar şöyle:


MASONLARDAN ZARAR GELMEZ


Tarih: 12.07.2005

Ümit Sayın:
L.Paşa ile bu hatta görüşebileceğiz. Harika bir insan.
Oğan Türkmen:
Uygun bir vakitte. L.Paşa ile de tanışabilirim (Tabii bir binbaşıyı kabul ederse.)
Oğan Türkmen:
Bu arada sizden adres almışlardı. Herhangi bir ses seda var mı o konuda?
Ümit Sayın:
Evet o iki kişi hakkındaki iddiaların incelendiği söyleniyor. Elektronik postayı almışlar.
Ümit Sayın:
Bu arada yarın benim ayarlamamla kalemdar H.T. ile görüşüyor.
Oğan Türkmen:
Anladım hocam. Yine de olumsuz bir şey olmaması iyi bir şey.
Ümit Sayın:
Olumsuza çevirebilirler.
Ümit Sayın:
O nedenle benim haberim yok diyeceğim.
Oğan Türkmen:
Hocam o zaman bari bundan sonra o raporlardan fazla dağıtmayın bence.
Ümit Sayın:
Hayır dağıtmıyorum.
Oğan Türkmen:
Bu arada genel sekreter N.'nin direkt büyük üstad Paşa K.'ya bağlı olduğu söyleniyor
Ümit Sayın:
Güzel, masonlardan bize zarar gelmez, siz asıl bu Kürtler ve irtica üzerine yoğunlaşın.


ÖZEL HARP KİTAPLARI


Ümit Sayın:
O site ve benzerleri psikolojik harp için çok iyi.
Oğan Türkmen:
Bence de. Bu arada "psikolojik harekât" grubuna siz de üyesiniz galiba.
Ümit Sayın:
Evet. 301. maddeden yargılanan gazeteci Hrant Dink'ın beraat ettirileceğini de konuştular.
Oğan Türkmen:
Tamam hocam, ben sizden haber bekliyorum. Bu arada Hrant'ı beraat ettirecekler herhalde. Koşullar konusunda tam anlamıyla hemfikiriz. Bu Levent kim?
Ümit Sayın:
Levent Temiz. Eski Ülkü Ocakları Başkanı. Kızıl elma ve sağ-sol birleşmesinden sonra Bahçeli tarafından aforoz edildi.
Ümit Sayın:
Jandarma istihbaratı, bendeki özel harp kitapları ile çok ilgilendi.
Ümit Sayın:
O kitapları G.kura'da çekmemiz lazım, Levent Paşa'ya ileteceğim.
Oğan Türkmen:
Onu ben de soracaktım. O özel harp kitaplarından bir suret alabilir miyiz? Bir de nereden buldunuz?
Ümit Sayın:
Bunlar artık bulunmaz. ABD'de bile yasak.
Ümit Sayın:
Bendekiler ender kopyalardan, yeraltından buldum, ABD'de yeraltında her şey var.


ŞATO'YA RAPOR


Tarih: 21.07.2005
Ümit Sayın:
Zafer bu arada perşembe ŞATO'ya rapor götürmeyi düşünüyorum.
Ümit Sayın:
Perşembe akşamı Kadıköy'de bir grup toplantısına davetlisin.
Zafer Yener2004:
Beni mi tanıyacaklar.
Ümit Sayın:
Evet


Tarih: 20.08.2005


Ümit Sayın:
Ö M. C Albay size destek çıkmaya söz verdi.
Ümit Sayın:
O kadar önemli ve değerli kişilerin el üstünde tutulması lazım dedi.
Oğan Türkmen:
Peki C. Albay bu senede orada devam edecek mi?
Ümit Sayın:
Bence İ.B bir yıl kalacak ve hiçbir şeye dokunmayacak, H.T alt yapıyı kurmuş
Oğan Türkmen:
Ümit ederim dediğiniz gibi olur.
Ümit Sayın:
H.T haricinde kimse emekli olmuyor.

YORUMLAR 10
  • ALPASLAN BOZKURT 16 yıl önce Şikayet Et
    çok yaşa..... cam de açmışlar mı acep? titreşim felan var mı? kişisel iletileri neymiş?
    Cevapla
  • atak bek 16 yıl önce Şikayet Et
    TARİHİ TEKERRÜR YAŞAMAKDAN SON ANDA KURTULDUK. 12 mart 1971 olaylarında ve 12 eylülü 1980 den önceki olaylardada böyle yapılanmaların olduğunu ve ülkeyi onların karıştırdığını herkes biliyordu fakat ne demirelde nede ecevitte bunlara karşı koyacak bir irade yoktu.şimdi daha iyi anlaşılıyor 12 eylül öncesi ülkenin beşbin evladının taprağa verilmesi vebalinin kimlere ait olduğu.allah bu milleti korudu bu organizasyonlar açığa çıkarıldı.bakalım 12 eylül öncesi beşbin gencin katlinden sorumluolar huzuru ilahide bunun hesabını nasıl verecekler.
    Cevapla
  • UyutulanNesil 16 yıl önce Şikayet Et
    Besle Kargayi Oysun gözünü (2). 4- Bugüne kadarki YÖK 5- Irtica disinda gözleri kapali olan Cumhuriyet Savcilari, ve yüksek yargi organlari 6- Su ülkeye hizmet anlaminda tas üstüne tas koymayan sisayi liderler ve Liderleri de Süleyman Demirel. Ceteler , elleri katiller bir vatan evladini öldürdüklerinde Trilyoner olurken biz evlatlarimizi 3 kurus kazanabilsinler diye 10 kurus verip dersanelere gönderiyoruz. Ondanda bir sey cikmiyor. Bizi bu hale getirenlere YAZIKLAR OLSUN. Insaalah ALLAH da sizlere evlat acisi cektirsin.
    Cevapla
  • cripton ss 16 yıl önce Şikayet Et
    Vayy!! anasını vayyy!!!. Zevatlar devlet içinde devlet olmuşlar. Yazıklar olsun bunlara iştirak eden kamu görevlilerine ve ayakçılarına. Bu çirkin örgütün üzerine giden, emek veren herkesin Allah yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • UyutulanNesil 16 yıl önce Şikayet Et
    Besle Kargayi oysun gözünü!!!!. Milletin , Devletin , gelecek nesillerim mizin gözlerini oydular. Bu kadar bu millet icin , kurtulus savasi veren atalarimiz gibi bu vatani sevselerdi sayet,bulunduklari yerdeki isleri en iyi sekilde yerine getirirler yada ERKEK gibi siyasete atilirlardi. Güzel ülkemin bu cetelerin kucagina itilmesinin SORUMLULARI: 1- Bu güne kadarki MGK toplantilari, 2- Hürriyet , Milliyet, Cumhuriyet vb. basin ve burada yazan sözde gazeteciler, 3- CHP ve politikalari belki bazilarida bu cetelerin icindedir. devami var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon 4 ayda 20 puan birden düşecek
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...