Ermeniler 'ikna odası'na Baskın Oran'ın kızını almış

Fransa'da, Ermeni diasporasının soykırım baskısı nedeniyle belediye seçimlerinden çekilen Türk adayın, Prof. Dr. Baskın Oran'ın Lyon'da yaşayan kızı olduğu anlaşıldı.

Ermeniler 'ikna odası'na Baskın Oran'ın kızını almış
Ermeniler 'ikna odası'na Baskın Oran'ın kızını almış
GİRİŞ 29.01.2008 09:28 GÜNCELLEME 27.08.2020 17:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
 

Ali İhsan Aydın - Fatih Yetim'in haberi 

 

Uzun yıllardır Lyon'da yaşayan Sırma Oran, Ermeni diasporası kaynaklı baskılar nedeniyle kazanma ihtimali çok yüksek olan seçim listesinden çekildi. Gelişmeleri Zaman'a değerlendiren, Oran'ın aday olduğu Lyon'un Villeurbanne bölgesinin Yeşiller Başkanı Béatrice Vessilier, "Olayın bu noktaya geleceğini hiçbirimiz düşünmemiştik. Siyaseten ve şahsım adına çok üzgünüm." dedi. Lyon'da bu gelişmeler yaşanırken, baba Baskın Oran ise yakın arkadaşı Hrant Dink'in ölüm yıldönümü nedeniyle Paris'te düzenlenen anma törenlerine katılmak üzere Fransa'da bulunuyordu.

 

Villeurbanne şehrinde Yeşillerin lideri olan Vessilier, Oran'ın "Ermeni soykırımı" konusundaki düşüncelerini net bir şekilde bildirmesine rağmen seçilmesi halinde sürekli bu mesele ile gündeme gelmemek için kendi isteğiyle seçim listesinden çekildiğini ifade etti. Liberation gazetesi de, Oran'ın, talep üzerine partililer, olayı körükleyen Sosyalist belediye başkanı ve Ermeni toplumunun temsilcileri önünde soykırımın olduğu yönünde şüphesi olmadığını bildirdiğini yazmıştı. Fakat, bunlarla yetinmeyen liste başı Belediye Başkanı Jean Paul Bret, daha da ileri giderek Sırma Oran'ın Lyon'daki soykırım anıtı önünde saygı duruşunda bulunmasını talep etti. Listede ikinci sırada yer alan Vessilier ise "O, bunun için buraya gelmemişti. Bir seçilmiş olarak kökenlerine indirgenmeyi ve sürekli bu konuda rahatsız edilmeyi istemedi. Belediye başkanı soykırım konusunda çok angaje olmuş durumda. Adayımız için kolay değildi." diyerek Oran'ın seçimlere girmemeyi tercih ettiğini dile getirdi.

 

Yeşiller olarak, olayı gündeme getiren Belediye Başkanı Jean Paul Bret'e rağmen adaylarına destek verdiklerini ve kararını kendisine bıraktıklarını kaydeden Vessilier, devam etmeyi istemesi halinde arkasında olacaklarını ve bunu da Bret'e aktardıklarını belirtti. Oran'ın, olayı "çok şahsî olarak ele aldığını ve Türk kökenli olmasından dolayı sorun yaşayacağını düğündüğünü" düşünen Fransız siyasetçi, "Baskı altında çekildi. Bunlar olduğu için ve adaylığını devam ettiremediğimiz için üzgünüm." şeklinde konuştu. Liseyi Ankara'daki Fransız Charles de Gaulle Lisesi'nde, üniversiteyi ise Lyon'da okuyan Sırma Oran'ın, Lyon Belediyesi'nde sosyal işlerle ilgili bir bölümde çalıştığı bildirildi. Mart ayında yapılacak olan belediye seçimlerinde on beş civarında Türk adayı da yarışacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 1
  • fatih karakaya 16 yıl önce Şikayet Et
    Olay mahkemeye gidecek!!!. Fransa da yasayan turk dernekleri olayi mahkemeye vermeye hazirlaniyor EDİTÖR’ÜN NOTU: Lütfen bakınız Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 selamlar…
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması