You Tube artık cebinizde

You Tube deki videoları artık cep telefonlarınızdan seyretmek mümkün hale geliyor.

You Tube artık cebinizde
You Tube artık cebinizde
GİRİŞ 29.01.2008 09:45 GÜNCELLEME 29.01.2008 09:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

‘’http://m.youtube.com’’ yeni mobil video portalı


YouTube, daha çok kullanıcıya hizmet verebilmek ve daha çok kitleye ulaşabilmek için günümüzün  en yaygın teknolojik ürünü  cep telefon kullanıcılarını yeni hedef olarak belirledi. YouTube’un yeni hizmeti ‘’http://m.youtube.com’’ video portalı üzerinden , tüm video kliplerini  cep telefon kullanıcıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.


Tek aranan özellik UMTS ile hızlıca internete bağlanabilme ve RTSP akışkan veri protokolünü uygunluk


Cep telefonlarında tek aranan özellik ise UMTS ile hızlıca internete bağlanabilme ve RTSP akışkan veri protokolünü destekleyebilmesidir. Ayrıca YouTube veri transferinin sabit fiyata tâbi olduğu bir cep telefonu tarifesi tavsiye ediyor . Çünkü Türkiyemizde halen cep telefonlarda  bu tür veri alımı son derece yüksek. Malesefki Türkiyede bu tür yüksek boyutlu dosyaların  veri akışına cevap verecek ucuzlukta bir tarife bulunmamakta.


Cep telefonlarından görüntü yüklenip arkadaşları ile paylaşabilinecek


Cep telefon kullanıcıların YouTube'un videolarını seyretmekle kalmıyacak, aynı sırada videoları değerlendirebilecekl ve videolar hakkında yorum yazabilecekler, Hatta kendi görüntülerini yükleyip arkadaşları ile paylaşabilecekler.


YouTube  programı daha genişletebilmek için , bazı cep telefonu modelleri için, özel  Java yazılımlar geliştirmeyi sürdürüyor..


Program henüz tek dilde ( ingilizce ) ve kısıtlı cep telefon modellerinde çalışyor. Uyumlu modeller ; Sony Ericsson K800, W880 yahut Nokia E65, N95, N73, 6110 Navigator ve 6120 Classic modelleridir.

YORUMLAR 1
  • Fatih Mehmet 16 yıl önce Şikayet Et
    i-Phone. dedikleri telefon su anda piyasanin en iyisi. Kendimde kulaniyorum 3 aydir.Biraz fiyati tuzlu ama kulanim cok kolay
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor