Alevi derneği de türbana karşı çıktı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Rıza Ergen, türbanın siyasi simge olduğunu ve üniversitelerde serbest bırakılmaması gerektiğini savundu.

Alevi derneği de türbana karşı çıktı
Alevi derneği de türbana karşı çıktı
GİRİŞ 02.02.2008 22:21 GÜNCELLEME 02.02.2008 22:21
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Rıza Ergen, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, "Ülkemizde var olan bütün kültürlerin kendilerini özgür ve eşit koşullarda, kendilerini tanımladıkları şekilde ifade edebilmeleri, yaşayabilmeleri ancak demokrasi ve laiklik ile mümkündür.


Demokrasi, laiklik ve insan haklarının yerleşmesi için tüm kurum ve kuruluşları duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi. Ergen, Türkiye'de birden fazla inancın bulunduğunu ve üniversitelerde başörtüsünün serbest olmaması gerektiğini savunarak, "Siyasi simge olan türbanın üniversitelere girmesini istemiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 48
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    alevi olmak ayrıcalıktır ne mutlu aleviyim diyene
    Cevapla
  • alican papur 16 yıl önce Şikayet Et
    düşünce özgürlüğünden mahrumlara. insanların fikirlerini söylemesi neden bukadar rahatsız etti sizi... demokrasiden yoksun demokrasi mahrumları... siz demokrasinin ne anlama geldiğini bile bilmiyorsunuz.. demokrasi çoğunkuğun her dediği değildir.. bunu o koca kafanıza sokun ve farklı görüşlere saygılı olun....
    Cevapla
  • manifesto 16 yıl önce Şikayet Et
    ALEVİLER iyice sinir bozmaya başladı. Nedir,SAZ lı serenatları için onca yaygara koparan efendim eziliyoruz diyeferyat eden bu kesim başörtülülerden nefret ediyor,elinden gelse bir kaşık suda boğar Laikçilerin kapı kulları
    Cevapla
  • Sefa Akkas 16 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu sayın yönetim. Çok demokrat editör arkadaşlar bizim yorumlarımızı neden yayınlamıyorsunuz. Siz bu kadar mı demokrat ve düşünceye saygılısınız. Acıyorum ya gerçekten acıyorum halinize ve kendime. Ne acı ki sizlerle aynı havayı soluyor ve sizlerle aynı kimliği taşıyorum.
    Cevapla
  • Alev Erdoğan 16 yıl önce Şikayet Et
    Site yönetiminin dikkatine;. EDİTÖR\'ÜN NOTU: Uyarınız ilgililere iletilmiştir. selamlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!