Polat Alemdar bu sefer ölüyor mu?

Kurtlar Vadisi'nin son bölümü müthiş finalle bitti. Polat ölüme atlarken dizi bitti. Şimdi ne olacak peki? Yoksa efsane bitiyor mu? Fanatik izleyiciler sabah akşam bunu tartışıyor:

Polat Alemdar bu sefer ölüyor mu?
Polat Alemdar bu sefer ölüyor mu?
GİRİŞ 04.02.2008 13:00 GÜNCELLEME 04.02.2008 13:00
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Ersin ÇELİK'in haberi...

Milyonları ekrana kilitleyen Kurtlar Vadisi Pusu'nun 24. bölümü müthiş bir sahneyle sonlandı. Dizinin kahramanı Polat Alemdar, derin devletin başındaki Vural ile birlikte yüksek bir binanın tepesinden ölüme atladı. Polat'ın bu atlayışı akılara 'Yoksa dizi bitiyor mu?' sorusunu getirdi.  

Bu zamana kadar sayısız çatışmaya giren, Irak'ta yüzlerce Amerikan askerini haşamat eden, adım attığı yerde mayın patlayan, kurşunların ortak hedefi haline dönen ve en son kürek kemiğinin ortasına yediği bıçak darbesiyle ölmeyen Polat’ın bu atlayıştan kurtulamaycağı söylentileri dizinin izleyicilerini harekete geçirdi. 


Derin ilişkilerin 'derin dizisi' Kurtlar Vadisi'nde işler iyice arapsaçına döndü. Her bölümü bir bilmeceyle sonlanan dizinin son bölümünün final sahnesi ise birçok tartışmayı beraberinde getirdi.

BRANDA VE KAMYONET

Derin devletin elinde olan adamlarını kurtarmak için hasmı Vural ile buluşan Polat’ın, teslim olmaktansa ölmeyi seçmesi dizinin fanatik izleyicileri arasında da ‘derin’ tartışmalar çıkardı.

Vural’a sarılıp 10 katlı bir binadan ölüme atlayan Polat’ın sonunun ne olacağını dizinin web sitesinde harıl harıl tartışan izleyiciler, senaryoya destek çıkacak nitelikte yorumlar yapıyor.

Bu zamana kadar sayısız çatışmaya giren, adım attığı yerde mayın patlayan, kurşunların ortak hedefi haline dönen ve en son kürek kemiğinin ortasına yediği bıçak darbesiyle ölmeyen Polat’ın bu sefer de ölmeyeceğini düşünen izleyiciler birbirinden ilginç senaryolar üretiyor…
 
HAVA YASTIĞI VURAL

Binadan atlama sonucunda Vural’ın yüzde yüz öleceğine emin olan izleyici, Polat’ın sağ kurtulmasını da Vural’a bağlıyor. Binadan atlarken Polat’ın üstte olmasına dikkat çeken izleyiciler, Vural’ın Polat’a ‘hava yastığı’ olacağı düşüncesinde.  

Kahramanları Polat’ın baş düşmanı olan Vural’ı kurtarıcı yastık olarak gören izleyicinin bir üstünde mutabık olduğu tek şey ise Branda. Polat’ın binaya tek başına çıkmasını gözden kaçırmayanlar, Polat ile birlikte yola çıkan Abdülhey ve Hüsnü’nün binanın tepesinde olmamasına dikkat çekerek, bu ikilinin aşağıda branda açacağını iddia ediyorlar.  

Vural'ın "vurun öldürün bunu" talimatına, "öleceksek beraber öleceğiz" diyerek Vural’ı da altına alan Polat’ın aslında plan yaptığını ileri sürenler ise binanın dibinde görünen bir kamyonete dikkat çekiyor. Polat ile Vural’ın, binanın dibindeki beyaz kasalı kamyonetin kasasına düşeceğini ifade eden okurlar, bu tahminlerini daha da ileri sürerek kamyonetin kasasında kauçuk tarzı yumuşak maddelerin yüklü olabileceğine de değiniyorlar.

Bu kadar ciddi tahmin ve yorumun arasında bu sahneyi alaya alıp Polat’ın uçacağını ve Hollywood’un uçan kahramanı Süpermen’in tahtını elinden alacağını söyleyenler de yok değil.

Dizinin Perşembe günü yayınlanacak olan 25. bölümünü iple çektiklerini belirten izleyicilerin gelecek bölüm için yaptığı bazı yorumlar şöyle:

* Vural’ı altına alan Polat aşağıda duran kamyonetin üstüne düşecek.

* Abdülhey ve Hüsnü aşağıda çadır kurdular. Polat ve Vural çadıra düşecek

* Dikkat ettiyseniz orada bir kamyonet vardı. Polat, Vural’ı oraya çekti. Onun içine atlayacaklar.


* Yere düşerler. Vural, Polat'ın altında. Vural yere yapışır, Polat'ta onun üstüne düşer. Vural tost olur Polat kurtulur.

* Merak etmeyin bir şey olamayacak. Vural da ölmeyecek Polat da… Göreceksiniz r çöplük gibi bir yere düşecekler.

 * Polat ve Vural’ın arkasından bakan Hakan’ı Abdülhey alacak ve akla gelmeyecek işkenceler yapıp sonrada kafasına sıkacak

*Âdem’in Memati’ye verdiği bıçak sayesinde Memati herkesi çözüp orayı mezbahaya çevirecek.

* Kurtulsunlar da nasıl olursa olsun! Beynimi yiyorum üzüntüden ağlayacağım…

* Polat işini sağlama almadan oraya gitmez. Bahsettiğimiz adam her şeyi çok kapsamlı düşünebilen bir karakter. Bence aşağıda kamyon ya da benzeri bir yere düşecek…

* Hakan ve Vural ölecek. İskender gelecek, Muro da ölür yakında. Ekip tekrar bir araya toplanır, güzel bölüm bekliyor bizi…

Hayat kahramanları olarak gördükleri Polat'ın ölmesini istemeyen izleyicilerin bir anlamda iyi niyet temennisi olarak yazdığı bu yorumların altında, 'Ya Polat ölürse korkusu' yatsa da, otoriteler Şaşmaz ailesinin reyting rekorlarını alt üst edip, reklam verenlerin sıraya girdiği ve bu yolla darphane gibi para basan diziyi bitirmek gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtiyorlar...   

İşte milyonları tedirgin eden atlama sahnesi:





/>Haber 7

 
YORUMLAR 75
  • efsun özarslan 16 yıl önce Şikayet Et
    önce yayınlayıp, sonra geri kaldırdığınız yoruma için yapıyorum bu yorumu. EDİTÖR’ÜN NOTU: Sayın yorumcumuz Belirli zamanlarda yoğun yorum trafiği olmaktadır. Bu nedenle yorumlar geç yayınlanmaktadır. Özür dileriz. Eğer yorumunuz hiç yayınlanmamışsa lütfen aşağıdaki linke bakınız.. Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 Selamlar…
    Cevapla
  • mustafa ulvi 16 yıl önce Şikayet Et
    SaçmaLIK. Yahu bu diziyi bende seviyorum ama bir düşünün! Bu kadar saçmalık olur mu? Madem aşağıda kamyon war madem içinde branda var. e peki o tepedeki adamlar aşağıdaki brandayı görmüyor mu? Yahu polat yukarı çıkana kadar niye almıyor tutuklamıyorlar da polat ta yukarı çıkıyor yakalayın öldürün diye yaygara veriyorlar. ikincisi de polat düşerken kameranın yakın çekime alması polatın yüzünü görmek çok komik. Kardeşim adam düşerken bile yüzünü değiştirmiyor olmaz bu kadar insan bi gözlerini kapatır.
    Cevapla
  • a sanver 16 yıl önce Şikayet Et
    . Amacım dizinin kalkması değil bazı mantıksızlıkların giderilmesi.. Ben de dizinin kaldırıldığı zamanlar epey eleştirmiştim.. Lütfen olayı tekrar tekrar kaldırmaya getirmeyin..
    Cevapla
  • ömer çetin 16 yıl önce Şikayet Et
    eeeee !.... zaturreden gidecek !.... polat aşağıdaki havıza yada denize düşecek bu arada vıralın kafası havızın köşesine çarpacak havız biranda kan gölüne dönüşecek polatta mevsim şartlarının ve suyun soğukluğunun etkisiyle zaturre olacak ve hasta yatağında yatarken memati ve diğer zevat hepbir ağızadan salavat getirirlerken polat o kadar hoplamadan zıplamadan sonra yatağında bir zaturre hastası olarak ruhunu teslim edecek! nasıl ama? oldu mu? olsa da yazdım olmasa da!... :))))
    Cevapla
  • Fatih AYDIN 16 yıl önce Şikayet Et
    hiç boşuna çabalamayın. sözüm bu dizi bitsin diyenlere. çünkü bi kere bu dizi sizin izlemnize ve yorumunuza muhtaç değil. ben bu diziyi hiç kaçırmadım ama önemini ne zamn analdım biliyormusunuz. bundna önceki K.Vadisi-TERÖR çekildide 1 bölüm yayınlanınca diyarbakır belediye başkanı ve DTP yandaşlarının gocunarak rtüke yaklaşık 2000 telefonuyla iptal edilmesiyle anladım. o günler anketler %80 yayınlansındı ama yinede kalktı yayından. şimdi tekrar sölüyorum bu dizi BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYORSA HİÇ BİTMESİN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…