Eşcinseller laiklik için yürüdü/Galeri

Roma'da toplanan yaklaşık 5 bin eşcinsel, Vatikan'ın kendilerine yönelik uyguladığı politikayı protesto edip laiklik istedi. Eşcinsellerin bir de Papa talebi var...

Eşcinseller laiklik için yürüdü/Galeri
Eşcinseller laiklik için yürüdü/Galeri
GİRİŞ 10.02.2008 00:45 GÜNCELLEME 10.02.2008 00:45
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İtalya'nın başkenti Roma'nın merkezinde toplanan yaklaşık 5 bin eşcinsel, Vatikan'ın kendilerine yönelik uyguladığı politikayı protesto etti.

Çok sayıda güvenlik görevlisinin yoğun önlemleri aldığı protesto yürüyüşü sırasında "laiklik, demokrasi, özgürlük" vurgusu yapıldı. Protestocular ayrıca "insanlık faşizme karşı" sloganları attı.

"NO VAT" adı verilen gösteri sırasında Vatikan'ın eşcinsellere karşı uyguladığı politika sert bir dille eleştirildi. Bu arada, gösteride eşcinsel evliliğine karşı çıkan Vatikan ve Papa'ya yönelik ilginç pankartlar görüldü. "Vatikan'a hayır, laikliğe evet", "Dünya Vatikan'ın etrafında mı dönecek?" ve "Papa'nın yerine bir eşcinsel gelsin" pankartları dikkat çekti.

Yaklaşık 3 saat süren eylem, olaysız şekilde tamamlandı. Eşcinsel dernekleri yetkilileri, protestolarına devam edeceklerini ifade ettiler.

PAPA'YI PROTESTO EDEN EŞCİNSELLERİN YÜRÜYÜŞÜNDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

İHA

YORUMLAR 50
  • Dilâra Çamlıbel 16 yıl önce Şikayet Et
    . Allah saplandıkları yanlışlıklardan kurtarsın bunları görünce insan üzülüyor. 17-18 yaş civarımda bir kere Konya\'da görmüştüm hayatımda gördüğüm ilk ve son canlı trvst. Kafamdan aşağı bir sıcaklık yayılmıştı, baya da korkmuştum, alıştığım kadın ölçülerinden çok farklı dev gibi bir kadın(?) bunlar niye böyle değil :)
    Cevapla
  • erhan hüseyin yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    AKPLİ ARKADAŞLAR ŞU YAZIYIDA OKUYUN. CEMİL İPEKÇİ SİZİ DESTEKLERKENDE aynı şeyleri söylemiyordunuz ama cemil ipekçiye övgüler tebrikler gönderiyordunuz madem bu kadar dürüst delikanlısınız neden o zamanda şimdi konuştuğunuz gibi KONUŞMUYORDUNUZ! size destek verirken eşcinselde olsa TAM DESTEK VERİYORDUNUZ biliyorum zor ama azcık SAMİMİYET HABER7YE TEŞEKKÜR EDİYORUM
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Birisi garip vatandaşa ehl-i kitab\'ın ne olduğunu öğretsin. Sevaptır:)
    Cevapla
  • Erol Garip 16 yıl önce Şikayet Et
    ...... Erol efendi önce İslam\'ı öğren; İslam\'da Ehl-i Kitab\'ın şeriatını savunun diyor yani burda haklı olan Papa\'dır vesselam. PUTKIRAN tarafından 10/02/2008 15:54 tarihinde -------- Putkıran, bu yüzden mi Papa\'nın ellerini öpüyorsunuz? Yahu, bu eşcinsel meselesi henüz yoktu ki, papanın elini öptüğünüz zaman. O zaman bahaneniz neydi? Demek, değişmiş incil bile ehl-i kitaba giriyor ha!? Yahu, batının parasını görünce, takiyye yapmayı bırakın olur mu.
    Cevapla
  • Fikri güler 16 yıl önce Şikayet Et
    . ben yürüyecek değilim ya şaşılacak bir durum yok ..........YAKIŞMIŞ yani.........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Meteoroloji uyardı, mayıs ayında çok sayıda il için kar alarmı verildi!
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!