Örnek olacak iki evlilik hikayesi!

Evliliklerin pamuk ipliğine bağlı olduğu günümüzde, onca zorluklara, çileye ve ızdıraba rağmen evliliklerini dim dik ayakta tutan iki ailenin hikayeleri herkese ders olacak nitelikte:

Örnek olacak iki evlilik hikayesi!
Örnek olacak iki evlilik hikayesi!
GİRİŞ 13.02.2008 12:35 GÜNCELLEME 13.02.2008 12:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Evliliklerin saman ipliğine bağlı olduğu günümüzde, çiftler en küçük tartışmalarda boşanma avukatlarının yolunu tutarken yaşanan onca sıkıntıya rağmen birbirlerine sarılarak destek olan çiftlere rastlamak da mümkün.

Boşanmaların yüzde 42,6'sının evliliğin ilk 5 yılında yaşandığı Türkiye'de 29 yıl önce 2 ayağını kaybeden Süleyman ve Perişan Talu çifti ile 6 yıldır vücudunun yüzde 85'inin hareket yeteneğini kaybeden Abdurrahman ve Yıldız Özkan çifti verdikleri mücadele ile topluma örnek oluyorlar. Bitlis'in Kurubulak semtinde yaşayan Talu çiftinin yaşamı, 29 yıl önce Süleyman Talu'nun nedeni henüz belirlenemeyen bir damar hastalığı yüzünden 2 ayağını kaybetmesiyle değişti. Eşi Perişan Talu'nun kendisinden daha fazla cefa çekmesine karşın 29 yıldır bir kez bile sitem etmediğini belirten Süleyman Talu, eşine müteşekkir olduğunu söyledi.


Sevgililer günü için; "Eşimin bana gösterdiği sadakat, bağlılık ve şefkat sayesinde her günümüz bir sevgililer günü şeklinde geçiyor. Bunu yaşamak için ayrı bir güne ihtiyaç duymuyoruz." diyen malul emekli Süleyman Talu en büyük isteğinin motorlu bir engelli aracı olduğunu söyledi. Bütün ihtiyaçlarının eşi tarafından karşılandığını, hatta havaların güzel olduğu zamanlarda eşi Perişan'ın kendisini sırtında gezdirdiğini söyleyen Süleyman Talu gülerek de olsa "Hastalığım yüzünden hem kendim perişan oldum, hem de adı Perişan olan eşimi gerçek anlamda perişan ettim." dedi.


630 YTL'lik malul maaşıyla kirada kaldıkları 2 göz odada 9 nüfusla geçinmeye çalıştıklarını belirten Süleyman Talu'nun en büyük isteği ise motorlu bir sakat arabası. Eşinin her ihtiyacına koştuğu gibi bir de kendisini sırtında gezdirdiğini söyleyen Süleyman Talu bir yardımseverin vereceği motorlu sakat arabası sayesinde eşinin sırtından bir yük daha eksileceğini söyledi.


İyi günde, kötü günde bir ömür boyu devam edecek bir evlilik için söz veren 5 çocuklu Özkan çifti de, Talu çiftinin yaşadığı sorunların benzerini 6 yılı aşkın bir zamandır yaşıyor. 2000 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesinde bir elektrik şantiyesinde yeni elektrik şebekesi çektiği sırada 36 bin volt elektrik akımına kapılarak bir kolunu tamamen kaybetti, diğer kolu ise hiçbir faaliyet görmüyor. Vücudunun yüzde 85'i kullanamaz hale gelen Abdurrahman Özkan'ın (34) bütün ihtiyaçlarını ve günlük bakımını eşi Yıldız Özkan (26) yapıyor. Hayatının son 6 yılını, vücudundan geriye kalan yüzde 15'lik hareket kabiliyetiyle hastane geçiren Abdurrahman Özkan'ın en büyük destekçisi eşi Yıldız Özkan.

Geçirdiği iş kazasından dolayı malulen emekli olmak istediğini ancak işveren firmanın bu konuda kendisine her türlü zorluğu çıkardığını söyleyen Abdurrahman Özkan'ın en büyük korkusu ise açtığı davayı kaybetmek. "Zenginin adaleti cebindedir" diyen Abdurrahman Özkan adliye koridorlarında dava takibinden geriye kalan zamanında da 16 ameliyat geçirdiğini ve halen net bir netice alamadığından dolayı şikâyetçi olduğunu söyledi. Hiçbir gelirleri olmadığı için akrabalarının ve komşularının kendilerine baktığını söyleyen Abdurrahman Özkan eşine hayatını borçlu olduğunu söyledi. Özkan, yaklaşan sevgililer günü içinse; "Ben bu kadar fedakâr eşime sadece bir gün ayıramam. Bu ona yapılmış bir haksızlık olur. Çünkü o bu halime rağmen bana o kadar güzel bakıyor ki. Beni her gün sevgililer günüymüş gibi yaşatıyor. Ben onu sadece bir günde hatırlayamam." şeklinde konuştu.


Eşi Yıldız Özkan'ın, sakatlığından önce olduğundan daha iyi ve şefkatli olduğunu belirten Abdurrahman Özkan, Yıldız hanımla evli olduğu için kendisini dünyanın en şanslı erkeği olarak gördüğünü söyledi. Yıldız Özkan ise, seven için her günün sevgililer günü olduğunu belirterek, "Eğer böyle zamanlarda birbirimize destek olmayacaksak hiç evlenmeyelim. Çoğu evli çifti görüyorum en ufak bir şey yüzünden boşanabiliyorlar. Evlenirken yaşanabilecek iyi günler olduğu kadar kötü günler de düşünülmeli. Aynı durumda ben de olabilirdim." ifadesini kullandı.

(Cihan)

YORUMLAR 9
  • züleyha 16 yıl önce Şikayet Et
    ya tersi olsaydı. kocalar değilde eşlerı rahatsız olsaydı o kadar çoluk çocuk geçim sıkıntısını erkekler üstlenirmiydi hiç sanmıyorum allah\'ın kadınlara bağışladığı bir hissiyat var annelık kadın her koşulda fedakar çilekeş...
    Cevapla
  • ayşe gül 16 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. aile kavramının içinin boşaltığı şu günlerde böyle örnekler görmek insanı rahatlatıyo oysa çevremizde o kadar kötü örnek var ki böylelerini görmek iyi geliyo insana rabbim hayırlılarıyla karşılaştırsın rabbim bu ve benzeri durumdaki kardeşlerimizin de yardımcısı olsun inş...
    Cevapla
  • esra demir 16 yıl önce Şikayet Et
    ya kadın sakat olsaydı??. bence cefakar vede vefakar birerkekOlurmuydu?Sakat bir hanıma sahip olmakistemeyecek hatta bir kere daha evlenecekti! her zaman cefa çekmesi beklenen neden kadınlar oluyor? kadınlar fıtraten hassastırlar kendi fıtratlarına aykırı da olsa bunu başarıyorlar ama erkekler daha rahatlarına düşkünlerVEsefa çekmek daha hoşlarına gidiyor neden acaba? bir erkek hastalansakadın ona bakmak zorundadır ama aynıŞeyKadının başınageldiğindeçevresindekiler akrabalar erkeğe yeni bir eşbulmakiçinkoşuşturuyorlaR?haksızmıyım?
    Cevapla
  • suayip erol 16 yıl önce Şikayet Et
    Erkeklerdende ayni saygi. Bu güzel sadakat örnegini niye hep Kadinlarda görüyoruz? Bir erkek olarak Kadinlarin bu merhamet hislerini taktir ediyor ve bütün erkeklerin ders almalarini diliyorum.
    Cevapla
  • saliha g. 16 yıl önce Şikayet Et
    örnek, örnek olasına da.... Bu iki örnek evlilikte de erkekler madur ve onlar için vefakarlık yapanlar kadınlar. Acama erkekler aynı iki olay karşısında ne yaparlardı. İkinci bir eş bulmazlar ya da eşlerini boşamazlar mıydı? Düşünmek lazım!... Burada bu örnek evliliğin mimarları KADINLAR. Bunun gibi pek çok örnekte genelde, erkek hemen terk ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Meteoroloji uyardı, mayıs ayında çok sayıda il için kar alarmı verildi!
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var