CHP'li Sav'a 'beyinsiz' göndermesi

Başbakan Erdoğan'a 'küçük beyinli' diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Önder Sav'a AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'tan çok sert cevap geldi.

CHP'li  Sav'a 'beyinsiz' göndermesi
CHP'li Sav'a 'beyinsiz' göndermesi
GİRİŞ 14.02.2008 15:30 GÜNCELLEME 06.05.2019 12:45
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Başbakan'a "küçük beyinli" diyen CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a "'beyin fıtığı' olarak nitelendirmiştim. Ancak sözümü geri alıyorum. Çünkü beyin fıtığı olabilmek için önce beynin olması gerekir" diye karşılık verdi.

Fırat, başörtüsü nedeniyle üniversiteden ayrılan öğrencilere af getirilmesi konusuna da yeşil ışık yaktı. Fırat, "Af olabilir. Eğer hak ihlali varsa bunların ortadan kaldırılması temel görevimiz" dedi.

 

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Fırat, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

 

Fırat, 1950'lerde Demokrat Parti'yi rejim için tehlike görerek, 27 Mayıs ihtilali ile iktidar olan CHP'nin bugün aynı şeyleri söylediğine dikkat çekti. Cumhuriyet ve laiklik üzerinden yürütülen tartışmaların aslında CHP içerisinde yürütülen iktidar savaşı olduğunu iddia eden Fırat, "Tehlikede olan cumhuriyet ve laiklik değildir. Tehlikede olan CHP'nin parti içi iktidarıdır. Kavga oradadır" dedi.

 

 

Fırat, yeni Anayasa ve özgürlükler önündeki engellerin ve başörtüsü yasağının kaldırılmasının yerine getirileceğini belirterek, "Biz birileri gibi tatlı su demokratlığı içinde değiliz. AK Parti olarak bunların tamamını, gelişmiş ülkelerdeki hak ve özgürlük, demokratik, tam bir hukuk ülkemizde oluşana kadar bu mücadelemize devam edecğiz. Birilerine göre bu lüks olabilir. Çünkü birilerinin defterinde halk yoktur" diye konuştu.

 

 

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Başbakan'a "küçük beyinli" demesini hayretle karşıladığını dile getiren Fırat, Sav'a şu karşılığı verdi: "Daha önceki bir basın toplantımda 'beyin fıtığı' olarak nitelendirmiştim. Ancak sözümü geri alıyorum. Çünkü beyin fıtığı olabilmek için önce beynin olması gerekir. Görebildiğim kadarıyla maalesef ondan yoksunlar. Vicdanları yok. O belli. Demokrasi anlayışları da yok. O da belli ama üzen nokta beynin olmayışıdır."

 

 

Fırat, yapılan düzenleme sürecinde, sürdürülen anti propaganda ve psikolojik savaştan ötürü toplumda mahsun vatandaşların özgürlüklerinin ileride kısıtlanacağı korkusuna kapılabileceklerini, bunu da saygıyla karşıladıklarını belirterek, "Bizim görevimiz masumane böyle bir korkuya kapılmış olan varsa halkımızın bu korkularını gidermektir. Çünkü birinin özgürlüğü diğerinin özgürlük alanıyla sınırlıdır. Yüzde 80 de olsa bir özgürlük alanı kullanan yüzde 1, hatta bir kişi dahi olsa diğerinin özgürlük alanını ihlal etmemesi gerekir. Yoksa orda devlet yoktur. Biz o bakımdan hükümet olarak mahsum insanlarımızın korkularını izale etmek kanısındayız" şeklinde konuştu.

 

 

Hiçkimsenin bir diğer siyasi parti, kurum veya kişinin cumhuriyetçi, demokratik, laik olup olmadığını tasdik etme mercii olmadığını vurgulayan Fırat, "Çünkü o sistemlerin ismi demokrasi değildir. Beğensekte beğenmezsekte bir demokrasi var. Aksak olsada bir hukuk sistemimiz var. Bunların üzerinde çalışıp, geliştirilmesi gereken noksanlarımız var. AK Parti olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Birileri bağıracaktır. Birileri suyu bulandıracaktır. Bizim hedefimiz açıktır" diye konuştu.

 

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fırat, konuşması sırasında sarf ettiği "Düşünce özgürlüğünün önündeki 301. madde kaldırılacaktır" sözünün hatırlatılması üzerine, bu cümlesini düzeltti. Fırat, 301. maddenin değiştirileceğini, ancak özgürlükleri engelleyen manilerin kaldırılacağını söyledi.

 

 

Fırat, başörtüsü nedeniyle üniversiteden ayrılan öğrencilere af getirilip getirilmeyeceğine yönelik bir soruya "Af olabilir. Eğer hak ihlali varsa bunların ortadan kaldırılması temel görevimiz" diyerek, affa yeşil ışık yaktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABER

 

CHP'li Sav: Erdoğan küçük beyinli
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Başbakan Erdoğan’ın CHP lideri Baykal ve partiye dönük eleştirileriyle ilgili sert açıklamalarda bulunurken Başbakan Erdoğan'a yüklendi.


(Cihan)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 17
  • halil yarbaşı 16 yıl önce Şikayet Et
    RÜSTEM BOSTANCIYA. Sayın recep tayyip erdogan konuşmuyor çünkü bir konuşursa laikligin arkasına sıgınıp pkk yla bile işbirligi yapıp ülkemizi yıkma planları yapan hainlere karşı toplu temizlik yapılmasından korkuyor sen vatanını seven biriysen git israil baglantılı kanadoglundan nur serterden türkan saylandan fatih hilmioglundan hesap sor soramazsın degilmi karanlık insanlardan hesap sorulmaz korkulur degilmi bakta gör yakın zamanda onların divanı harp mahkemesinde yargılanmasına hepiniz şahit olacaksınız
    Cevapla
  • yaşar akkaş 16 yıl önce Şikayet Et
    GÜZEL SÖYLEMİŞ. Güzel söylemiş. Doğru söylemiş. Adamların hepsinde beyin yok. Eğer olsaydı kendi milli değerlerine bu kadar sırt çevirirler miydi?
    Cevapla
  • oku yorum 16 yıl önce Şikayet Et
    sayın aziz arkadaşım. buraya yaptığın yorumun insaniliğine bak gerçekten tek kelimeyle doğru bir duruş nolur sanki bu doğru duruşunu spor haberlerine özellikle GS ile ilgili olanlarına yaptığın yorumlarında da göstersen burdaki sensen ordaki yorumlar sana yakışmıyor yok eğer ordaki senden buraya bu yorumu yazan kim? bence bunu bi düşünmelisin aziz yıldırım saygılarımla
    Cevapla
  • rüstem bostanci 16 yıl önce Şikayet Et
    . RTE neden kendi konuyşmuyor yoksa doktorlar konuşma yasağımı koydu.Sen konuş başbakan başkalarını konuşturma.
    Cevapla
  • huseyin ozturk 16 yıl önce Şikayet Et
    Sizde adamların can damarına el attınız.. Sayın Fırat Allah aşkına sizde öyle bir şey yaptınızki! CHP nin her zaman çantada keklikmiş gibi gördükleri samimi alevi vatandaşlarımıza bizimde hz Ali\'yi en az onlar kadar sevdiğimizi gösterek CHP nin oy potansiyelini torpillediniz.Geriye kalan toplamları bir meydanı doldurmayacak sayın Saylan ,Özkan ve Kanadoğlu gibi tiplerle onların bir dahaki seçimde barajı dahi aşmayacaklarını şimdiden görüyorlar, çıldımayıp da ne yapsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi