Masonlar 'türbanda' ne kadar etkili

Üniversitelerde başörtüsü serbestisine yönelik adımları Türkiye’deki ve yurtdışındaki Masonlar ve Rotaryenler ilgiyle izliyor. Peki masonlar alınacak kararlarda ne kadar etkili?

Masonlar 'türbanda' ne kadar etkili
Masonlar 'türbanda' ne kadar etkili
GİRİŞ 21.02.2008 14:55 GÜNCELLEME 21.02.2008 14:55
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış
Ömer ÇAKKAL'ın haberi

Üniversitelerde başörtüsü serbestisine yönelik adımları Türkiye’deki ve yurtdışıdaki Masonlar, Rotaryenler ve Lions dernekleri de ilgiyle izliyor. Geçtiğimiz hafta bazı gazetelere ilan veren Lionslar, “Bir siyasal simge olarak algıladığımız türbanın üniversitelere serbestçe girmesini sağlamaya yönelik çabaları üzüntü ile izliyoruz. Bu tutumu Cumhuriyetimizin kuruluş amaçlarına, temel değerlerine ve özellikle Laiklik ilkesine karşı bir hareket olarak değerlendirdiğimizi halkımızla paylaşıyoruz' denildi.

Masonlar ve Lionslar niye bu kadar tahammülsüz?

Türkiye’deki Lionsların ardından, Fransa Büyük Üstad'ı Jean-Michel Quillardet, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılması için 'geriye gidiş' ifadesini kullandı. TBMM'den geçen düzenlemenin 'Türk laikliğinin yeniden tanımlanması yolunda açılan tehlikeli bir gedik' olduğunu savunan Quillardet, konuyu dinî açıdan da ele aldı ve başörtüsünün İslamî olmadığını hatta Kuran'da yer almadığını savundu. Büyük Üstad, halkın yüzde 80'inin başörtüsü yasağına karşı olmasını ise şöyle yorumladı: 'Ben, kamuoyunun her zaman haklı olduğunu düşünmem. Halk yanılabilir, demokrasiye karşı olabilir.'

Peki ama Masonlar, Rotaryenler ve Lionslar başörtüsüne, adını dahi anmaktan imtina edecek denli neden bu kadar karşı? Başörtüsünün ezoterik* ritüellerde bir anlamı mı var? Bu anlam yüzünden mi bu kadar tahammülsüzler?

Bu soruları, Türkiye’de Masonluk denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birine, Araştırmacı Aytunç Altındal’a yönelttik.

‘Fransa’da da Sarkozy’e ‘Dur’ dediler’

Fransa’da da benzer tartışmaların olduğunu hatırlatan Altındal, Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin laikliği yeniden yorumlamak istediğinde Masonların karşı çıktığını söyledi. Altındal şöyle dedi: “Fransız Büyük Doğu mason locası bir bildirge yayınladı ve ‘Fransa’da laikliğin koruyucusu biziz, kimse bize rağmen bir şey yapamaz’ dedi. Bunun üzerine Sarkozy hükümeti, pozitif laisizm adında bir kavramı ortaya attı. Bu zaten Masonların getirdiği bir şeydi. Dini değerlere sahip çıkmayı ama bunu yasalara geçirmemek kaydıyla öngören bir şeydi.”

Ak Parti hükümeti içinde de Masonların olduğunu savunan Altındal, ‘O yüzden Türkiye’deki masonlar başörtüsü konusunda bir şey yapamazlar’ dedi ama şunları da ekledi: Bildiğim kadarıyla Türkiye’deki masonlar arasında türban serbestîsinden yana pek çok kişi var. Ama Türk masonlar Fransa’ya bağlı. Onların sözünden çıkamazlar. Dolayısıyla Fransa öyle diyorsa bizimkiler de bunu derler.”

‘O büyük üstad palavra sıkıyor’

Başörtüsünün ezoterik ritüellerde bir karşılığı olmadığını anlatan Altındal, “Bunun gizemlik bir şeyi yok. O büyük üstad da palavra sıkıyor. Başörtüsünün Kuran’da yeri yok sözü falan olur mu? Örtünme Kuran’da var. Hem de bildiğim kadarıyla 3 ayrı yerde geçiyor. Bütün dinlerde var. Hıristiyanlığın koruyucusu Aziz Paul der ki, ‘Kadınlar kiliselerde erkeklerin arkasında otursunlar ve hiçbir kutsal eşyaya el sürmesinler.’ Bu el sürme yasağı ta 16. yüzyılda, 1520 yılında kadınlarını öldüren meşhur 8 Henry döneminde kaldırıldı. Kızı olan Kraliçe Elizabeth’e ‘Al bakalım şu incili. Karıştır sayfalarını’ diyor. Ortalık birbirine giriyor. Uzun lafın kısası başörtüsü Kuran’da, ilahi dinlerde yok sözleri palavra” dedi.

Eski büyük üstatların başörtüsüne karşı olduğunu kaydeden Altındal, Masonların kendilerine özel inanışları olduğunu ve ‘Kâinatın Yüce Yaratıcısı’na inandıklarını söyledi.

* Ezoterizm: Bir konudaki derin bilgilerin ve sırların ehil olmayanlardan gizlenerek bir üstad tarafından sadece ehil olanlara inisiyasyon yoluyla öğretilmesidir.

YORUMLAR 18
  • rafet el roman 16 yıl önce Şikayet Et
    ne masonu ya... sapkınların türbanda etkisi olamaz..
    Cevapla
  • E. Hünkar Yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    ATATÜRK çülere çağrı. mason localarını kapatan ATATÜRKÜN mirasına sahip çıkın.mason localarının tekrar açılmasına niye izin verdiniz.mirasa sadece başörtü yasağında laikliği öne sürüp sahip çıkmaya çalışıyorsunuz.sahtekarlar sizi.madem mirasa sahip çıkıyorsunuz,ATATÜRKÜMÜZÜN KAPATTIĞI MASON LOCALARINI niye açtırdınız,madem açıldı niye kapatmıyorsunuz.ben sahtekar değil gerçek ATATÜRKÇÜLERE çağrı yopıyorum.hadi kendinizi gösterin kampanya açın ,masonluğu kapatalım.
    Cevapla
  • PUTKIRAN 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu masonları sürmek gerek. Maşallah çok güzel yorumlar yazmışsınız, ben de inşallah şu masonlardan ve pembelerden ümmet olarak kurtulmayı diliyorum vesselam.
    Cevapla
  • Abidin Doğru 16 yıl önce Şikayet Et
    masonlar bir hiçtir. insan bilmediği şeyden korkar yada onu büyük zanneder. masonlar da şimdiye kadar kendilerinin gizli bir birliktelik olduklarını lanse ettiklerinden halk nazarında büyük bir güç oldukları sanılıyor. halbuki içlerine girdiğinizde anlayacaksınız ki hepsi aciz fakir güçsüz birer zavallılardır. Süleyman aleyhisselamın yüksek saltanatının arkasına sığınan zavallılardır
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 16 yıl önce Şikayet Et
    YOĞURTTA SÜT NEYSE TÜRBAN YASAĞINDA DA MASONLAR O\'DUR.. Süt olmadan nasıl ki yoğurt olmaz, masonlar olmadan da örtü yasağı olmaz. Laiklik adı altında bu yasağı dayatanlar ve bu yasağın asıl kaynağı, bu alçak ve Allahsız masonlardır. Yedi ceddinin gelmişinin geçmişinin Allah belasını versin bu masonların! Ey Türk milleti ey Türk gençliği, Laiklik adı altında sana masonluk zokasını yutturmak isteyenleri iyi tanı ve sakın onların tuzağına gelme! Masonların başı Süleyman Demirele ve onun atadığı zevata bakın ne demek istediğimi anlarsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var