Ergenekon'da 5 rektör, 2 dekan

İki doçentin tutuklanmasından sonra, bazı rektör ve dekanların da ulusalcı çetelerle ilişkisi belirlendi. Rektörler, üniversitede örgütün amaçları doğrultusunda uygulama yapmış!

Ergenekon'da 5 rektör, 2 dekan
Ergenekon'da 5 rektör, 2 dekan
GİRİŞ 28.02.2008 09:04 GÜNCELLEME 28.02.2008 09:04
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ergenekon soruşturması 2 doçentin tutuklanmasıyla büyürken, bazı rektör ve dekanların da ulusalcı çetelerle ilişkisinin belirlendiği öne sürüldü. Kuvayı Milliye ve vatansever gibi adlarla kurulan ulusalcı çetelere yönelik operasyonlar sırasında elde edilen telefon kayıtları, liderleri cezaevinde bulunan bazı ulusalcı örgütlerin 5 rektör ve 2 dekanla ilişkileri olduğunu ortaya koydu.

ULUSALCI UYGULAMALAR

Örgüt üyeleriyle telefon görüşmelerinin kayda alındığı öne sürülen bu isimlerin, başında bulundukları üniversitelerde 'ulusalcı kadrolaşma'ya gittikleri, kampüslerinde düzenledikleri açık oturum ve panellere ulusalcı isimleri davet ederek öğrencilere propaganda yaptırdıklarına dair bilgilere ulaşıldı.

Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi'nin Mersin ve Diyarbakır'da çocukları da parayla kullanarak düzenlediği bayrak yürüyüşleri ile seçim öncesi örgütlenen Cumhuriyet mitingleri sırasında örgüt üyeleriyle görüşen rektörlerin, öğretim üyeleri ve öğrencilerin eyleme katılmasını konuştuğu belirlendi.

İHALELER ÖRGÜTE GİDİYOR

Örgüt üyelerinin rektör ve dekanlarla 'üniversitelerdeki ihaleleri' de sık sık konuştuğu, fakültelere malzeme alımları ve 'uzmanlık alanı' olan özel güvenlik sistemi kurulması işlerinin kendilerine yakın şirketlere verilmesini görüştükleri belirlendi.

Ulusalcı örgütlerle ilişkisi belirlenen rektörler arasında halen görevde olan ve bugünkü Üniversiteler Arası Kurul toplantısına katılacak isimlerin de bulunduğu öğrenilirken, güvenlik birimlerinin bu isimlere yönelik incelemesinin sürdüğü belirtiliyor.

YORUMLAR 16
  • Kemal Bilgin 16 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin önündeki en büyük tehlike. ulusalcı çetelerdir. Kendi çıkarlarını korumak için kaos ortamından, kamplaşmadan, terörden medet uman taşeron ulusalcı çetelerin kararlılıkla üzerine gidilmelidir. Çetelerin mason localarından yönlendirilen rektörlerle bağlantısının ortaya çıkması, umarım ki bazı ulusalcı söylemlere inanan ve bunlara sempati duyanların gözlerini açar.
    Cevapla
  • edatuzun 16 yıl önce Şikayet Et
    Derin güçlerin piyonları. Bunlar zamanında müslümanlarla çok uğraştılar.Haktan,adaletten uzak vicdansızlıklarının sonunda düştükleri şu hal belki de az bile.Fitne çıkarmak, milleti kışkırtmak,kardeşi kardeşe kırdırtmak isteyenlerin piyonu olmuş bu kişilerin hangi derin güçlere hizmet ettiği artık açığa çıkacak.Evrim teorisini körü körüne savunan Ümit Sayın,bu yolla dinsizlik propagandası yapıyordu.Bunlar kim bilir daha ne çok karanlık işlere yardımda bulunmuşlardır.Zaten bu gibi kişiler bu işleri yapsınlar diye o mevkilere getirilir
    Cevapla
  • HAMDİ SÜRÜCÜ 16 yıl önce Şikayet Et
    Ulusalcılık mı?. ulusalcılık mı? Örgütcülük mü? Hırsızcılık mı? Kayırmacılık mı? Ne arasan var. maşallah diyesim geliyor fakat kötüyede maşallah denmez ki. Bşörtüsü, laiklik bahaneler fena değil, sonuçte üstü örtülen çok şey ooldukten sonra bahane ne olursa olsun. Gerginlikmiş, eğitimin dibe vurmasıymış kimin umurunda. Çalışırken yaygarayı çoğalt şuçların üstünü ört. emekli oluncada millet vekili olacağın bir CHP bulunur nasıl olsa. Ne şahane memleket.
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Emin Gürses ilginç bir adam. Dedesi İpsiz Recep\'i ve onun metodunu çok sevdiğini söylerdi. Emekli Tümgeneral Orhan Pamukoglu\'da İpsiz Recep\'in kim olduğunu kitabında yazmıştı. Topal Osmanlar,İpsiz Recepler!.. Okumak lazım:)
    Cevapla
  • Turgut Bayraktaroğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    olur böyle vakalar, türk polisi yakalr. Daha çoook vardır... beyler müsade edin. yıllarca yapılanma süreci olan bir sistemi çorap söküğü gibi sökmek kolay değil. acele etmeyin. diğerleri de çokacak. onlar da çıkr yakında. Öyle kendini devletten,hukuktan üstün görmek var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bölgeden son dakika haberi geldi! İsrail boşaltmaya başladı...
ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...