Erdoğanı protesto talimatı Teziç'ten

Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski Rektörü Akbıyık, Başbakan'ı üniversitesinde konuşturmaması için YÖK eski Başkanı Teziç'ten talimat aldığını açıkladı. Şok itiraflar:

Erdoğanı protesto talimatı Teziç'ten
Erdoğanı protesto talimatı Teziç'ten
GİRİŞ 01.03.2008 09:55 GÜNCELLEME 01.03.2008 09:55
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

YAKUP BULUT'un haberi


2005 yılında üniversitesinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu açılışa katılmayan Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, yaptığı protestoya üzüntüsünü aradan 3 yıl geçip, görevden ayrıldıktan sonra dile getirdi. Akbıyık, Yeni Şafak'a protesto talimatını YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in verdiğini açıkladı.
TALİMAT TEZİÇ'TEN

Akbıyık konuyu 5 kişinin katıldığı bir yemekte konuştuğunu ve Teziç'in de açılışa Başbakan'ın davet edilmesine karşı çıktığını söyledi. Teziç'in “Siyasileri çağırmayın” dediğini anlatan Akbıyık, “O zaman vakıftan yaklaşık 3 trilyon para geliyordu. Sayın Teziç'e bunu söyledim. 'Vakıf başkanı Ahmet Bey bastırıyor. Programa katılmazsam bu para kesilir' dedim. O da 'Kesilsin, ben sana para bulurum' dedi ve bu talimatı verdi.”

TELEFONLARA BİLE ÇIKMADI

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'ı Başbakan Erdoğan'ı sadece Tıp Fakültesini gezdirme ve protokol konuşması yaptırmama konusunda ikna etmeye çalıştığını aktaran Akbıyık, şunları söyledi: “Ahmet Bey direnince Sayın Teziç'in bu konuda olumsuz düşündüğünü belirttim. O da 'Ben YÖK Başkanı ile konuşurum' dedi. Israrla arayacağını ve YÖK Başkanını ikna edeceğini söyledi. Ben sonra YÖK Başkanına durumu aktardım. 'Ahmet Bey sizi arayacak' deyince 'Görüşmem' dedi. Cumhurbaşkanına bile bir telefonda ulaşan Vakıf Başkanı Teziç'e telefonla ulaşamadı. Orada ipler koptu.”

Terk edildi, itiraf etti

Prof. Akbıyık o dönemde Başbakan'ı karşılamamasını, 'Üniversiteler, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, laik Cumhuriyet ilkelerinin yer bulduğu kurumlardır' ifadesiyle açıklamıştı. Olayın ardından katıldığı öğrenci şenliğinde hükümet aleyhine sloganlar eşliğinde konuşan Akbıyık, 'öğrencilerimin bizleri anlaması çok güzel' dedi. Olaydan bir yıl sonra 2006'da ikinci kez rektörlük seçimine giren Akbıyık 171, Atilla Kılıç 97 oy aldı. Ancak YÖK, Akbıyık'ı 3. sıraya düşürerek Çankaya'ya gönderdi. Cumhurbaşkanı Sezer de Kılıç'ı rektör atadı. Akbıyık, talimatıyla hareket ettiği YÖK Başkanı Teziç ve Sezer tarafından 'veto' edilmesinin ardından sessiz kalmayı yeğledi.

YORUMLAR 44
  • msahin571 16 yıl önce Şikayet Et
    Yaşar AKBIYIK Kimdir?. Üniversitede temizlikçi olana bayanı ayartıp, berber olan kocasından boşattırıp evlenen birisi. Onda şeref ve haysiyet ve dahi onur varmı, siz değerlendirin
    Cevapla
  • Adnan Seven 16 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan çok vefalıdır.. Başbakan bu ülkedeki en vefalı insanlardandır. Birazcık akıllı olsaydın o zaman: \"Kardeşim ben bu ülkenin başbakanına öyle muamele edeceğime istifa ederim\" vb. bir şey deseydin emin ol bugün YÖK başkanı sendin.Biliyorum şimdi:\" adam inanmadığı bir şeyi mi söyleseydi?\" diyenler var.Ama o tipler zaten iki yüzlü de olabilirler, yani iki yüzlülük ona zor gelmezdi de..o konjönktörü iyi tahmin edememiş prof. olmak illa da akıllı olmayı gerektirmiyor...hele bu ülkede.
    Cevapla
  • sercan tercan 16 yıl önce Şikayet Et
    Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski Rektörü Akbıyık. söylenecek şey yok bence; cesur yürek olmak kolay değil malesef rektör bey bunu başaramamış inandığı için değil çıkarlarına nasıl geliyorsa öyle davranmış acaba Teziç Eski rektörü kayıkta kürek mahkumu olarakmı çalıştırıyormuş çok merak ettim senin bir gelecek kaygın yok ömür boyu garnti gelirin var patronun iki dudağı arasındaki asgari ücretli adamımısın da sen teziç gibilerinin uzaktan kumandası oluyorsun onlarında işi bitince seni bir kenara koymuşlar geçmiş olsun başka kapıya canım tayyip beyin işi var
    Cevapla
  • Asef İŞBİTER 16 yıl önce Şikayet Et
    Eeeee. sayın gezen ne yapalım bu gece yatamayız tabii ki eleştiri hakkın var ama ele avuca gelir düşüncelerle herhalde başbakan kendini kahreder
    Cevapla
  • ahmet ilker 16 yıl önce Şikayet Et
    Son Pişmanlık Fayda Edermi?. \"Hayatta herşey olabilirsin ama adam olamazsın adam!\" demiş oğluna babası. Profesor olmuşsun ama keşke adam gibi bir adam olaydın da bu durumlara düşmeyeydin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti