Fotoğraftaki çocuğun akıbeti

Bu fotoğraf 1994'te çekildiğinde tüm dünya şok olmuştu. Afrika'daki açlığın simgesi oldu. Peki ya bu çocuğa ne oldu? Şimdi yaşıyor mu? Ya fotoğrafı çekene? İşte bu iki sorunun cevabı:

Fotoğraftaki çocuğun akıbeti
Fotoğraftaki çocuğun akıbeti
GİRİŞ 07.03.2008 14:45 GÜNCELLEME 07.03.2008 14:45
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Bu fotoğrafı hatırlıyor musunuz? 1994'te çekildiğinde tüm dünya şok olmuştu. Açlıktan bu hale gelen çocuğun ölmesini bekleyen akbabalı fotoğraf Afrika'daki açlığın simgesi olmuştu. Somali'de onbinlerce insan açlığın kurbanı olmuştu.

Fotoğraf 1994'te Somali'de bir Birleşmiş Milletler yardım kampının sadece bir kilometre ötesinde, Kevin Carter adlı Amerikalı gazeteci tarafından çekilmişti. Fotoğraf 'Pulitzer ödülünü' almıştı. Peki ya fotoğraftaki çocuğa ne oldu biliyor musunuz?

Bunu hiç kimse bilmiyor. Fotoğrafı çeken Kevin Carter, Somali'den dönünce, bir süre araştırdı ama bulamadı. Somali'de gördüklerinden sonra bir türlü kendine gelemeyen Kevin Carter ise derin depresyona gimiş ve üç ay sonra intihar etmişti.

Çocuğun akıbetini araştıran birkaç BM görevlisi ise artık vazgeçtiler.

YORUMLAR 29
  • doğukan sanal 16 yıl önce Şikayet Et
    fotoğrafı çeken kişiye. biz sana ne diyelim ha orada o fotoyu çekmek için ta somaliye gidiosunda o küçücük çocugu oradan kurtarmaya mı üşeniosun her ne kadar aramızda olmasanda bu yaptığın insanlığa sığmadı bilesin
    Cevapla
  • lalegul yıldız 16 yıl önce Şikayet Et
    . cennette ve hepimizden daha mutlu olduğu kesin.
    Cevapla
  • Cahit tarhan 16 yıl önce Şikayet Et
    MAZLUMLARIN VEBALİ. İnsanlık bu fakir ve mazlumların vebalinden kurtulamayacak.Özellikle islam devletleri diye ahkam kesen Bildiğimiz Petrol zengini altın klozet ve musluk kullanan bedeviler bu vebal üzerinizedir.
    Cevapla
  • Mustafa SAH 16 yıl önce Şikayet Et
    Konuyu Anla da Sonra. Öncelikle sayın editör! Haberi verirken sanki çocuğa ne oldu sorusunun cevabını bulmuş gibi anlatıyorsunuz. Bu resimle ilgili verdiğiniz bilgileri zaten daha önceden biliyorduk. Amerika\'yı yeniden keşfetmişsiniz. Eşref Kara Kardeşim sen de konuyu anlamadan Uğur Ekinci\'yi suçlamışsın. Gazeteci çocuğun o haline değil çocuğu orada bırakıp gittiği ve kaderine terk ettiği vicdan acabı çektiğinden intihar ediyor. Konuyu bilmiyorsun bari öğrenme zahmetinde bulun.Saygılarımla. Av. Mustafa
    Cevapla
  • alper alp 16 yıl önce Şikayet Et
    O DEMET DEMET PARALARI ELLERİNDE BULUNDURANLAR UTANSIN . böyle aç insanlara yardım etmeyip sırtını dönen zenginlerden zorla alıp fakire veren insanlara ihtiyaç var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!