Bilal: Türban takanlar akıllı değil!

Daha önce burs verecekleri öğrencilerde türban ve peruk takmama şartı arayan TEV'in Başkan Yardımcısı Güsel Bilal’den skandal bir açıklama geldi: Türban takanlar akıllı değil...

Bilal: Türban takanlar akıllı değil!
Bilal: Türban takanlar akıllı değil!
GİRİŞ 10.03.2008 14:45 GÜNCELLEME 10.03.2008 14:45
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış
Yusuf Çınar / ÇORUM

Daha önce burs verecekleri öğrencilerde türban ve peruk takmama şartı koyduğu ortaya Türk Eğitim Vakfı’nın Gelen Başkan Yardımcısı Güsel Bilal’den skandal bir açıklama geldi. Bilal, türban takanlara hakaret ederek, 'Türban takanlar akıllı değil' dedi.

Çorum Anitta Otel’de düzenlenen ‘Çorum Buluşması’ toplantısında konuşan Türk Eğitim Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, “Akıllı olan biri başına o bez parçasını takar mı?” diyerek türban konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türbanın eğitimsizliğin göstergesi olduğunu iddia eden TEV Genel Müdür Yardımcısı Bilal, Türkiye’de eğitim seviyesinin yükselmesi için gayret ettiklerini söyledi.

Kızların eğitiminin büyük önem taşıdığını ifade eden Bilal, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi metropol kentlerde kız yurdu kurmayı planladıklarını açıkladı.

TEV’in faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren Bilal, konuşmasında şunları söyledi: “Çok akıllı olan biri başına o bez parçasını takar mı? Bu eğitimsizliğin göstergesidir. TEV’in bütün gayreti kızlarımız başta olmak üzere tüm Türkiye’de eğitim seviyesinin yükselmesidir. Bu amaçla, üniversite okuyan kızlarımız için Ankara, İzmir ve İstanbul’da yurtlar kurmayı planlıyoruz.

Haber 7

YORUMLAR 142
  • ANGRY JACKAL 16 yıl önce Şikayet Et
    cevap. veli başar adlı yorumcu arkadaş bir soru sormuş.söylediği şey benim de başıma geldi.bildiğim kadarıyla bir erkek özellikle genç bir bayana elini uzatamaz,dokunamaz.mecburiyetler hariç.mesala alışverişde elin dokunması hayat kurtarmada bildiğim kadarıyla izin var..insanların hissiyatlarına saygı duymak lazım .yaşlı bayan demekki takvaymış.dert etmemek lazım.
    Cevapla
  • haydar zulfikar 16 yıl önce Şikayet Et
    şimdilik isyan edip azın bakalım. kabir var, mahşer var, ölüm var ölüm! İnanki zort zort öttürecek. Ruzi mahşerde ne cevap vercen be akıllım!
    Cevapla
  • ANGRY JACKAL 16 yıl önce Şikayet Et
    hata kimde. kadın fikir söylememiş.laf atmış sadece.fikri olmayanada fikir sorulmaz birileri kıyak yapmış tevin başına getirmiş.reklamını nasıl yapacak?basını kullanacak.tepki gelsin yeterki.biliyor da tepki geleceğini..bunun gibi çook insan geldi geçti.tek bir cümle ile şöhret oldular.şimdi piyasada yok hiçbiri.türk insanı hala akıllanmadı.prim vermeyin bunlara.konuşmalarını yazmayın.hiçbir okuyucu bu tür söylemi okumak istemez.sizin bu tür haberlere ihtiyacanız mı var?yok tabi.öyleyse bir söz var;it ürür kervan yürür
    Cevapla
  • veli başar 16 yıl önce Şikayet Et
    bu yazdığım ne kadar doğru ? 2. ben dinimizin böyle emrettiğine kesinlikle inanmıyorum. bence bazı türbanlı bayanlar tamamen uç noktalarda. annem yaşımdaki bir bayanın hele hele bir de bayram ziyaretinde hoşgeldiniz manasındaki elimi uzatmama karşılık vermemesi bence yanlış bir düşüncedir. her şeyin fazlası zarardır. bu kadar katı dogmatik düşünceler bizi geriye götürür, çağdaşlığı yakalayamayız. teşekkürler
    Cevapla
  • veli başar 16 yıl önce Şikayet Et
    bu yazdığım ne kadar doğru ?. bir ortama girdiğimde usulen herkesle tokalaşırım çünkü ben böyle öğrendim ama birgün bir bayram ziyareti esnasında tamamen saf duygularla annem yaşındaki türbanlı bir bayana hoşgeldiniz diyerek elimi uzattığımda karşılığını alamadım, bana elini uzatmadı ve sonra öğrendim ki hepsi olmasa da bazı türbanlılar böyleymiş. hatta bazıları otobüste erkeğin oturduğu yere bile oturmazmış. tam bir kültür şokuna uğramıştım. acaba bu ne kadar doğru? dinimiz bu kadar katı mı ki kadınlar erkeklere elini vermez?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail, Gazze'de sivillerin toplandığı alanı hedef aldı, çok sayıda şehit ve yaralı var
İsrail medyası duyurdu! Türkiye dünyanın en kapsamlı adımını attı