Küçük Paşa Cumhuriyet'e talipmiş

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Veli Küçük'ün, ulusalcı medya grubu kurmak için Cumhuriyet'te yüzde 20 hissesi bulunan Gürbüz Çapan'la pazarlık yaptığı ortaya çıktı.

Küçük Paşa Cumhuriyet'e talipmiş
Küçük Paşa Cumhuriyet'e talipmiş
GİRİŞ 12.03.2008 16:50 GÜNCELLEME 12.03.2008 16:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Cumhuriyet gazetesindeki hisselerini satmak için 'Ergenekon' soruşturmasında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le pazarlık yaptığını söyledi.


'Ergenekon' operasyonu çerçevesinde aranan Tuncay Güney'in 2001'de polise verdiği bilgiler Çapan'ın bu sözleriyle doğrulandı.


2001'de bir dolandırıcılık iddiası sonrası dönemin Organize Suçlarla Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın, Taksim'deki bürosuna yönelik operasyon oldu. Büroda yapılan aramada, 'Ergenekon' örgütüne ait olduğu öne sürülen belgeler ele geçirildi. Emniyet'te, Tuncay Güney'le yapılan görüşme kayda alınsa da ifadeye geçirilmedi. Sonra dosya kapandı. İddiaya göre Günay ifadesinde Veli Küçük'ün Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği'nin eski başkanı Kemal Özden ve Ulusal Kanal Genel Müdürü Ferit İlsever'in Cumhuriyet'in yüzde 20'lik hissesiyle Cumhuriyet TV ve radyosunu satın almak üzere Çapan'la görüştüğünü söyledi.
İddiaya göre Güney, ifadesinde, Küçük'ün Cumhuriyet'i satın almak için Özden'le görüştüğünü söyledi. Küçük'le Özden önce Çırağan Sarayı'nda buluştu, sonra da ENKA Tesisleri'nde toplanıldı. Bu toplantıya Küçük, Özden, İlsever, Çapan ve Ümit Ülgen katıldı. Bu isimlerden Özden, iki yıl önce ölürken; Küçük, 'Ergenekon' kapsamında tutuklandı.


Çapan, görüşmeye Özden'in isteğiyle katıldığını, Küçük, İlsever ve Özden'in, kendisinden Cumhuriyet gazetesinin yüzde 20'lik hissesini ve yine kendisine ait Cumhuriyet TV ile radyosunu almak istediklerini söyledi. Önerdiği miktar kabul edilmeyince anlaşamadıklarını belirten Çapan'a göre, bu üç isim ulusalcı yayın grubu kurmak istiyordu.

İlsever: Rezil bir iddia


Toplantıyı doğrulayan İlsever, görüşmeye Özden'in davetiyle katıldığını belirterek 'Orada ne konuşulduğunu hatırlamıyorum' dedi. O sırada ekonomik bakımdan zor durumdaki Cumhuriyet'e destek olmak için çaba sarf ettiklerini söyleyen İlsever şöyle konuştu: 'Cumhuriyet'in satın alınması konuşulmadı. O zamanlar aramızda 'Cumhuriyet'e nasıl destek oluruz' diye konuşuyorduk. 'Veli Küçük, Cumhuriyet'i satın alacak' demek kadar rezil iddia olamaz. Cumhuriyet'i niye satın alacağım? Cumhuriyet'ten memnunum.'


Ferit İlsever, o günlerde, Cumhuriyet'in imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'la, Cumhuriyet'i ve Ulusal Kanal'ı birleştirerek 'Cumhuriyet TV' kurma üzerine tartıştıklarını ancak bunu, ekonomik nedenlerle başaramadıklarını söyledi.

Savcı için suç duyurusu


İşçi Partisi, 'Ergenekon' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında, 'suç ve suçlu imal etme girişiminde bulunma' ve 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. İşçi Partisi'nin suç duyurusu dilekçesi, parti genel sekreteri Nusret Senem tarafından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na verildi. Senem, soruşturmanın Tuncay Güney'in'uydurma belgeler' üzerine başlatıldığını öne sürdü.

YORUMLAR 6
  • GALATASARAY 16 yıl önce Şikayet Et
    anlayamadığım bir şey var. hem ulusalcı olup hem de cumhuriyette işin ne cumhuriyet ulusalcı da diğerleri ne pardon ne ulusalı ya, MİLLİİİİİ MİLLİİİİİ
    Cevapla
  • yenigun Aydın 16 yıl önce Şikayet Et
    canım ne gerek var ergenekonun cumhuriyeti satın almasına.... kim kimin savunucusu, kim kimin yönlendiricisi iyice kafam karıştı.. ergenekoncular gazeteye bomba atınca gazete neredeyse sevinç çığlığı atmadı mı??? salyalı çığlıklarıyla kendi kendilerinin karanlık planlarını deşifre etmediler mi? reklam kampanyaları ile siyah fon kullanarak ülkemizde karartma yapmayı arzuladıklarını söylediklerini falan hatırlıyorum.. kim kimin patronu, kim kimin taşoronu anlayan bir izah ediversin..
    Cevapla
  • seniha kazancı 16 yıl önce Şikayet Et
    . Demek gazetenin değerini düşürmek için bomba atılmış.
    Cevapla
  • Ebet Uykusu 16 yıl önce Şikayet Et
    YİNE. İşçi Partisi yine meydana çıkmış. Doğu Perinçek\'i anlayamadım gitti. Bir öyle, bir böyle...
    Cevapla
  • YAVUZ KAYAALP 16 yıl önce Şikayet Et
    Van\'da bir savcı katledildi. (Görevden atıldı). Ulusalcı yada Maocu olmayan savcılara karşı girişilen linç girişimleri sürüyor. Bu sebeple Türkiye\'de savcılar hassas konularda harekete geçemekten korkuyorlar. Çünkü Van Savcısı hukuk arenasında yem edildi. Diğer savcılar bu olaydan dolayı korkuyorlar. Korkmayın sayın savcılar. Sizlerin bu ülke için Türkiye\'de Hukukun katledilmesine seyirci kalmayacağınız biliyoruz. Unutulmasın ki korkunun ecele faydası yoktur. Yoksa bu güruh ülkemizi, hukuki görünüp hukuk dışı yoldan işgal ve iğfal ediliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı