Savcı, İP’in söylemini dile getirmiş!

A. Yalçınkaya’nın AKP’nin kapatılması için yaptığı başvuruyu değerlendiren, İP'in Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, savcının kendi söylemlerini dile getirdiğini söyledi

Savcı, İP’in söylemini dile getirmiş!
Savcı, İP’in söylemini dile getirmiş!
GİRİŞ 16.03.2008 05:45 GÜNCELLEME 16.03.2008 05:45
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış
Ersin Çelik'in haberi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ın, AK Parti'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasına çok ilginç bir yorum geldi.

AK Parti’nin kapatılma istemini değerlendiren İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, daha önce AK Parti'nin kapatılması için daha önce İşçi Partisi olarak üç kere başvuru yaptıklarını ve Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın geçmişte söylediklerini bugün aynı şekilde dile getirdiğini söyledi.

GEÇ KALINMIŞ BAŞVURU

Yalçınkaya’nın hazırladığı iddianame için partinin yayın organı olan Ulusal TV’nin web sitesine konuşan Cengiz “Biz İşçi Partisi olarak üç kez Yargıtay Başsavcılığı'na başvurduk ve aynen Yargıtay Başsavcılığı'nın bu gün söylediği gibi AKP'yi daha kuruluş aşamasından bu yana laiklik karşıtı eylemleri ve cumhuriyetle bir hesaplaşma çizgisinin bir odağı haline geldiğini ifade ettik.” diye konuştu.

Yalçınkaya’nın başvurusunun Cumhuriyet refleksi olduğunu belirten İP’in Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Öztürk, AK Parti’nin, ABD’nin Türkiye’ye dayattığı stratejik görevi üstlenerek 2002 yılından beri Cumhuriyetle büyük bir hesaplaşma içine girdiğini ve davanın açılmasında geç kalındığını söyledi.

Haber 7

YORUMLAR 74
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . \"Coğrafi federatif sistem adı altında Kıbrıs\'ın fiilen taksim edilmesine Kıbrıs halklarının birbirinden tamamen koparılmasına karşıyız (...) Bugün Rum milliyeti Türk işgalcileri tarafından uygulanan milli baskılar altındadır. Kıbrıs\'ta yağma ve talana son verilmelidir.\" (Aydınlık Yayınları - 1975 \"Kıbrıs Meselesi\" (Doğu Perinçek) / Teori Dergisi -Kasım 1993 Sayı 47 SF.16-20)
    Cevapla
  • fatih doganışık 16 yıl önce Şikayet Et
    topunuz gelsın. ıstedıgınız kadar kapatın yenıden acılsın yıne kapatın..INADINA AKP
    Cevapla
  • KAZIM AK 16 yıl önce Şikayet Et
    SÖYLEM. Türkiyenin altını oymaya çalışan bu tür söylemler aynı zamanda ip nin dhkpc nin pkk nın da söylemleridir. biz onu zaten biliyoruz
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    İP\'ciler şimdi Kemalist takılmalarına rağmen hâlâ Marksizm ve Maoizm\'den vazgeçmiş değiller.. Bunlar sürec içinde ulusalcı oldular. Ulusalcılığa geçişleri sorunlu oldu.Daha sonra alıştıra alıştıra milliyetçi olduklarını da söylemeye başladılar. Kısa bir süre önce İP\'ci ve ülkücü gençler birbirlerine çok yakınlaşmışlardı. Aralarında pek bir fark yok. İkisi de devletçi ve içe kapanmacı. İkisi de ekonomide devletçi. İkisi de demokrasi,insan hakları ve özgürlükler konusunda isteksiz. Maoucuların evrim geçirmesine pek şaşırmadım. Leninciler 12 eylül öncesi bunlara MAOCU BOZKURTLAR diyordu.
    Cevapla
  • islam yolcu 16 yıl önce Şikayet Et
    DOĞU SUÇU!!!. Bu Perinçek\'in malum kadrosu var ya son zamanlarda epey sıkışmıştı.. Hani şu Cumhuriyetin satın alınması durumlarında ki ortaklarıyla.. İşin ucu ta nerelere gidiyor. 40 senelik ortaklıklara.Neler neler dökülecek ortalığa diye korkuyorlar.. Bu telaş o yüzden..ve arkadaşlar bu faşist çete aynı zamanda şu ULUSAL kanal denen şerin sesi ergenekon çetesini ortak etme pazarlığı açığa çıktı.nerdesiniz savcılar nerdesiniz?bir suç örgütü var ortada doğunun çetesiyle beraber hareket ediyor hem de kesin delillerle!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!