Görme engelli, Kuran'ı 9 ayda ezberledi

Saadettin Gül, Üç Şerefeli Cami'de 16 yıl görev yaptı. Edirne'de yaşayan doğuştan görme engelli, emekli müezzin Saadettin Gül (55), Kur'an-ı Kerim'i 9 ayda ezberlemiş.

Görme engelli, Kuran'ı 9 ayda ezberledi
Görme engelli, Kuran'ı 9 ayda ezberledi
GİRİŞ 16.03.2008 08:40 GÜNCELLEME 16.03.2008 08:40

Saadettin Gül, Üç Şerefeli Cami'de 16 yıl görev yapmış.
Edirne'de yaşayan doğuştan görme engelli, emekli müezzin Saadettin Gül (55), Kur'an-ı Kerim'i 9 ayda ezberlemiş.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Molla Hasanlar köyünde dünyaya gelen Saadettin Gül, 11 yaşında Kur'an'ı öğrenmeye karar verir ve engelli olmasına rağmen 9 ay gibi bir sürede ezberlemeyi başarır. Hafızlık kursundan sonra İstanbul Fatih Camii'nde din dersi almaya başlayan Gül, Balıkesir merkez ve Tekirdağ'ın ilçelerinde öğrenci okutur. Daha sonra müezzinlik yapmaya hak kazanarak Edirne'ye yerleşen Gül, şehrin tarihî camilerinden biri olan Üç Şerefeli'ye müezzin olur.


Gül, bu camide 16 yıl görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldı. Biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki çocuğu bulunan emekli müezzin, görev süresince Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı on ayrı makamda okumuş. Hafızlık sürecini anlatan Gül, insanın istemesi durumunda başaramayacağı görevin olmayacağını söylüyor.


Küçük yaşlarda hafızasının daha güçlü olduğunu belirten Gül, 'Hafızlığa başladığım zaman 11 yaşındaydım. Hocamız Kur'an'ın bir sayfasını üçe bölüyordu. Sonra her bölümü üç kez okuyordu. Ben de takip ediyordum. Ve bu şekilde 9 ay içerisinde ezberimi tamamladım. Şimdi çocuklarıma tavsiye ediyorum. Eğer ben başardıysam onların da başarabileceğini söylüyorum.' diyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!