İsrail, savaş senaryolarını konuşuyor

İsrail istihbaratı, Suriye'nin İran'ın yardımıyla kurduğu dinleme istasyonlarıyla İsrail ordusunun faaliyetlerini dinlediğini ve bilgi topladığını idda etti. Suriye'de dinleme istasyonları kurduklarını reddetmiyor.

İsrail, savaş senaryolarını konuşuyor
İsrail, savaş senaryolarını konuşuyor
GİRİŞ 04.04.2008 07:55 GÜNCELLEME 04.04.2008 07:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Arapça yayım yapan Şark-ül Evsat gazetesine röportaj veren Suriye Parlamentosu vekili Muhammed Habash, İsrail'in dinlenmesinin gizli bir şey olmadığını söyledi. Aynı zamanda Suriye-İran parlamentolararası ilişkiler heyeti başkanı olan Habash, 'Biz halen İsrail ile savaş halindeyiz. Biz kendi sınırlarımızı uluslar arası hukuk çerçevesinde koruyoruz.' İfadesini kullandı.


Suriye'nin iran, Rusya ve Çin'le sınırlarını korumak için işbirliği halinde olduğu ifade edilen İsrail gazeteleri aynı zamanda bir savaş tehlikesi dolayısıyla İsrail hükümetinin, yerel yönetimlere 'savaş planlaması' ile ilgili bir doküman dağıttığı ifade ediyor.


Savaş senaryolarını anlatan broşürlerde İsrail, Suriye'nin uzun menzilli füzelerini kullanması durumunda, halihazırda 200 kişinin ölmesi dahil, 3 bin 300 zayiat verileceği tahmininde bulunuyor.


Habere göre, Suriye'nin kimyasal savaş başlıkları kullanması halinde, İsrail'in insan zayiatı 16.000 kişiye kadar yükselebilecek; 200 binin üzerinde kişi evsiz kalacak ve tahminlere göre, 100 bin kişi, ülkeyi terk etmenin yollarını arayacak.


Suriye'nin binlerce SCUD füzesiyle dolu yer altı depoları ve fırlatma tesisleri olduğu belirtilirken, yarım ton ağırlığındaki patlayıcılar ve misket bombaları başlıklarıyla yüklü füzelerin 500-700 km menziline sahip olduklarına dikkat çekiliyor.


Suriye ayrıca 90 civarında, 70 km menzilli, yarım ton savaş başlığı taşıyabilecek eski Rus Frog-7 füzelerine ve mobil rampalarla fırlatılabilen 210 daha modern Rus SS-21 füzelerine (120 km menzilli) sahip.


Suriye'nin elinde 60 mobil SCUD rampası bulunduğu, ayrıca Suriyelilerin mobil rampalar için, kamufle edilmiş büyük fırlatma yerleri düzeneğine sahip olduğu da kaydediliyor.


Suriye füzelerinin, İsrail'in hava sahalarını, füze fırlatma alanlarını ve diğer bakım tesisleriyle yerleşim alanlarını vurabileceği ifade edilirken,
İran ve Kuzey Kore'nin de Suriye'nin yer altında SCUD yapım ve bakım tesisleri inşasına yardımcı oldukları öne sürülüyor.


Öte yandan, İsrail gizli servisinin verdiği bilgiye göre, Suriye'nin olası bir savaş için yedek askerlerini silah altına aldığı yönünde herhangi bir bilgi bulunmadığı da ifade ediliyor.

YORUMLAR 3
  • bahadır komat 16 yıl önce Şikayet Et
    . abd nın lıstesınde ıran ısraılın lıstesınde surıye, zannedersem listenın basına geçmemıze cok az bı zaman kaldı...
    Cevapla
  • Yakup Özarslantürk 16 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Filistinde Katliamlar Yapıyor. Türkiye\'de İsrail siyonistlerinden milyarlarca dolarlık silah alarak katliama destek oluyor. İsrailden silah alımı ve ilişkiler durdurulmalı.
    Cevapla
  • ziya altınar 16 yıl önce Şikayet Et
    İsrail savaş nedeni arıyor.... Kahrolası israil suriyeyi kışkırtmaya çalışıyor...utanmasa al şu füzelerle bizi vur bizde savaş başlatalım diyecek....Yahudiler hiç mi vazgeçmeyeceksiniz????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'nın ambargosu İsrail ve dünyayı salladı! Manşeti attılar...
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler