Amerikalılar Osmanlı kültürünü tartışıyor

Amerika'nın Marywood Üniversitesi'nde düzenlenen 'Osmanlı'nın çok kültürlülük mirası' konulu panelde birlikte yaşama sanatının en iyi örneğinin Osmanlı olduğu vurgulandı.

Amerikalılar Osmanlı kültürünü tartışıyor
Amerikalılar Osmanlı kültürünü tartışıyor
GİRİŞ 04.04.2008 11:50 GÜNCELLEME 04.04.2008 11:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Açış konuşmasını yapan Golden Generation Retreat Center Başkanı Bekir Aksoy, tarih konusunda bilinçlenmenin önemine dikkat çekerek, tarihini bilmeyen bir milletin geleceği planlayamayacağını söyledi.

Niagara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Gökçek ise Osmanlı İmparatorluğu'nun çok kültürlülüğü en iyi yaşayan devlet olduğunu aktardı. Çok kültürlülüğün yaşama yansımış doruk noktasının Osmanlı İmparatorluğu dönemi olduğunu belirten Gökçek, 'Örneğin Yunan, Ermeni, Gregoryan ve Yahudiler, Osmanlı İmparatorluğu döneminde birlikte yaşamış ve hiçbir şekilde kendi aralarında bir sorun yaşamamışlardır.' dedi.


Fatih Sultan Mehmet'in fethin ardından İstanbul'daki azınlıkların yaşam standartlarına herhangi bir müdahale yapmadığını aktaran Gökçek, şunları söyledi: 'Çok kültürlülüğe en iyi örnek şehir, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkentliğini yapmış olan İstanbul'dur.'

YORUMLAR 1
  • sinan çiçek 16 yıl önce Şikayet Et
    osmanlı nın yerini . tutacak bi yönetim şekli olamaz müslüman için.abd bile özeniyor neden herşey dinimizde çünki kıymetini bilip idrak edene tabii..çok konuşana degil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...